Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil ikke have RealDs passiv 3D - FlatpanelsDK

Samsung vil ikke have RealDs passiv 3D

07 Nov 2011 | Rasmus Larsen |

På sidste års CES 2011 udstilling i Las Vegas fremviste Samsung i samarbejde med RealD en prototype på et 3D fladskærms-TV, der udnyttede de billige polariserede 3D-briller, som kendes fra biograferne. Samsung melder nu ud, at de har besluttet ikke at lancere produkter med RealDs 3D-teknologi.

Samsung vil ikke have RealDs passiv 3D

Samsung har indtil nu satset på den aktive 3D-teknologi, men konkurrenter såsom LG og Philips senest er hoppet på den passive 3D-teknologi, der benytter langt billigere 3D-briller, men til gengæld har lavere detaljerigdom i 3D-billeder.

Samsung dropper samarbejde med RealD omkring passiv 3D
Samsung dropper samarbejde med RealD omkring passiv 3D

Og Samsung overvejede da også den vej, da de i starten af 2011 fremviste en prototype af et passivt 3DTV med RealDs passive 3D-teknologi. Det unikke ved Samsung og RealDs prototype var imidlertid, at man havde ”flyttet” den aktive 3D-teknik fra aktive 3D-briller ind i selve Tv’et og derved kunne opnå fuld 3D-opløsning med passive 3D-briller. Nu trækker Samsung sig fra samarbejdet, som ellers var formet som en licensaftale. Det begrundes ikke hvorfor, men RealDs investorer straffer prompte, og sender aktien ned med 14 procent efter, at markedet lukkede. RealD oplyser, at de nu vil søge en anden partner blandt de store Tv-producenter. Samsung, Sony, Panasonic m.fl. oplyste på IFA 2011 i Berlin, at de vil gå sammen om at standardisere aktive 3D-briller. Om dette samarbejde har haft nogen betydning for Samsungs beslutning vides ikke, og det vides heller ikke, hvilken rute Samsung vil følge mht. 3D-teknologier i årene frem. Læs mere om aktiv 3D kontra passiv 3D her. Samsung præsenterer deres fladskærms-Tv for 2012 i januar 2012 på CES-udstillingen i Las Vegas.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |

Omfanget af hackede Roku Smart TV langt større end først antaget

15 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |