Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips pressemøde 8. juni - FlatpanelsDK

Philips pressemøde 8. juni

12 Jun 2006 | Rasmus Larsen |

Den 8. juli afholdte Philips et pressemøde, hvor en række af deres nye produkter blev vist frem. Repræsenteret var blandt andet Philips pressechef, ansvarlige for de forskellige Philips divisioner, samt Philips nordiske ansvarshavende for konsument produkter, Kai Hillebrandt 

Pressemødet blev startet med en introduktion af lys og herunder også ambilight. Foruden dette emne kom Philips også ind på deres nye og kommende Tv, herunder også ClearLCD systemet. Der blev også talt om monitors, dvd recordere, mediecentre, lyd, skype og msn telefoner mm.
Et af hovedpunkterne var dog Tv og recordere/mediecentre, så derfor vil det meste af artiklen omhandle dette.

For at starte med Ambilight, så introducerer Philips i forbindelse med deres nye kommende Tv Ambilight Surround og Full Surround. Det betyder, at man belyser henholdsvis 3 og 4 sider af bagsiden med det specielle Ambilight lys. Tidligere har man kun belyst to sider; højre og venstre.

På 9831D modellen har man gået et skridt længere. Ud over at tilbyde Ambilight Full Surround har man også beklædt Tv’et med en hvid bagside. Den skal blandt andet sikre gode ”ambilight forhold” uanset placeringen i hjemmet. Som Philips også nævnte kan det være problematisk at bruge det traditionelle ambilight system på eksempelvis en blå eller grøn væg i hjemmet.

Effekten var imponerende – ikke mindst på Ambilight Full Surround. Philips kørte en præsentation af Ambilight i samme forbindelse, hvor man virkelig kunne se potentialet. Det er i sandhed en spændende feature, som kan bidrage til flere ting. Den skal ses i praksis før man helt forstår hvad det går ud på. Umiddelbart kan det virke som en fancy feature, men det har bestemt sine fordele – blandt andet en indirekte påvirkning af billedet på skærmen og stemningen i rummet.


Ambilight Full Surround


Ambilight kan indstilles efter behag. Man kan blandt andet vælge at lade Ambilight følge farverne på skærmen, men også vælge at have én farve på belysningen. Det kan f.eks. være et hvidt lys.

Nu hvor vi er ved Philips Tv, så lad os tage dem i rækkefølge. Philips fremviste samtlige nye modeller, og de gamle topmodeller. 9830 var derfor også repræsenteret.
Philips fokuserede i denne forbindelse på deres nye LCD-TV. Hvis du ikke allerede kender de nye serier, så kan det nævnes at de hedder 9631D, 9731D og 9831D.


9631D design


9631D er den ”dårligste” af de tre serier. Den byder på den ældre Ambilight 2, den ældre Pixel Plus 2 HD teknologi og DVB-T tuner til digitale antennesignaler.

Bemærk, at designet på 32 tommer modellen i 9631D serien ikke ser ud på billedet som vist ovenfor. Du henvises til Philips hjemmeside for mere information.

9731D er med i toppen sammen med 9831D. 37 tommeren i 9731D serien har opløsningen 1920x1080 og modtager 1080p signaler – også ved 24 Hz.
Der var i denne forbindelse også et twist. Der kommer nemlig også en 42 tommer af 9731D, som angiveligt – ifølge Philips – også vil have opløsningen 1920x1080 i Danmark. Det strider imod oplysninger fra tidligere annonceringer, men Philips var ret klare på dette punkt. 42 tommeren har dog ikke ClearLCD integreret. Det fungerer endnu ikke med et 1920x1080 panel i 42 tommer idet det kræver en tilsvarende højere lysstyrke.


9731D design


9731D serien indbefatter derudover DVB-T tuner, ClearLCD (op til 37 tommer), Pixel Plus 3 HD og Ambilight Surround (den med 3 siders belysning).


9831D design


9831D serien er i opløsningen 1366x768, men er også en topserie. Her snakker man blandt andet om Pixel Plus 3 HD, Ambilight Full Surround (4-vejs) med en hvid designplade bag skærmen, ClearLCD og DVB-T tuner.

Pixel Plus 3 HD systemet er specielt interessant. Mange Tv på markedet i dag skalerer ned til standard Tv (SD) Tv opløsning, typisk 576p eller 480p for senere at skalere op til Tv’ets rigtige opløsning. Det er stadig et aktuelt emne på mange af de billigere Tv, og betyder altså, at meget af informationen i HD signaler går tabt før det vises på skærmen.
Philips introducerede Pixel Plus 2 HD og annoncerede i forbindelse med dette, at deres tidligere Pixel Plus 2 og Pixel Plus også gjorde førnævnte. Pixel Plus 2 HD skalerede ned til 768p. Med Pixel Plus 3 HD har man taget skridtet videre og signalbehandlingen foregår nu i 1080p.

Ud over at selve databehandlingen foregår ved en højere opløsning internt i Pixel Plus 3 HD, bidrager det naturligvis også med en række andre features.

Den komplette prisliste på de endnu ikke lancerede Tv må I have til gode. Jeg fik desværre ikke information på dem alle, men det forlød, at de vejledende salgspriser på 42 tommer modellerne af 9831D og 9731D begge kom til at være på 40.000 kroner.
32PF973D og 37PF9731D lander i Danmark i løbet af juli 42 tommer modellen nok først i august eller september.

