Debat af skærmeteknologi, nutidens såvel som fremtidens. LCD, plasma, OLED samt HD, 4K, 8K, HDR mm.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af drdjdennis
#1740
Hey..

Hvis 2 slærme anvender det samme panel, er de så direkte sammenlignelige? Er det så den samme skærm?

Grunden til at jeg spørger er, at Fujitsu-Siemsen w19-1, anvender et samsungpanel, der også sidder i Samsung 940MW med Tv-tuner. Hvis man finder en anmeldelse af den ene, kan man så overføre den på den anden?

MVH..
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#1753
Nej desværre ikke helt.

Man kan afgøre en del ting ud fra de betragtninger, men desværre ikke nogen helt endegyldige. Det er klart, at der f.eks. ikke er enorme ændringer i betragtningsvinklerne, men mange af de andre faktorer kan godt være forskellige.

Det hænger primært sammen med, hvordan producenten justerer slutproduktets farvesammensætning og gammaværdier. Hvis dette er sløset og gøres uden præcission, så kan det både have påvirkning på startresultatet af farver, kontrast og responstid, men også potentialet for den bedste mulige kalibrering.

Derfor skal man passe på med at konkludere alt for meget før man ser skærmene. Ud fra panelteknologien, kan man derimod afgøre flere ting. Hvis man så også kender producenten af panelet, så kan man ligeledes afgøre nogle andre ting, men helt præcis samme ydelse har to skærme desværre ikke.
Nogle bruger jo også andre former for Overdrive teknologier end andre og det kan jo have en påvirkning på responstiden. Den anden tråd, som du finder herunder, snakker vi også lidt om emnet, hvis du vil vide mere.