Debat af Smart TV, herunder platforme, apps, forbundne hjem og tjenester.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#330145
Nogle herinde som har erfaring med Blockbuster appen på Android TV? Har\havde ikke benyttet den nogle år, men valgte så at leje en film igår. Kan se at de har løftet kvaliteten siden sidst, men til gengæld var den ret så ustabil. En håndfuld gange blev jeg mødt af "Ingen netværk\wifi" fejlbeskeden. Har aldrig oplevet noget lignende på mine andre streaming apps, så tvivler kraftigt at der var problemer med mit wifi.
#330156
Du antyder det selv . Blockbuster og wifi er som udgangspunkt en elendig kombination - når vi snakker streaming kvalitet . Men Blockbuster kan selvfølgeligt godt have forbedret sig på bitrate, (- de kan umuligt have sænket den) . .
Itunes har mig bekendt streaming kvalitets-føretrøjen, men desværre vist kun via AppleTV boxen, da deres app på andre platforme ( LG ) ikke er 1:1 optimeret .
#330157
Kvaliteten er\var bestemt forbedret siden sidst jeg var derinde. Men ikke så fedt når man bliver smidt ud af filmen 4-5 gange. Sker aldrig når jeg streamer fra Amazon eller lignende, så tvivler på at det er\var mit wifi som der var noget galt med.

Det jeg så godt kan lide ved Blockbuster er at jeg ikke skal have noget abonnement og at de har de nyeste film virker det til.
#330160
Jamen,så var det heldigvis ikke dit wifi . .
Og det er jo så netop også det jeg godt kan lide ved Itunes . Ingen binding - markedets største udvalg af 4k HDR film - og ikke mindst bitrate/streaming kvalitet på allerøverste hylde . .
#330249
lennon skrev: 26. apr 2021, 23:22 Ved ikke om Rakuten, og måske Amazon også er begyndt at byde ind . .
Uha, pas nu på! Vi skal jo huske at det åbenbart er meget vigtigt at vi alle opdrages til og vejledes i at kunne bruge iTunes. Blockbuster og andre tjenester som Rakuten m.fl. skal ikke have en fod til jorden, slet ikke hvis de som Blockbuster er Danske. (Sarkasme kan forekomme)

Så gør det pludseligt heller ikke noget at iTunes ikke tilbyder samme kvalitet på de andre smart-platforme, som hvis man benytter selskabets egen tvOS boks - det kan vi sagtens se bort fra.

Det samme gælder at spilkonsoller bruger mere strøm og ikke er specielt gode til streaming video, det kan også hurtigt blive helt uden betydning, selv om det i andre sammenhænge fremhæves som væsentligt, så vi kan mindes om at vi allerhelst også skal huske at opføre os ordentligt og fornuftigt og købe et strømbesparende ATV der kan tjene sig selv hjem over en længere årrække i forhold til konsolbrug. Bare vi alle sammen opdrages til at bruge iTunes frem for noget som helst alternativ som f.eks. Rakuten! Sig mig er jeg den virkelig eneste der kan se den klokkeklare favorisering og tendens til ensretning man gerne ser fra et flertal i denne forbindelse?!?

Men jo! Hvis man har et nyere TV (Sony, Samsung, Panasonic, LG, Hisense, Philips) med Rakuten, så ER Rakuten et mindst lige så relevant og oplagt et sted at kigge, uden at man nedgraderes hvis man ikke benytter tvOS. Har man et ældre Android-tv baseret TV kan Google Play's udbud evt. også være oplagt at undersøge og går man ikke videre op i 25 fps speedup eller andre kvalitetsparametre, går der vel heller ikke noget af os mere entusiastiske nørder ved at folk tillader sig at være glade for eller benytte Blockbuster, gør der?

