Har du spørgsmål eller kommentarer til vores anmeldelser, kan du finde en tråd for hvert anmeldt produkt her.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#217293
Anmeldelsen af Sony X85C er online. Det er et nyt mellemklasse 4K-tv og et af de første tv med Android TV styresystemet. Bemærk, at modellen findes i X8505C, X8507C, X8508C og X8509C varianter, der er stort set identiske.
Find testen her: http://www.flatpanels.dk/test.php?subac ... 1436423979

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller tilføjelser, kan de placeres her i tråden og vi skal prøve at vende tilbage på dem.

God fornøjelse med læsningen.
#217301
Surt at producenterne stadig kegler rundt med smart TV platform og under dimensionerede processorer.

Virker som om det er et super TV, med en dårlig smart TV implementering (som de fleste andre 2015 TV) - så er det vel endnu et par år med separate medie boxe.....
#217302
Som jeg også skrev i en anden tråd for nylig, så forventes det at brugeroplevelsen med Android TV bliver en helt anden, når de opdaterer TV'erne til Android 5.1 - p.t. kører de på Android 5.02, som er kendt for have mange bugs og problemer med hukkomelsesstyring.

Så det er ikke sikkert at hardwaren er underdimensioneret - den håndterer jo fint 4K skalering og motionflow beregninger. Via USB æder den fint de helt store MKV.film - så mon ikke den burde kunne køre en mere optimeret version af Android - det bliver spændende at se til sensommeren. :)
Telefonerne der gav en dårlig brugeroplevelse med android 5.0 (5.02), ændrede sig væsentligt ved opgraderingen til 5.1.

Derudover er jeg enig - rigtig god anmeldelse fra Torben. Jeg oplever ikke ikke helt de samme performance-issues som Torben, men ellers rammer hans oplevelse af skærmen nogenlunde min egen oplevelse af min 65" X8509C. :)
#217303
Jeg skal ikke kunne sige om jeg stresser TVet for meget ift normalt brug, men jeg fik det nu til at crashe flere gange når jeg trykkede rundt. Min mindste unge fik det også til at revoote, men jeg kan forstå på et af dine andre indlæg at det kan gøres ved at holde powerknappen inde, så det er ikke utænkeligt, at hun har gjort dét - jeg så blot at TVet bootede og ikke hvad hun trykkede på.

Det var, som nævnt, primært ved skift til TV at det gik galt og tingene næsten gik i stå. Og som du selv siger, så kan den jo sagtens trække film, der er lagret i næsten 100 MBit/s bitrate, så den burde nu kunne håndtere Android. Du må meget gerne følge op løbende, da vi jo kun fik set til og med version 5.02. På Android mobilplatformen er de lidt længere fremme, men min Nexus tablet har nu ikke fået det specielt meget bedre af at få 5.02 installeret. Jeg mindes at den skiltede med, at en ny version var klar nu, men den har jeg ikke prøvet.
Senest rettet af Torben Rasmussen 9. jul 2015, 13:46, rettet i alt 2 gange. Begrundelse: Der manglede et 0 i versionen på Android
#217305
Torben Rasmussen skrev:Jeg skal ikke kunne sige om jeg stresser TVet for meget ift normalt brug, men jeg fik det nu til at crashe flere gange når jeg trykkede rundt. Min mindste unge fik det også til at revoote, men jeg kan forstå på et af dine andre indlæg at det kan gøres ved at holde powerknappen inde, så det er ikke utænkeligt, at hun har gjort dét - jeg så blot at TVet bootede og ikke hvad hun trykkede på.

Det var, som nævnt, primært ved skift til TV at det gik galt og tingene næsten gik i stå. Og som du selv siger, så kan den jo sagtens trække film, der er lagret i næsten 100 MBit/s bitrate, så den burde nu kunne håndtere Android. Du må meget gerne følge op løbende, da vi jo kun fik set til og med version 5.02. På Android mobilplatformen er de jo noget længere fremme, men min Nexus tablet har nu ikke fået det specielt meget bedre af at få 5.2 installeret. Jeg mindes at den skiltede med, at 5.3 var klar nu, men den har jeg ikke prøvet.
Øh, Android's nyeste version er 5.1.1 både på TV, Wear og mobil.
#217307
Jo, der er nok røget et 0 et sted i mit indlæg. Den eneste Google-enhed jeg har er min Nexus og den er degraderet til ur og Sonos-remote, da den kører for langsomt til at blive brugt som tablet. Jeg har ikke enheden hos mig her og det er ikke en jeg tager op og sidder med nogensinde. Jeg så blot, at der lå en opdatering for et par uger siden.
#217309
Hej nu skriver du : "den overbevisende billedkvalitet, som tangerer sidste års topmodeller " vil det sige at den er bedre en sidste års X9005B? på nær lyden selfølgelig.

Den går jeg nemmelig og kigger efter et godt tilbud på :)

Virkelig god og grundig test. Har manglet det med samenligning af andre modeller .
#217310
Lidt kritik:
I siger det har en for dårlig processor, som hverken kan trække Android TV eller simple 1080p film. Dette tror jeg ikke er korrekt?
Sony's X1 processor er da ligaer foran den Atom processor i Nexus Player, som kører noget mere overbevisende end den video i viser, så dette er jo åbenlyst et softwareproblem. Så bruger i kun Kodi som eksempel på at det ikke kan klare lokale filer, men nævner så også at Kodi er i en meget tidlige beta version. Havde i fx brugt Plex, så havde i fået en perfekt 1080p afspilning. Plex vises jo også som forslag oppe i toppen i den suggestion bjælke, så du fx kan genoptage en af dine film eller serier, hvilket vi bruger meget hjemme hos os på vores Nexus Player.

Borset fra ovenstående, så vil jeg gerne takke for anmeldelsen. Den var meget brugbar for mig og jeg er ret sikker på jeg hopper på et x93c lidt senere på året :-)
#217311
moler skrev:Hej nu skriver du : "den overbevisende billedkvalitet, som tangerer sidste års topmodeller " vil det sige at den er bedre en sidste års X9005B? på nær lyden selfølgelig.

Den går jeg nemmelig og kigger efter et godt tilbud på :)

Virkelig god og grundig test. Har manglet det med samenligning af andre modeller .
"tangerer" betyder jo at den vil være omtrent den samme. Der er ikke samme edge-bleed, som vi så på X9005 idet den bruger direct LED, men til gengæld så opfører den sig af og til som om den har edge-LED idet der også forekommer lyse sider. Det er faktisk lidt mystisk og jeg kan ikke lige forklare hvorfor den laver det nummer - der er ingen pjat når vi bruger de normale mønstre til test af bleed, så det må næsten være noget i billedbehandlingen, som lige booster siderne lidt.

Men ja, du får et billede, som langt hen af vejen er identisk med X9005B, hvilket også afspejles i billed-scoren. X9005 har så en lyd, som er markant bedre. Selv subwooferen til X85 vil ikke kunne afhjælpe dette, da det i ligeså høj grad er diskanten som giver problemer på X85.
#217312
CasperDK skrev:Lidt kritik:
I siger det har en for dårlig processor, som hverken kan trække Android TV eller simple 1080p film. Dette tror jeg ikke er korrekt?
Sony's X1 processor er da ligaer foran den Atom processor i Nexus Player, som kører noget mere overbevisende end den video i viser, så dette er jo åbenlyst et softwareproblem. Så bruger i kun Kodi som eksempel på at det ikke kan klare lokale filer, men nævner så også at Kodi er i en meget tidlige beta version. Havde i fx brugt Plex, så havde i fået en perfekt 1080p afspilning. Plex vises jo også som forslag oppe i toppen i den suggestion bjælke, så du fx kan genoptage en af dine film eller serier, hvilket vi bruger meget hjemme hos os på vores Nexus Player.
Lad os lige holde styr på hvad vi siger og ikke siger. "Dårlig" er ikke et af de ord der bruges ;) Jeg skriver, at hardwaren virker underdimensioneret, hvilket ses i både styresystemet og i afvikling af apps. Hvis du kører Plex, så står din server jo for dekodningen af dine film og ikke dit TV. Min NAS er ikke kraftig nok til at kunne dekode en 1:1 BD-film og slet ikke til at håndtere et 4K stream. Det sidste kan min PC ikke engang klare.

At hardwaren måske er lige i underkanten ses også hvis du prøver at spille på TV'et. Det er slet ikke brugbart pt.

Kodi kører perfekt på andre enheder og den version vi brugte var netop IKKE beta-versionen, men den seneste stabile version, som vi side-loadede. Jeg har en Raspeberry Pi 2 stående ved siden af, som afvikler alle mine film fejlfrit fra samme server via Kodi.

Hvis man bruger den indbyggede Google-medieafspiller, så kan TV'et fint trække 4K streams, så noget er jo underdimesioneret hvis den via en App ikke kan trække 1080p-streamet. Det samme var gældende hvis jeg eks. brugte VLC. VLC kan også smide "seneste afspillede fil" op i toppen.
CasperDK skrev:Borset fra ovenstående, så vil jeg gerne takke for anmeldelsen. Den var meget brugbar for mig og jeg er ret sikker på jeg hopper på et x93c lidt senere på året :-)
X93C har ikke direct-LED belysning. Blot så du er OBS på det. Det er blot en re-branded X9005B.
#217316
Måske misforstår jeg dig... Plex kan transcode for at sikre hardware accelereringen spiller med den modtagende enhed. Så har du fx en mkv container, så kan den on the fly smække den i en mp4 container, så din ipad kan afvikle filmen. Hvis din afspiller simpelthen ikke er kraftig nok, kan den også finde på at ændre bitrate og/eller opløsning. Men det er jo ikke Plex serveren som dekoder billedet til sidst.

Når i nu sideloader Kodi så ved i jo heller ikke om tingene spiller. Det er en stabil version til det normale Android, men i kører jo en modificeret version af det OS.

Ok jeg vidste ikke i også havde testet med VLC. Min opfattelse er dog at VLC ikke er nær så stærk på android som pc mht understøttelse af formater og hw accelerering. Men jeg har ikke selv testet det.
#217318
Den side-loadede Kodi kører længder bedre end den der kan downloades fra Google Play, men det er da ikke usandsynligt, at den officielle kan køre endnu bedre når den er ude af beta. Det er blot lidt pudsigt, at både VLC og Kodi går totalt i knæ under afvikling af noget, der bare kører helt smooth fra en Raspberry Pi.

Mht. spilafvikling, så har man jo puttet alverdens grafikprocessorer i tablets og mobiltelefoner i flere år, men det samme har næppe været tilfældet i TV. Så når man ikke kan afvikle spil på Sonys TV, så kunne det jo godt tænkes, at der ganske enkelt ikke er hardware i de nuværende modeller til at trække selv simple 3D-spil.
#217323
Hardwaren i sonys nye tv ER uhyggeligt underdimensioneret og er langt fra hvad man burde kunne forvente af et produkt udgivet i 2015. CPU'en yder ca. halvdelen af hvad min 3 år gamle nexus 4 kan præsterer. GPU'en i min nexus 4 er også 50% hurtigere end den i Sonys "fantastiske" 4K X1 processor (Der faktisk er en MediaTek MT5890). Sammenligner vi med moderne smartphones er vi tættere på en faktor 10 forskel i regnekraft, hvilket er ufatteligt når man tænker på at et tv slet ikke har de samme kølings- og strømforbrugsvanskeligheder som smartphones har.

At den kan trække 4K video er ikke et udtryk for at CPU'en er hurtig, men blot at den har et stykke dedikeret hardware hvis eneste formål er at decode disse filer. At 4K eller 1080p ikke kan afspilles i 3. parts apps tyder på at hardware acceleration ikke er understøttet, hvilket muligvis bliver fikset med en fremtidig opdatering.
#217325
Tak for en super anmeldelse... Brugbar hele vejen igennem.

Jeg smutter ned i niveau og køber et 43x8305 - men skal på en eller anden måde have fundet ud af, hvordan jeg lettest kan kalibrere den. Er der nogen her der kan give mig vejledning?
#217326
Hvis jeg kigger på diverse benchmarks af mobil-enheder, så lader Sonys 2015 4K processor til at være ca. 25% så hurtig som en iPad Air (ikke en Air 2) i rå regnekraft. En iPad har så en dedikeret GPU til at håndtere spil, hvilket TV'et ikke har. Vi skal nok over i at TV'ene kommer til at ligne en tablet NOGET mere før platformene reelt kan sammenlignes i brugeroplevelse.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 71