Har du spørgsmål eller kommentarer til vores anmeldelser, kan du finde en tråd for hvert anmeldt produkt her.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#271521
Anmeldelsen af Samsung 2018 Q9FN er online. Den afløser sidste års Q9 og skifter til zone-styret LED. Der er også fokus på design, spilteknologi og smart-funktionalitet.
Find testen her: https://www.flatpanels.dk/test.php?suba ... 1525923141

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller tilføjelser, kan de placeres her i tråden og vi skal prøve at vende tilbage på dem.

God fornøjelse med læsningen.
#271531
Tak for en flot anmeldelse.

Nogle af problemerne som der bliver nævnt i testen kan rettes med en firmware update ?
#271533
Fin anmeldelse, og jeg kunne godt finde på at se på den næste år, når prisen er faldet lidt.
Der skal en ny skærm ind i huset, og det kunne denne med sin flade stil, One Connect og stadig godt billede.

Jeres opråb omkring software er en fin pointe, og på det område, synes jeg jeres skala vurdering er helt iorden som jeres standpunkt på den manglende indsats.

Jeg må ned og opleve panelet i en butik, og gense en QLED, det kan i hvert godt være min sekundære skærm her.
#271537
Dental Floss skrev:For en newbie, der ikke har sat sig forfærdelig meget ind i tingene, vil I så ikke kort liste op, hvorfor man skulle smide 23k for dette tv, når man kan få et LG OLED (2017 godt nok) for 10k?
Tak.
Enig..Det skal godt nok være en lysstærk LCD skærm der skal trække salgsargumenterne overfor OLED
#271538
Gider ikke ha stress af tanken om der kommer burn-in hvis man ser kanal 5 mest af tiden. Men da jeg fik chancen om at få et QE65Q9FN til 16.990.-kr slog jeg til O_O
#271540
Q9 har en række features, som nok bør falde i din smag før man vælger Q9. På ren billedkvalitet så er OLED bedre.

Så du skal værdsætte One Connect boksen, fjernbetjeningen, den flade vægmontering og styresystemet (i den version den kommer med ;) ).

Så vidt vi er orienterede så virker HDR10+ ikke via HDMI endnu. Men det er ikke urealistisk at det blot kan tilføjes (hvis man får en opdatering).
#271553
Flomsen skrev:Gider ikke ha stress af tanken om der kommer burn-in hvis man ser kanal 5 mest af tiden. Men da jeg fik chancen om at få et QE65Q9FN til 16.990.-kr slog jeg til O_O
Fik du 2018 modellen til den pris, og hvor? :-O Det har jo været prisen for 2017 modellen, når den har været billigst..
#271555
2017 var udsolgt i hi-fi klubben så fik man 2018 til samme pris.

Men tilbuddet udløb for en uge siden :)
#271559
Jeg tager lige politi-kasketten på og opfordrer til at bruge citat-funktionen med måde. Hvis man svarer på indlægget lige før ens eget, så er det ikke nødvendigt at fylde siderne op med citater.

Jeg har taget mig friheden at fjerne dobbelt og tripple citater herover.
Af JHN
#271574
Hej.

Tak til Torben for en spændende test.

Jeg er hverken nørd eller fagmand, så der er mange af fagudtrykkene i testen, som jeg ikke ved hvad betyder. Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg kan se forskel på billed-kvaliteten i gode og mindre gode TV.
Alligevel er Flatpanels test af det nye Samsung Q9 QLED TV den test, som jeg har ventet på med mest spænding.

Jeg har lige chekket og opdaget, at sidste års Q9 fik 75 % point m.h.t. billed-kvalitet, mens dette års Q9 får 83 %. Så Flatpanels mener med andre ord, at dette års Q9 har bedre billed-kvalitet end sidste års Q9.

Og dette års Q9 har med sine 83 % point en bedre billedkvalitet end SONY XF 90 fra 2018, der "kun" har fået 78 % i billed-kvalitet hos Flatpanels. Man skal så tage i betragtning, at 55 tommer- versionen af Sony XF 90 fra 2018 er betydelig billigere end 55-tommer Q9 fra 2018. Og man kan købe en mindre og billigere Sony XF 90 fra 2018 end denne version på 55 tommer. Derved er Sony XF 90 mere interessant for mig og min pengepung end Samsungs nye Q 9.

Ifølge Flatpanels tests har OLED TV bedre billedkvalitet end den nye Samsung Q9. Derfor tror jeg, at der er mange nørder, der hellere vil bruge pengene på en OLED end på Q9. Flere af dette års OLED TV og den nye Q 9 har jo cirka den samme start-pris.

Jeg ser altid TV alene. Så jeg kan godt tillade mig et "egoist-tv" i form af et LCD med VA-panel, da jeg ikke skal tage hensyn til andre. Men hvis man er en familie med 3,4,5 personer er et VA panels som dette års Q9 måske ikke det bedste at investere i. Hvad ved jeg ?

Som sagt tak til Torben for en spændende test.

Kærlig hilsen
Jan Hervig Nielsen
Ejer af et 40 tommer Full HD TV
#271575
LCD-konkurrenterne til Q9FN skal findes blandt ZD9 og DX900, som begge er på vej ud. XF90 klarer sig bedre på nogle punkter og værre på andre. Det antallet af zoner, som vipper pinden til Q9’s fordel.

Men i sammenligning med OLED, så er begge underlegne. Ego-siddeposition eller ej.
#271624
Jeg har rodet lidt med styring af min soundbar med Q9FN og af en eller anden grund, så glemmer TV'et indstillingen når det slukkes. Den skifter konsekvent tilbage til TV-lyd, selvom den tidligere har været sat op - og genkendt Sonos Playbar - til at køre med optisk udgang.

Det er lidt ærgerligt, da den faktisk selv opdager, at det er en Playbar og tester for styring af lyden via One Remote. Jeg har ikke mulighed for at teste ARC, så jeg skal ikke kunne sige om det er samme problem.
#271662
Jeg har fået Daniel hos Rtings til at tjekke deres Q9 for det nævnte problem med fluktuerende lys og de var nødt til at tænde Ambient Lyssensoren i Eco-menuen for at få samme resultat. Vi slår disse features fra under vores test, men det kan ikke udelukkes at TVet alligevel har opfattet den som aktiv.

Jeg er ikke klar over om der kan være forskelle i firmware fra EU til US, men man opfordres hermed til lige at dobbelttjekke at Eco-indstillingerne er slået fra.

Jeg har ikke TVet stående længere og det er blevet nulstillet, så vi kan ikke gå tilbage og dobbelttjekke vores eksemplar og lave en dedikeret med/uden test.
#271671
Vincent fra HDTVTest er ret kritisk over for dette tv. Det gælder alt fra HDR gengivelse til styring af baggrundslys til bevægelseshåndtering.

Han er især kritisk overfor tv'ets skæve HDR gamma PQ curve, der bevirker, at HDR overeksponeres ift. referenceniveauet over hele kurven. Resultatet er, at tv'et ikke er i stand til at gengive HDR korrekt.

Han er også kritisk over den meget aggressive styring af baggrundslyset, som bevirker, at detaljer i både de mørke og lyse områder udviskes. I er inde på lidt af det samme i jeres anmeldelse, men ikke i samme grad.

Endelig påpeger han en række mangler i relation til BFI (Black Frame Insertion), hvor BFI slået til bevirker, at tv'et er ude af stand til at gengive 24 fps film kadence korrekt.

Er det noget I kan bekræfte og evt. kommentere på?

Til info er han ude med riven efter andre anmeldelser inklusive jeres. Han undrer sig over, at flere af disse mangler ikke er blevet opdaget og kommenteret af andre. Dertil skal selvfølgelig sige, at han er ekstremt grundig i sine tests, og at han har adgang til udstyr ikke alle anmeldere råder over.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=2oxPD7HRVf8&t=2s
#271672
Mht. BFI, så er det noget vi slår fra hvis mulig, så det er muligt, at der er issues med kadence, hvis det aktiveres, men da vi tester med de indstillinger vi anbefaler - og ikke alverdens kombinationer af mulige indstillinger - så har vi ikke evalueret på dette.

PQ-kurven har vi afbildet og kommenteret på. Det samme gælder issues med baggrundsbelysningen.

Man kan gøre sine reviews så nørdede som man ønsker og koble 95% af læserne af. Læsere af vores anmeldelser er en skønsom blanding af forbrugere, men hovedparten interesserer sig basalt set ikke voldsomt meget for de helt tekniske detaljer eller målingerne. Vi forsøger at ramme en gylden middelvej mellem tekniske forklaringer og indhold, som kan læses af de fleste.