Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTo forskellige billeder & lydspor på samme Tv - FlatpanelsDK

To forskellige billeder & lydspor på samme Tv

20 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

Sidste år præsenterede LG og Philips, hvordan man via 3D-briller kan have to forskellige billeder på samme skærm. På CES tog Samsung det skridtet videre og tog også hånd om lyd-delen, så der kan leveres to forskellige lydoplevelser til brugerne.

Samsung Dual View & Dual Sound

Idéen med at kunne se to forskellige billeder på samme Tv er besnærende, men der er også en masse ubekendte faktorer – blandt andet lyden. Derfor demonstrerede Samsung på CES et system til at levere to forskellige billeder og lydspor på samme Tv-skærm.

Samsung skaber to forskellige billeder og lydspor på samme TV
Samsung skaber to forskellige billeder og lydspor på samme TV


Det gør det muligt at spille multiplayer spil via spilkonsoller uden man kan se hinandens skærmbillede, eller mulighed for at børnene kan se én Tv-kanal, mens man selv ser en anden.

Løsningen er for så vidt ganske simpel, for i stedet for at spekulere i eksterne høretelefoner, har Samsung blot indbygget små højttalere direkte i deres 3D-briller. 3D-brillerne er alligevel påkrævet, da det er dem som adskiller de to billeder, og samtidig så sendes forskellige lydspor til de to forskellige 3D-briller. Der kan skiftes mellem de to billeder via en lille knap på brillen. Se det i aktion herunder (video lånt af TechRadar.com).


Samsung kalder det for Dual View & Dual Sound. Konceptet blev demonstreret på Samsungs Super OLED-TV, der sikrer, at de to billeder adskilles perfekt fra hinanden. Indtil videre er det dog kun et teknologikoncept, og Samsung har ikke konkrete planer om at indbygge det i deres 2012 Tv – men måske i fremtiden.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |