Til al snak om Apple TV - Apple's medieboks til tv-skærmen

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#303527
Hej alle.

Jeg har et problem med min opsætning. Når jeg bruger apple 4 K, som spiller det max, men der kommer regelmæssigt billede udfald i form af sort skærm. Skærmen er så sort i ca 5 - 10 sek og så kører det igen.
Mit TV er et samsumg Qled TV.
Er der nogen som har et tilsvarende problem?

Mvh
Thomas
#303528
Er det når du starter og afslutter video, eller er det undervejs i video?

Hvis det er når du afslutter og starter video, så er det fordi 'match frame rate' funktionen er slået til. Den sikrer korrekt billedfrekvens ved afspilning, men hver gang billedfrekvens skal skifte, så kommer der kortvarig sort skærm. Det er en begrænsning i HDMI-standarden.

Hvis det er undervejs i video, så er det formentlig udfald i HDMI-kablet. Så bør du prøve et andet kabel.
#303531
Hej igen.

Tak for svaret. Det kommer helt uvilkårligt og regelmæssigt. Match frame rate har jeg slået fra, hjalp ikke. Har prøvet diverse hdmi kabler fra Hifi klubben, men samme resultat. Det nuværende kabel har jeg betalt 1000 kr for, så det burde virke....
Men, prøver lige med et andet kabel :)
#303532
Ja okay, så har du allerede fået prøvet de oplagte løsninger. Hvad står chroma til i video-indstillingerne på Apple TV? Hvis den står til 4:2:2 så prøv eventuelt 4:2:0. Sidstnævnte kræver mindre båndbredde og er alligevel den farve-komprimering, som alt videomateriale leveres i.

Er det en Samsung skærm med den eksterne One Connect-boks? Føles den meget varm, når udfaldene indtræffer?

Det er naturligvis også en mulighed, at en af enhederne har en defekt.
Af Globulus
#303534
Hvis man går ind på de forskellige kabler på https://www.hifiklubben.dk/kabler/hdmi-kabel/ er der adskillige kabler, der tilsyneladende ikke er HDMI Premium-certificerede.

Ser man f.eks. på https://www.hifiklubben.dk/kabler/hdmi- ... dmi-kabel/ står der "High Speed-certificeret op til 10 meter" og "High Speed i længder op til 10 meter (4K/10,2 Gbps)".

Men en HDMI Premium-certificering kræver 18 Gbps: https://www.hdmi.org/manufacturer/premi ... ogram.aspx

10.2 Gbps rækker til HDMI 1.4-1.4b men ikke HDMI 2.0-2.0b:
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Main_specifications

Jeg skal ikke kunne sige om HiFi-Klubbens 10.2 Gbps-kabler kan bruges til HDMI 2.0 ved korte længder og om de kabler de sælger blot ikke har været gennem en HDMI Premium certificeringsproces.

De har dog fået et nyt og - efter HiFi-Klubben-forhold billigt - kabel ind i deres sortiment, som tilsyneladende er certificeret til 18 Gbps:
https://www.hifiklubben.dk/kabler/hdmi- ... dmi-kabel/

2 meter for 399 kr.

Samme mærke - dog uden 8K-mærkat - fås til 129 kr. hos Harald Nyborg:
https://www.harald-nyborg.dk/p13620/pro ... abel-2-m-1

Det er dette kabel jeg selv bruger til min egen ATV 4K og jeg har ikke haft problemer med dropouts siden jeg skiftede til det.
#303542
Globulus skrev:Hvis man går ind på de forskellige kabler på https://www.hifiklubben.dk/kabler/hdmi-kabel/ er der adskillige kabler, der tilsyneladende ikke er HDMI Premium-certificerede.

Ser man f.eks. på https://www.hifiklubben.dk/kabler/hdmi- ... dmi-kabel/ står der "High Speed-certificeret op til 10 meter" og "High Speed i længder op til 10 meter (4K/10,2 Gbps)".
Hold da op. Sælges der i 2019 stadig HDMI-kabler, som ikke er High Speed-certificerede?.. Og så til ågerpriser.

Det bliver da det rene gedemarked, når 'Ultra High Speed' bliver relevante.