Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTaktile tablet-skærme indenfor 1 år - FlatpanelsDK

Taktile tablet-skærme indenfor 1 år

02 Dec 2011 | Rasmus Larsen |

Taktil skærmteknologi er en af de mest lovende skærmteknologier på kort sigt. Taktile skærme kan imitere forskellige overflader på skærmen, og gøre at skærmen føles som eksempelvis sandpapir i den ene side. Et firma kaldet Senseg forventer, at taktile tablet-skærme er klar til masseproduktion "inden for det næste år".

Taktile skærme er på vej

Hvis du aldrig har hørt om en taktil skærm, vil du højst sandsynligt blive mere begejstret efter du har set denne video. I videoen får CNET en demonstration af en taktil-baseret skærm i en tablet, fra et firma kaldet Senseg.

En taktil skærm kan imitere forskellige overflader på en skærm
En taktil skærm kan imitere forskellige overflader på en skærm


I videoen demonstrerer Senseg, hvordan en skærm kan efterligne forskellige overflader via det taktile system, f.eks. grus, sandpapir eller noget helt tredje. Teknologien fungerer vha. et elektrostatisk felt, der kan imitere forskellige grader af friktion. Der er således ingen bevægelige dele inde i skærmen, ligesom det har været tilfældet med tidligere prototyper af taktile skærme.

Senseg forestiller sig, at der kan åbnes op for helt nye muligheder på eksempelvis tablets, hvor spiludviklere, eller andre udviklere, kan benytte mulighederne. Det er i sandhed meget lovende, men bedøm selv i den 3-minutter lange video nedenfor.


Sensegs chef siger, at taktile tablet-skærme fortsat er prototypestadiet, men at man er i forhandlinger med flere tablet-producenter. Han mener, at vi vil se de første produkter med taktile skærme på markedet indenfor det næste år. Vi glæder os, hvad med dig?

- Kilde: CNET via Engadget

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |