Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEn opdatering om Samsung, Sony og LGs OLED planer - FlatpanelsDK

En opdatering om Samsung, Sony og LGs OLED planer

17 Mar 2011 | Rasmus Larsen |

Det asiatiske nyhedsmedie Digitimes har taget et kig på Samsung, Sony og LGs OLED-planer for de kommende år, og har nogle interessante opdateringer omkring det der betragtes som fremtidens skærmteknologi. Samsung vil påbegynde testproduktion af 32-tommer OLED-TV. 

Samsung, Sony og LGs OLED-planer

LG har allerede annonceret et 31-tommer OLED-TV, Sony annoncerede for nylig 24,5-tommer og 16,5-tommer OLED-skærme til professionel brug, og Samsung har udstillet OLED-skærme på messer gennem flere år. Men hvor tæt er vi på egentlige forbruger-produkter?

LGs 31-tommer OLED-TV
LGs 31-tommer OLED-TV


Ifølge Digitimes nærmer OLED-alderen sig. OLED-paneler anvendes allerede i små håndholdte enheder som mobiltelefoner og video-afspillere, men kun LG og Sony har OLED-TV eller OLED-skærme på markedet til ekstremt høje priser.

Digitimes fortæller, at LG vil have kapacitet til at masseproducere 30-tommer OLED-TV ved årets udgang. Samsung har en test-produktion af 32-tommer OLED-TV planlagt til andet halvår af 2012.

Sonys nye Trimaster OLED-monitors
Sonys nye Trimaster OLED-monitors


Ifølge samme kilder vil LG have deres 8G (8. generation) produktionsfabrik klar senere i 2011. Samsung vil begynde at investere i 8G OLED-produktion i tredje kvartal af 2011. Sony har ingen konkrete planer om en større produktion på nuværende tidspunkt.

De fleste LCD-TV paneler fremstilles i dag på 8G produktionsanlæg og en 8G fabrik er et krav for at kunne fremstille store TV-paneler. En 8G OLED-fabrik vil derfor også betyde, at produktionspriserne kan reduceres drastisk. Af samme grund forventes det, at vi først får egentlige OLED-TV at se på forbrugermarkedet, når disse fabrikker står klar til produktion. I starten bliver det til semi-høje priser, men dog langt mere realistiske priser, som er tæt på topmodellerne af LCD og plasma-Tv i dag.

Kilde: Digitimes

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |