Om tilbehør og kabler til hardware eller skærme.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Pejsen_ny
#294447
Hej fellow TV nørder

Håber I kan hjælpe mig med et tip til en god løsning. Vores gamle rengøringshjælp gennem 3 år stoppede, så vi har meget nyligt indgået med et nyt rengøringsfirma (eliza pro rengøring - hold jer langt væk), det har indtil videre kostet et knækket støvsugerhoved og en sokkel på et tøjskab, sikkert i samme ombæring. Idag kan vi desværre konstatere at TV'et er blevet flyttet så hårdt ud fra væggen at de kabler der sad fast i sideindgangen er bukkede i stikkene. Det fleste kan jeg nemt erstatte, men det ene stik er et HDMI-stik der er trukket under gulvet da vi lagde nyt gulv for 2,5 år siden, det er jo ikke umiddelbart muligt at trække det igen uden at tage hele gulvet op. Kan jeg gøre noget for at reparere det? Selve stikket er bukket ca. 45 grader, så jeg formoder at metallet indeni må være knækket flere steder.

Håber der findes en løsning? :(
Brugeravatar
Af Infinity
#294448
Tillykke med det nye rengørings firma, tjek lige om ikke de har en ulykkesforsikring.
Du kan købe et nyt HDMI stik og sætte på, men jeg siger god fornøjelse hvis ledningen ligger i gulvet og måske ikke er for langt.

http://bnoack.com/index.html?http&&&bno ... a/DSD.html

https://www.avxperten.dk/loese-hdmi-sti ... odning.asp

Måske kan du trække en snor igennem kanalgangen samtidig med at du trækker det gamle kabel ud og så efterfølgende trække et nyt kabel. Du tænker sikkert at stikket ikke kan komme igennem, men så skift til et mini HDMI stik og når det er trukket kan du sætte en adapter på og så har du et almindelig HDMI stik igen.
https://www.avxperten.dk/hdmi-adapter/m ... dapter.asp
Af Pejsen_ny
#294455
Hej Infinity

Super gode bud begge dele, jeg starter med at se om jeg kan lodde et nyt stik på. Er ok dygtig med en loddekolbe, og hvis jeg ikke er opgaven voksen så køber jeg en kabel til micro-hdmi som du forslår.
Jeg har skilt det ødelagte stik ad, så sidder med 19 ledere og 1 jord, men skal lige hitte rede i hvordan jeg finder ud af hvilken leder skal til hvilken pin på stikket. ;) Er langt fra nogen ekspert.
Af jng
#294458
Infinity skrev:Tillykke med det nye rengørings firma, tjek lige om ikke de har en ulykkesforsikring.
Trådstarter nævner ikke noget om døde, kvæstede eller fastklemte.
Brugeravatar
Af Huleboer
#294462
Set i bagklogskabens lys burde du nok have lavet sådan en løsning med et udtag i stedet for blot at have trukket hele kablet.
Jeg mener ved at have et HDMI hun stik i væggen bag TV'et, så hvis noget af det kabel man kommer til ville blive ødelagt, så var det kun stumpen fra vægudtaget og til TV'et der skulle skiftes.

Generelt er det med en hvis risiko at trække "fulde" kabler et sted hvor man ikke let kan skifte dem. Hvis man laver det som en fast installation bør man altid have sikret sig at de steder der kan ske skade er noget man let kan skifte.

Det hjælper dig selvfølgelig ikke nu, men min anbefaling vil også være at gribe loddekolben. Du kan eventuelt lodde et HDMI hun stik på, så du ikke er lige så sårbar overfor lignende skade igen. Jeg har før loddet et HDMI stik, og det virkede fint (kun FHD signal), så det kan godt lade sig gøre. Sørg for at have masser af småt krympeflex klar til hver enkelt leder og en stor til endelig samling.
Hver opmærksom på at du vil forringe afskærmningen i kablet, så det er ikke garanteret du vil få et acceptabelt signal ud af det. Selv med "perfekt" splejsning af kabler.