Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOplevelser med LGs Nano LEX8 model - FlatpanelsDK

Oplevelser med LGs Nano LEX8 model

15 Sep 2010 | Rasmus Larsen |

På IFA præsenterede LG deres nye flagskib i LEX8-serien, der står til at blive en af de mest eksklusive og højteknologiske fladskærme på markedet. Vi tog forbi LGs stand for at få lidt indtryk med LEX8 og LGs nye meget lovende Nano-teknologi.

FlatpanelsDK følger i disse dage (1-10. september) verdens største forbrugerelektronikmesse IFA 2010 direkte fra Berlin. Læs om alle nylanceringerne og trends fra IFA 2010 på forsiden eller på vores IFA 2010 Tema side. Tilmeld dig også vores Nyhedsbrev eller RSS feeds.


LG Nano LEX8

LG LEX8 er ligesom alle andre nye fladskærme tynd, og desuden et af de tyndeste Tv baseret på LCD/LED med sine 0,88 cm. Hvad er langt mere interessant er dog den innovation, som Tv’et vil bringe med sig på billedsiden. Læs også mere om LG LEX8 i den tidligere artikel.

LG LEX8
LG LEX8


Tidligere har meget tynde Tv betydet, at lysdioderne (LED) til at belyse skærmen med, er placeret langs kanterne, og derved har det lukket for muligheden for at anvende local dimming, hvor lyset kan styres individuelt i zoner. Med Nano-teknologien kan man dog skabe et Tv, der er belyst bagfra og har local dimming - stadig i en meget slank profil.

LG LEX8
Et par LEX8 modeller udgjorde denne imponerende skærmvæg


Det kan lade sig gøre fordi der er tilføjet et ekstremt tyndt filter, hvorpå dioderne er fastgjort. Filteret har bittesmå huller i nano-størrele (deraf Nano-navnet), som kan styres i zoner og sikrer en homogen fordeling af lyset, så der ikke opstår ujævn baggrundsbelysning. Fordi local dimming er aktiv, kan LEX8 gengive ekstremt dyb sort, samtidig med, at der gengives høj lysstyrke et andet sted i billedet.

Billedkvaliteten ser meget lovende ud, men som altid vil vi gerne være lidt forbeholdne med at udtale os på baggrund af udstillinger på messer. En ting bemærkede vi dog, og det var, at sort blev gengivet ekstremt dybt og intenst.

LG LEX8
LG LEX8


LEX8 vil have en lang række teknologier integreret herunder 3D, 400 Hz TruMotion, scanning backlight, Infinite Contrast Ratio og Micro Pixel Control.

LG LEX8
LG LEX8


Selve Tv’et er ekstremt tyndt og måler blot 0,88 cm i dybden. Rammen omkring billedet er også kun 1,25 cm. Meget af styreelektronikken er dog placeret i foden, som sidder fast.

LG sagde på IFA, at man arbejder på, at lave en løsning, hvor den separate boks skal sende trådløst til Tv’et vha. Wireless AV Link, og man håber på at have denne løsning klar før introduktionen på det Nordiske marked. Se også filmen af LEX8 herunder, hvor LG selv præsenterer LEX8


Kommer først i 2011

LEX8 serien bliver en af LGs absolut dyreste produkter og placerer sig også over alle de nuværende fladskærme. LEX8 skal lanceres op til 55 tommer.

LEX8 skal lande på visse markedet, herunder USA og de fem største i Europa, i slutningen af 2010 eller starten af 2011, men herhjemme skal vi først forvente en lancering omkring første eller andet kvartal af 2011.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |