Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-samsungc9000.jpg" alt="Samsung 3DTV, Internet, PVR"></div>Samsungs nye 3DTV, Internet, PVR mm - FlatpanelsDK Samsung 3DTV, Internet, PVRSamsungs nye 3DTV, Internet, PVR mm">

Samsung 3DTV, Internet, PVR
Samsungs nye 3DTV, Internet, PVR mm

16 Apr 2010 | Rasmus Larsen |

Samsung havde inviteret til pressemøde i deres nye domicil i København. Her ville man vise hele forårets modelprogram frem, med blandt andet alle de nye fladskærme og 3DTV. Vi fik lejlighed til at se Samsungs 3DTV, 2D til 3D konvertering, Internet-funktioner, PVR-optagefunktioner, iPhone-styring og meget mere.

Har du spørgsmål, så stil dem i bunden i kommentar-feltet. Se også frem til anmeldelser af Samsung nye Tv her på FlatpanelsDK snart.
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev eller RSS feeds for at få direkte besked, når anmeldelserne er online.

Følg også debatten omkring Samsung nye 2010 Tv her.

Samsung 3DTV

Samsung vil være først med 3D-Tv og den storstilede udrulning sker allerede fra næste uge. Det gør det også muligt for dig at komme ud i butikkerne og se hvad alt dette 3D-ståhaj egentlig handler om. Samsung vil stille en række stande op i butikkerne, for 3D er naturligvis noget der skal opleves i virkeligheden.

Samsung 3DTV
Samsung 3DTV


Vi fik mulighed for at se både 3D på Samsungs LCD/LED modeller og 3D på Samsungs plasma modeller. Vi fik også lejlighed til at se hvordan Samsung 2D til 3D konvertering virker i praksis.

Samsung plasma 7000 serie, 3DTV
Samsung plasma 7000 serie, 3DTV


3D-effekten giver først og fremmest dybde. Det er langt hen ad vejen samme oplevelse som i biografen, men jeg mener stadig, at det aktive system, som fladskærms-producenterne bruger, giver en bedre 3D-effekt.

3D-effekten drejer sig primært om dybde, og du skal ikke forvente, at objekterne flyver omkring ørene på dig. Der er objekter som træder ud af billedet, men 3D-skærmene vil primært give dig en dybdeeffekt ind i billedet.

Samsung 3DTV
Samsung 3DTV


Der var en smule crosstalk – hvor de to billeder krydser over hinanden og skaber en lille spøgelseseffekt omkring objekter – men ikke meget. I nogle scener var det slet ikke synligt, andre kunne det anes. Overordnet synes jeg 3D-effekten var god.

Samsung 7000 LED-TV
Samsung 7000 LED-TV


3D brillerne virker fra mange vinkler, men der er samtidig forskel mellem LCD og plasma hvad 3D briller angår. De samme briller kan bruges på tværs af de to teknologier, men for LCD/LED er der visse begrænsninger. Lægger man hovedet på skrå, forsvinder 3D-effekten ikke som på Sonys 3DTV, men billedet bliver dog mørkere. Lægger man sig ned, lukkes der helt af for lyset.
På plasma-Tv sker dette ikke.

 Samsung 2D til 3D konvertering
Samsung 2D til 3D konvertering


Konverteringen fra 2D til 3D virkede faktisk bedre end jeg havde forventet. Demonstrationen kørte på Transformers og der var ingen tricks. Man kunne slå 3D konverteringen fra som man ønskede og se filmen i traditionelt 2D eller man kunne slå funktionen til.

Konverteringen gav en dybde ind i billedet. Der var ingen effekt ud af billedet. I nogle scener kunne man ikke se nogen 3D effekt overhovedet, men i andre var der en pæn, om end mere diskret, 3D effekt at se.

Samsung plasma 7000 serie, 3DTV
Samsung plasma 7000 serie, 3DTV


Resultatet var på ingen måde på niveau med ægte 3D indhold, som Samsung kørte på nogle af de andre skærme, men mine bekymringer om, at det ville skabe et meget kunstigt billede, blev hvert fald gjort til skamme. Jeg vil dog stadig sige, at 3D skal opleves med ægte 3D indhold.

Vi fik lejlighed til at se 3D på både Samsungs LCD-TV, LCD-TV med LED backlight og plasma-Tv. Samsung har et ret bredt program af 3DTV i år, men Samsung understreger også, at valget af nyt Tv ikke alene bør bero på 3D kontra 2D.

Samsung lancerer også hvide Tv i år
Samsung lancerer også hvide Tv i år


Køber man et Tv i den højere prisende, er der egentlig ikke noget valg, for så får man 3D med helt automatisk. Samtidig bør man ikke frygte, at det har tilføjet unødige omkostninger til Tv’et, for selve 3D teknologien er egentlig relativt billig at integrere, så snart man er oppe i et Tv i den højere prisende.