Har man et ATV, så ligger iTunes naturligvis helt klart meget naturligt og lige for at anbefale, men det er sku da utroligt med den åbenlyse og klokkeklare tendensering der er imod at opdrage både folk og fæ til at benytte iTunes - uanset hvilke parametre, aspekter og platforme der som udgangspunkt ellers er i spil, så skal de vildfarne får helst guides bort fra deres vildfarelser og ind i bekendelsens rette fold. Altså dybt suk og MANGE tak for at nævne Rakuten (og på et tidspunkt vel også Amazon), så man ikke følte sig fuldstændigt hensat til det vildeste ekkokammer!
Senest rettet af TBC 27. apr 2021, 20:00, rettet i alt 1 gang.
#330251
Ja, og der er Rakuten jo også relevant at pege på - Så igen tak for at være modig nok til at nævne det.
Det har som iTunes angiveligt også omkring de 20 mbps på HDR titler.

Skulle man virkeligt opdrage folk til højeste bitrate/ bedste kvalitet, så skulle man jo opdrage dem til fysiske medier, Kaleidescape eller remux- og .iso pirateri.
#330262
TBC skrev: Det samme gælder at spilkonsoller bruger mere strøm og ikke er specielt gode til streaming video, det kan også hurtigt blive helt uden betydning, selv om det i andre sammenhænge fremhæves som væsentligt
Nu findes der jo spilkonsoller, som ikke bruger 70-80W ved videostreaming. Xbox One S og Xbox Series S ligger f.eks. på 30-35W.

TBC skrev: 27. apr 2021, 20:03 Ja, og der er Rakuten jo også relevant at pege på - Så igen tak for at være modig nok til at nævne det.
Det har som iTunes angiveligt også omkring de 20 mbps på HDR titler.
Hvor har du det fra? Rakuten anbefaler 20 Mb/s internetforbindelse til deres 4K-stream, men det er jo ikke ensbetydende med bitraten.

Personligt ville jeg ikke turde at købe film hos Rakuten. Leje, fint nok.

Google Play Films udvalg af 4K-film er smalt. Vi har 4K-databasen, hvor man kan få overblik over 4K-film på UHD Blu-ray, iTunes, Rakuten, Google Play og Microsoft (Xbox): 4K-databasen
#330305
Rasmus Larsen skrev: 28. apr 2021, 06:12
TBC skrev: 27. apr 2021, 20:03Det har som iTunes angiveligt også omkring de 20 mbps på HDR titler.
Hvor har du det fra? Rakuten anbefaler 20 Mb/s internetforbindelse til deres 4K-stream, men det er jo ikke ensbetydende med bitraten.
Jeg gogglede efter hvilken bitrate det skulle have og det var det tal der dukke op på fora om emnet og fra enkelte anmeldere - inkl digital.tv (som det mest relevante ifht. Danmark) da de anmeldte det, kunne aflæse af båndbreddeforbrug via deres routere, da de jo f.eks. ikke kunne bruge en ATV+MAC kombination til at måle det. Jeg er med på at det naturligvis ikke giver nogen data om hvor meget der går til hhv video og lyd eller hvad der ses som min. eller max videobitrater i løbet af streamen, kun hvad der over tid i gennemsnit tilgår af båndbredde til den specifikke enhed der streamer, som vel også skal fratrækkes 3-4% overhead, hvis man er helt pernittengryn - men det er af disse udsagn der gør at jeg sagde at det "angiveligt også er omkring de 20 mbps på HDR titler", lige som jeg f.eks. også er overladt til at måtte tro på hvad der er angivet i tråden om aktuelle bitrater her på sitet i forhold til andre tjenester.
#330315
Nej man kan ikke måle sådan noget i routeren eller på netværksforbindelsen. Overhead kan snildt være 50% eller mere i perioder. Der fyldes jo i bufferen forud. Det er nemt at konstatere på f.eks. YouTube. Åben deres konsol, tjek netværksbelastningen, download filen og tjek bitrate (med fx. MediaInfo). Sammenhold de to. Husk at der til tider også lægges lyd og video fra nogle af niveauer på streaming-trappen i bufferen for at sikre at streamet ikke går i stå, hvis der er huller i forbindelsen. Der hører mange ting under overhead og den er ikke i nærheden af 3-4%.

Rakuten anbefaler 20 Mb/s internetforbindelse til 4K: https://help.rakuten.tv/hc/en-gb/articl ... _site=true

Ligesom Netflix anbefaler 25 Mb/s internetforbindelse. Vi ved begge to, at Netflix ikke kommer i nærheden af 25 Mb/s bitrate.
#330318
Rasmus Larsen skrev: 28. apr 2021, 18:03 Nej man kan ikke måle sådan noget i routeren eller på netværksforbindelsen. Overhead kan snildt være 50% eller mere i perioder. Der fyldes jo i bufferen forud.
Men det har de altså gjort i mangel af bedre - Og det kan man nu også godt få en rimelig fornuftig indikation ud af, hvis man måler over tid og der udlæses et båndbredde gennemsnit (f.eks. efter at den initialle bufferen ikke længere indgår i tidsperioden for den gennemsnitlige båndbredde, så kan man få en relativt fornuftig indikation om hvad der tilgår streamingboksen, på et netværk man har god kontrol over. Hvis man generelt skulle have et 50% overhead, så har man altså et RET stort problem med sit netværk, gennemsnittet kan regnes langt lavere. Jeg er godt med på at f.eks. hverken Netflix eller YouSee streamer over 100 mbps i sekundet som man snildt kan se som peaks når der bufferes, men hvis man måler over en periode, så kan der snildt aflæses en gennemsnitlig brug af båndbredde der giver en fornuftig indikation af hvad der benyttes af båndbredde på streamen. Det har jeg selv gjort i forbindelse med Netflix og YouSee, når jeg har ønsket mig at få en indikation om ca hvor båndbredden ligger på et givent materiale af den ene eller anden grund - og det giver altså en fornuftig indikation, der stemmer ganske godt overens med hvad man ser opgjort i posten "aktuelle bitrater" her på sitet.

De filer man downloader fra YouTube stilles gerne til rådighed i både lavere opløsning og bitrate end hvad man har adgang til at streame - hvilket også ville ville afspeljes hvis man streamer den downloadede fil over netværket. Jeg er med på at sådan en routeraflæsning ikke giver samme detaljegrad og præssicion, men helt fuldstændigt blankt at afvise at man ikke skulle kunne opnå så meget som bare en vejledende indikation, også relativt på tværs af tjenester er altså ikke hverken en fair indstilling at have eller 100% korrekt. Spørgsmålet er primært om man kan hæfte lid til anmeldernes metoder, motiv, aflæsning og kompetencer desangående - Det kan jeg med rette ikke vide om man kan stole 100% på, men det kan man jo reelt heller ikke i forhold til posten "aktuelle bitrater" her på sites, da man sagtens kunne risikere bidragsydere dertil udvælge sig særligt interessant materiale der bedst ville kunne understøtte en evt. agenda og vælge indhold der f.eks. kræver hhv. større eller mindre bitrate grundet forskellen i materialets kvalitet og deltagernes motiver i forhold til afspejningen af den ene eller anden tjeneste, således sagtens kunne risikere spille ind. Men igen, det er stadig det bedste vi har at gøre godt med i den forbindelse og i forhold til Rakuten er routermålingerne svjv det bedste vi har at gøre godt med i den forbindelse - Kender du andre bedre indikationer?

Med hensyn til "akutelle bitrater" og alle mulige eksisterende usikkerheder både her og der, er det er klart at alene formatforholdet i en film eller serie, sammen med billedernes bevægelse og kompleksitet bliver afgørende for båndbreddeforbruget, hvis målet med encodet er en bestemt given quntizer værdi for materialet. Så skal man allerhelst benytte fuldstændigt samme film eller serieafsnit og de samme tidspunkter i dem for bedste sammenligning.

Og slutteligt hvad angår det udbyderne anbefaler som minimumsforbindelse kan man i hvert fald ikke bruge det til lige så meget som at kikke i routerens målinger, da det til sammenligning er en helt arbitrær angivelse fra dem der kan være sat som vinden blæser efter temperament, hvor meget de syntes det er ok at skalere på stremens og hvad de kunne have af komercielle interesser. Så den sætter jeg i hvert fald langt mindre lid til som indikation end alt fra både MediaInfo til den i sammenligning dertil mindre præcise indikationen man trods alt kan få fra udlæsningen af båndbreddeforbruget på en router man har god kontrol over.