Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#316435
Måske det kan være til hjælp for andre - i en jungle af fladskærme købte vi efteråret 2019 et (første) Samsung UE40NU7521. Vi har altid købt Panasonic og Philips men ville prøve noget nyt, og træt at Philips langsomme menusystem.

Det viste sig dette Samsung TV med tændstiksben ikke kune være på vores TV-bord, mange SW bugs, menu system håbløst, herunder manual knappen placeret så man hele tiden kom ind i manualen, som det tager delay, og 4 trin med valg med pileknappen at komme ud af.

Vi troede Samsung var det ypperste, men nej.

Dernæst stort set smed vi dette Samsung TV ud idet fod ikke kan tilkøbes, og købte en (første) LG 43UM7450PLA som havde en god gammeldags fod, og til stor overraskelse en futuristisk fjernbetjening med en pege-cursor og et hjul som på en mus.

Nu har vi stillet denne LG i sommerhuset, og købt en LG 49SM8200PLA, også med fod og pege/hjul fjernbetjening.

Billedekvalitet er vel som sådan normalt er i dette prisleje.

Vi kan helt klart anbefale LG, pga fjernbetjening med pege/hjul, som gør navigering og "indtastning" betydelig nemmere - super smart

God sommer
#316441
Håber da ikke du synes dit argument er mindre sjovt? Så længe man ser på billige skærme, så er Samsung da ikke bedre på nogen måde, da har da verdens dårligste motion på de billige skærme, og jo jeg har haft flere og du kan bare se på landets hospitaler de har også samsung skærme, og de er da noget lort men staten har bare ikke råd til bedre skærme.
#316443
casualTV skrev: 2. jul 2020, 15:24 Dernæst stort set smed vi dette Samsung TV ud idet fod ikke kan tilkøbes, ...
Lige dén del er ikke korrekt.

Skal man have en smal bordfod findes der mange forskellige modeller til få hundrede kr. stk. Det alene behøver bestemt ikke være afgørende for valget af TV-model.

Der er et pænt marked for den slags fordi folk har det med at smide de medfølgende fødder væk når det nye TV skal op på væggen. Når det så nogle år senere skal videre til soveværelset/børneværelset/sommerhuset står de pludselig og mangler en bordfod og her mangler der ikke valgmuligheder.

https://www.komplett.dk/product/982441/ ... iv-tvs1002

https://www.pricerunner.dk/pl/239-44843 ... ign-Priser

https://www.pricerunner.dk/pl/239-50113 ... ign-Priser

https://www.pricerunner.dk/pl/239-38299 ... ign-Priser

https://www.pricerunner.dk/pl/239-38303 ... ign-Priser

https://www.pricerunner.dk/pl/239-49243 ... ign-Priser

https://www.pricerunner.dk/pl/239-50806 ... ign-Priser

etc etc etc
#316448
bbplayer skrev: 2. jul 2020, 16:50 Håber da ikke du synes dit argument er mindre sjovt? Så længe man ser på billige skærme, så er Samsung da ikke bedre på nogen måde, da har da verdens dårligste motion på de billige skærme, og jo jeg har haft flere og du kan bare se på landets hospitaler de har også samsung skærme, og de er da noget lort men staten har bare ikke råd til bedre skærme.
Er ligeglad med om mit argument opfattes som sjovt det er også ok, men i min optik er Samsungs budget tv feks den gamle 7105 laaaangt over budget LG som jeg også har set.
#316449
George1 skrev: 2. jul 2020, 19:09
bbplayer skrev: 2. jul 2020, 16:50 Håber da ikke du synes dit argument er mindre sjovt? Så længe man ser på billige skærme, så er Samsung da ikke bedre på nogen måde, da har da verdens dårligste motion på de billige skærme, og jo jeg har haft flere og du kan bare se på landets hospitaler de har også samsung skærme, og de er da noget lort men staten har bare ikke råd til bedre skærme.
Er ligeglad med om mit argument opfattes som sjovt det er også ok, men i min optik er Samsungs budget tv feks den gamle 7105 laaaangt over budget LG som jeg også har set.
Det var sjovt, især når du nu bekræfter dig selv i det.
#316480
Herinde er der tradition, for at billedkvaliteten har 1. prioritet, når der vælges TV, så at oprette en tråd om, at man igen har valgt et LG TV pga. af, man synes betjeningen er smart, ser jeg som et tyndt grundlag at vælge TV ud fra, især set i lyset af, at der er tale om en subjektiv vurdering, dog vil jeg give trådstarter ret i, det kan være svært ellers at finde det rette TV, da man først kan få et egentlig indtryk af et TV, når det står hjemme i stuen.

Mange har en tendens til at vælge et TV af samme mærke, hvis de ellers har været tilfredse med det TV, det skal afløse, dog kan der være STOR forskel de enkelte modeller imellem, så blot fordi, man har været glad for et TV af et bestemt mærke, er der ingen garanti for, en anden model vil give samme tilfredsstillelse.

Vaner har også stor betydning, når man taler om betjening af diverse enheder i dagligdagen.

Der findes masser derude, der ikke finder LGs pegemus særlig tiltalende, så ligefrem at kalde deres betjening for en innovation, vil jeg også tillade mig at stille spørgsmål til, da der er mange, som foretrækker en mere traditionel fjernbetjening, og jeg ser ikke andre mærker følge i samme spor.

Dette indlæg er ikke ment som en kritik af LG, da jeg synes, det fungerer ret godt, når man har vænnet sig til det.

Altid rart, nogle forsøger sig med lidt nytænkning, innovation eller ej.

Mange benytter slet ikke den medfølgende fjernbetjening, og der findes masser af alternative muligheder for at betjene ens enheder, specielt hvis der er tale om flere enheder, der benyttes i kombination med hinanden...
Senest rettet af Supergris 3. jul 2020, 21:45, rettet i alt 3 gange.
#316488
Altid godt men en god diskussion, og mange tak for de mange input. Selv skifter jeg TV-mærke engang hvert 10-15 år, typisk når nye teknologier introduceres. Fra B&O 4:3 CRT til Sony 16:9 CRT, til Panasonic Plasma dengang plasma teknologien/størrelse overgik CRT, siden til Philips LCD da LCD overgik/matchede plasma, og senest til LG-mærket pga smart TV teknologien fungerer som et PC OS kræver mus for at være operationelt.

Som vaneligt er jeg startet med at slå absolut al billedeforbedring fra. Denne LG har 2 ISF billedeindstillinger, dag og nat, meget fint, men de er desværre ikke brugbare pga billedet står uroligt, man kan ane det, øjne bliver trætte. Først mistænkte jeg 4K, men det forekommer kun i ISF indstillingen, dvs et gæt er en intern indstilling micro-justerer billedet for at minimere motion problemer.

ISF indstillingerne bruger varm 2, dvs alt man ser får lagt brunt filter på som var det en gammeldags film, og man bliver lidt bekymret over LG ikke har forstand på kalibrering, det er instruktøren af film/program der lægger filter på, ikke skærmen som blot skal reproducere kilden bedst muligt.

Med alt slået fra i "NORMAL", selv skarphed på 0, står billedet bedre end forventet på et lavpris TV, et niveau, måske to, bedre ift 7450PLA på trods den større skærm. Om det er 4K eller "NanoCell" vides ikke. Uden at have en skærm at sammenligne med side-by-side synes jeg billedet står naturligt med korrekte farver, og i en kvalitet kun den kræsne vil kritisere. ISO støj i kilden reproduceres perfekt (formodes det ikke er ISO støj i signalet kva digitalt) Med alt slået fra forsvinder en stor del af motion problemerne, men der er stadig de klassiske LCD motion problemer ved alm programmer, men ikke så meget ved film. Har ikke erfaring med OLED, er der motion problemer her ?

Pt set via kabel TV med dårlig kvalitet, næste uge får jeg tilsluttet Netflix ved fiber og vender tilbage. Der går lige en uges tid med at finjustere skærmen herfra.

Efter eksperimentet med denne LG, bliver næste TV en større skærm, 100Hz, og måske OLED, men så er prisen også en anden.
#316495
Det skal lige bemærkes, grunden til denne step-by-step fremgangsmåde, vi er jo i en ny generation af teknologier til transmission, streaming, som medfører SW komprimering af kilden, sikkert også konvertering af formater, og dermed tab af detaljer i kilden. Jeg bruger ikke længere Blu Ray eller parabol.

Dvs pt en formodning, at en dyrere (bedre) skærm alligevel ikke kan ses, idet forskellen forsvinder i transmissionen. Skal opgradere Netflix til 4K, og har måske en form på svar på mit eget spørgsmål hvad er op og ned på dagens billedekvalitet ved streaming engang i næste uge. Det virker eksempelvis som kabel TV komprimerer standard udsendelser hårdt, men film mindre.
#316554
Har nu prøvet denne LG med Netflix HD og 4K.