At et Tv understøtter 3D betyder i øvrigt intet for hvordan skærmen viser 2D. Det gør den naturligvis problemfrit uden nogen form for degradering i billedkvaliteten.

3D er svært at fortælle om på papiret, så tag skoene på og kom ud og se 3D i butikkerne fra næste uge igen eller slutningen af april. Samsungs 3D LED-TV (LCD-TV med LED backlight) kan så småt købes fra nu af, og Samsungs 3D plasma-Tv bliver tilgængelig i slutningen af måneden.

Samsung plasma 7000 serie, 3DTV
Samsung plasma 7000 serie, 3DTV


Samsungs 3D-Tv kommer med et par 3D-briller af hensyn til 2D til 3D konverteringen. Ønsker man flere, kan de købes i styksalg til omkring 700-900 kroner. Der kommer desuden en børnestørrelse.

Køber man en 3D Blu-Ray afspiller fra Samsung medfølger 2 par 3D briller, samt 3D-filmen Monsters vs. Aliens.

Se også Samsungs nye reklame-film for deres 3DTV herunder.


Mediefunktioner

Vi fik også lejlighed til at kigge lidt nærmere på Samsungs mange mediefunktioner, såsom Internet, PVR-optagefunktionen, iPhone-styring osv.

I år har Samsung lagt vægt på, at navigeringen skal gå hurtigere. Derfor kan man navigere rund ti menuerne på internettet og gennem DLNA ganske hurtigt. Samsung påstår, at man maksimalt vil vente 3-4 sekunder, og det så også sådan ud på demonstrationerne, men vi undersøger naturligvis dette nærmere, når vi får modellerne til test.

Samsung 8000 LED-TV
Samsung 8000 LED-TV


Samsung har adgang til tjenester såsom YouTube og mange af de andre vi kender fra sidste år, men der er endnu ikke tilføjet nogen lokale, danske tjenester. De kan dog komme på senere og opdateres automatisk ind i Tv’et.

PVR-optagefunktionen er en spændende tilføjelser. Ved at tilslutte en USB-nøgle eller en harddisk, kan man optage direkte fra Tv’ets tunere. Enheden bliver formateret i et specielt filsystem og parret med Tv’et, så man kan ikke efterfølgende rykke optagelserne videre til computere eller andre Tv, men det er de rettigheds-betingelser som producenterne nødvendigvis må arbejde indenfor i dag.

Samsung EPG og PVR
Samsung EPG og PVR


Samsung demonstrerede hvordan PVR-funktionen spiller sammen med den elektroniske programguide (EPG) og det fungerede godt. Du kan tilmed time optagelser ud i fremtiden og slukke Tv’et. Når programmet starter, vil Tv’et automatisk tænde for sin tuner og begynde at optage.

PVR-funktionen kan også bruges som en Time Shift-funktion, hvor du kan sætte direkte Tv på pause, samt spole frem og tilbage.

Vi fik også lejlighed til at se, hvordan Samsungs Tv kan styres med andre enheder. Samsung demonstrerede, hvordan Tv’ene kan styres både med Samsungs telefoner og med Apples iPhone / iPod.

Samsung styres med telefon
Samsung styres med telefon



Her har man en række forskellige muligheder for at bruge den berøringsfølsomme brugeroverflade, og med iPod og iPhone kan man også bruge gestures.

Samsung styres med telefon
Samsung styres med telefon


Søger man eksempelvis på YouTube får man et komplet keyboard op og det gør det unægtelig noget nemmere at taste ind.

Herunder kan du også se Samsungs nye App Store. Herfra kan du hente en række Apps, som f.eks. Facebook og de kan løbende hentes ind på Tv’et.

Samsung Apps
Samsung Apps


Endeligt fik vi et kig på Samsungs Premium remote. Det er ikke modellen, som medfølger til C9000 modellen med touch-skærm, men en fjernbetjening, som medfølger til de lidt dyrere modelserier.

Samsung Premium Remote
Samsung Premium Remote


Den har ikke egentlig knapper, men udgøres af en glat overflade, der reagerer ved berøring. Den føles eksklusiv og jeg er ret sikker på, at det er vigtigt for mange forbrugere.

Lad os slutte af med et kig på Samsungs C9000 serie, der få mm tyk. Vi har kigget på den før, men den tåler vist et gensyn.

Samsung C9005
Samsung C9005



Og et billede mere.

Samsung C9005
Samsung C9005



Læs også mere om Samsungs nye 2010 modeller her:
Samsung 2010 fladskærme - indtryk

Se også frem til anmeldelser af Samsung nye Tv her på FlatpanelsDK snart.
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev eller RSS feeds for at få direkte besked, når anmeldelserne er online.

Følg også debatten omkring Samsung nye 2010 Tv her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |