Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af KA_3500
#316926
Globulus skrev: 18. jul 2020, 12:04 2016- og 2017-modellerne har foreløbig vist sig at være de mest udsatte hvad det angår.

Om det skyldes, at de har nået en vis alder eller om det er fordi panelerne er blevet bedre fra 2018 og frem vil tiden vise.

Røde og blå subpixels skulle være blevet større fra 2017 til 2018, hvormed modstandsdygtigheden burde være øget fra 2018 og frem:

C6: https://i.rtings.com/images/reviews/tv/ ... -large.jpg
C7: https://i.rtings.com/images/reviews/tv/ ... -large.jpg
C8: https://i.rtings.com/images/reviews/tv/ ... -large.jpg
C9: https://i.rtings.com/images/reviews/tv/ ... -large.jpg
CX: https://i.rtings.com/images/reviews/tv/ ... -large.jpg

Som det fremgår af billederne skete det store skift fra C7 til C8 og derefter ser der ikke ud til at være sket så meget, bortset fra diverse teknikker til at reducere påvirkningen fra statiske elementer.

Uden at have andet at have det i end at have fulgt udviklingen fra sidelinjen er min egen spådom, at C8 og nyere modeller vil have en længere levetid end 2016- og 2016-modellerne.

Lad os sige, at forsikringen betaler et nyt TV og det holder ét år mere end dit gamle. Det bliver til 2,5 år (B7) + 3,5 år (B9) = 6 år, hvilket vel ca. er den tid man normalt vil beholde et TV.

Hvis du er glad for OLED vil mit råd være at tage imod et B9 som erstatning og så ellers bare nyde det og glemme bekymringerne om, hvorvidt det skulle opstå igen.

Skulle det så alligevel endelig ske igen om nogle år vil priserne formentlig være kommet så langt ned at det er til at overse at skulle købe et nyt. 6.999 kr. er allerede blevet normalprisen for et 55" B9S, så vi mangler blot at se 65"-modellerne komme længere ned i pris, men det kan kun være et spørgsmål om tid.
Tak for din vurdering, som jeg vil tage med i min overvejelse. Jeg formoder at panelet på B9S er det samme som på C9 som du linker til. Det er vel reelt kun teknikken (processer) og designet som er forskellen på C9 og B9
Af Globulus
#316943
C9 og B9S burde være det samme hvad panelet angår.

Lige mht. de sammenlagt 6 år: Der er ingen der siger, at et B9S kun vil holde i 3,5 år; det kan meget vel holde længere. Omvendt er der heller ingen der siger, at du vil få 8-10 år ud af at skifte til et LCD TV. Du vil slippe for burn-in, men så er der jo så meget andet der kan gå i stykker.

Diskussionerne herinde går oftest på at en bruger skal skifte fra et 5-10 år gammelt LCD TV og nu overvejer om der skal skiftes til OLED eller et nyt LCD TV, hvorefter der kommer de sædvanlige indlæg omkring lysforholdene i stuen osv. Da du kommer fra OLED og har været glad for det (bortset fra burn-in) vil du næppe blive tilfreds med et LCD.

Det er sandt at nogen skifter fra OLED til LCD netop fordi de selv har været udsat for burn-in, men jeg mener ikke man skal bruge 2016/2017-modellerne som målestok for, hvor udsat et OLED TV fra 2018-2020 er for burn-in. Et af de få tilfælde hvor jeg ville fraråde et OLED TV uanset årgang er, hvis man er typen der lader sit TV stå og køre med TV2 News (eller lignende) dagen lang for skabe lidt baggrundsstøj. Der skal nok være en og anden efterlønner/pensionist som har dét brugsmønster - og fred være med det.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#316947
Man skal nok se diskussionen om holdbarhed i samme lys, som når man skal købe ny vaskemaskine. De gamle modeller kunne næsten ikke slides i stykker, men det er der jo ingen forretning i, så forvent ikke, at en ny model har samme levetid, som i “de gode gamle dage”.
Af Lars J
#316957
Jeg har nu haft 65c8 i næsten 1 år. Flow tv(meget sport), netflix, Blockbuster og en del Youtube. Min 2-5 timer i gennemsnit hver dag. Ingen problemer overhovedet med skærmen generelt, heller ikke burn in. Meget tilfreds.