I HD står det rigtig godt, men af og til med pixelstøj, typisk i mørke områder, og afhængig af kilden. På grænsen til at være uacceptabelt. Hud står ikke helt så skarpt som med min 8 år gamle high-end Philips. Gætter på det skyldes opskaleringen til 4K, og måske interne billedeforbedringer man ikke kan slå fra.

Dvs man må eksperimenter med at slå diverse forbedringer til for at undgå pixelstøj. Har forsøgt men har tilsyneladende ingen indvirkning, måske fordi disse forbedringer sker inden opskaleringen til 4K. HD film er med begrænsede motion problemer, men de er der. Jeg tror disse motion problemer mest skyldes opskaleringen til 4K.

4K film står som malet på, med detaljer i hud uden pixelstøj. Meget imponerende, men kunstigt og unaturligt billede. Det forekommer man har kørt 4K filmen gennem et billedeforbedringsprogram. Meget begrænset motion problemer, som nok er pga der ikke opskaleres til 4K. Men 99.9% af alt materiale på Netflix er i HD, dvs man betaler for noget man ikke har brug for.

En konklusion er vel at undgå 4K TV - og bruge en HD OLED skærm. Jeg foretrækker det mere naturlige billede på den gamle Philips high-end HD skærm fremfor 4K.
Senest rettet af casualTV 6. jul 2020, 15:27, rettet i alt 1 gang.
#316556
Ikke et ord om billedkvalitet?!? ...Som ellers kunne være et godt argument for visse LG modeller.

At "sælge" et TV på smart-tv platform er i mine øjne som at sælge en bil på sædebetræk - Endog et sædebetræk der hurtigt kan komme til at fremstå slidt.
#316557
Billedekvalitet er egentlig ganske god, men opskaleringen af HD materiale til 4K trækker billedekvaliteten ned. Akilleshælen på dette TV er opskaleringen til 4K. Med dagens erfaring ville jeg have valgt en LG OLED i HD på tilbud, naturligvis med pege-fjernbetjening.

Når det er sagt, skal man være meget kræsen for ikke at acceptere billedekvaliteten på denne LG. Billedet er lidt blødt, men har sat skarped på nul. Matrix Revolutions i HD via Netflix afvikles næsten fejlfrit, ingen motion problemer, og har ingen planer om at opgradere.
#316565
Matrix Revoution set med Standard;
Kontrast 49
Brightness 50
Sharpness 0
Color 55
Tint 0
Temp C20
I Advanced; all off, Gamma low, Color Gamut wide
Picture options: Alt off

Har også sat Cimema op, ca med ovenstående, er lidt anderledes i billedet.

Generelt er der tusindevis af indstillingsmuligheder, så jeg har valgt at simplificere og reproducerbare indstillinger ved at sætte alt på 50, 0 eller off, og eventuelt småjustere en enkelt eller to. Er sikker på der kan hentes lidt mere ved at finindstille, men det må blive eventuelt senere.

Samme indstilling kan være meget forskellig på Netflix, og på kabel TV - især på motion kan der være store set nul på Matrix Revolution, og store motion problemer på kabel TV. Dvs støj og høj komprimering har ret stor indflydelse på billedekvaliteten, hvor man optimalt må have forskellige indstillinger til hvert input, eller til film og alm programmer. Det virker som om Netflix har "kompileret" film til at passe til skærmen, måske med flere versioner, til HD TV, til 4K TV etc ?
#316566
Dine problemer med kunstige billeder og artefakter skyldes da nok blot, at du har valgt den forkerte billedprofil. Du kan skele til vores anmeldelser af LGs TV for tip, men Cinema eller ISF er gode udgangspunkter. Standard er et dårligt udgangspunkt. Dertil skal man rode lidt med de øvrige settings, som du også selv har gjort.

Netflix har forskellige streams afhængig af din båndbredde og hvad du betaler. Der er ret få film i 4K, som ikke er “Netflix original”. Da LG’s LCD-paneler har et dårligt sortniveau, vil de ofte være dårlige til at kamuflere de kompressions-artefakter, som der typisk er til stede på streamingtjenesterne, da det meget ofte er i de mørke nuancer man komprimerer.