Philips havde i forbindelse med de nye produkter droppet den motoriserede drejefod. Det fungerer simpelthen ikke sammen med den nye type ambilight.

Philips viste også USB/kortlæser funktionaliteten. Man demonstrerede blandt andet brugevenligheden, når en enhed blev tilsluttet. Det var efterfølgende muligt at afspille både musik, film og vise billeder. Mens man f.eks. satte en playlist med musik til at køre, kunne man eksempelvis også se et diasshow med billeder.

Lad os gå videre til noget af det absolut mest interessante i forbindelse med Tv præsentationen, nemlig ClearLCD. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Philips havde fokus på dette, og det var såmænd også med god grund. ClearLCD systemet fungerede faktisk overraskende godt – bedre end forventet.

Philips gav først en kort baggrund for systemet. Her kom man blandt andet ind på, at det var en nye type backlights som blev brugt. De giver blandt andet mere lys end de traditionelle CCFL enheder. Derudover medfører det også, at skærmene nu opererer ved 75 Hz internt for at give den rigtige effekt.
Hvis du ikke allerede kender ClearLCD systemet, så lad os give en kort introduktion. Fladskærme, specielt LCD-TV, har generelt problemer med responstiden. Det kan blandt andet ses tydeligt i panoreringer. Selve kildesignalet i typiske film er ikke helt optimalt i forhold til panoreringer, men det har Philips en anden teknologi til at udbedre, og det er også en lidt anden snak.
Det som ClearLCD systemet skal stå for, er at give en hurtigere responstid. Man arbejder ikke direkte med pixels, men med det der hedder sample-and-hold effekten. Sample-and-hold effekten er den metode LCD paneler bruger til at skifte billedet. Man har en konstant lysende backlight enhed, og når billedet skal skiftes, drejer de flydende krystaller og forbliver i en position, heraf sample-and-hold.
Sample-and-hold effekten medfører også, at uanset om man nåede ned på 5, 4 eller måske 2 ms kunne der godt opstå slør. For at ophæve sample-and-hold effekten lader man nu baggrundsbelysningen blinke meget hurtigt, så man ikke umiddelbart bemærker at den blinker med det blotte øje. Det er medvirkende til en hurtigere responstid i praksis.


Der blev vist en præsentation med ClearLCD. Den tog udgangspunkt i en model fra 9830 serien (den tidligere topmodel) og en af de nye LCD-TV med ClearLCD. Man viste så en række panoreringer. Effekten af ClearLCD var slående! Billedet var klasser skarpere og det var helt tydeligt ved denne direkte sammenligning. Der var eksempelvis en scene hvor man panorerede hen over nogle golfbolde på en græsplæne. Golfboldene havde noget fin skrift trykt på. På ClearLCD skærmen stod skriften tydeligt og læsbar, på 9830 (den gamle model uden ClearLCD) var den ikke læsbar og ikke tydelig.

Umiddelbart er det naturligvis svært at give en endegyldig konklusion ud fra en lidt producentpræget præsentation, men det var ganske imponerende. Jeg undersøgte kort om man kunne ane forskellige indstillinger på de to skærme brugt i ClearLCD præsentationen, men jeg kunne ikke opdage noget. Der var en smule forskel i lysstyrken, men den var så lille at det højest sandsynligt ikke havde nogen rolle. Jeg prøvede at se om sharpness var skruet under nulpunktet (som nogle tv tillader), men skrift på skærmen ved statiske billeder indikerede det ikke.

Alt i alt en imponerende præsentation af ClearLCD, og jeg kan uden tvivl i stemmen sige, at dem der har set frem til ClearLCD ikke har ventet forgæves.

Philips gik også ind på almindelig belysning, også i forbindelse med Ambilight. Jeg vil ikke beskrive dette i detaljer, men gerne komme kort ind over det. Her snakkede man blandt andet om lysets betydning for rigtige og behagelige arbejdsomgivelser. Erling Madsen, Philips pressechef, fortalte mig efter pressemødet om en feature der blandt andet var indbygget på udvalgte Philips kontorer. Her havde man belysning som tilpassende sig dagens cyklus. Belysningen var på den måde anderledes om morgenen end midt på dagen. Hensigten var at give en indirekte påvirkning af både humør, motivation og behagelig arbejdsomgivelser.


Under pressemødet snakkede Philips også meget om lyssystemerne til mange af stadionerne, som VM kampene skal spilles på. Som du sikkert ved er Philips en af hovedsponsorerne ved dette års VM og derfor har de også leveret en række af lyssystemerne til stadionerne.

Man bevægede sig hen mod DVD optagere og mediecentre. Her havde Philips en prototype af et mediecenter med modelnummeret MCP9350i, som Philips vil lancere senere på året. Mediecentret vil være baseret på Windows Medie Center system, men få en udvidet funktionalitet på musikområdet. Philips har nemlig integreret deres patenterede system LikeMusic.
LikeMusic analyserer musikken på computeren og deler det op i forskellige kategorier. Det fordeler dog ikke kun musikken efter genre, men også stemme, tempo og instrumentering. Ud fra dette kan mediecenteret danne en playlist, som spiller én speciel type musik som man vælger – let og bekvemt.


Mediecenter MCP9350i


Mediecenteret havde stadig nogle fejl, og var heller ikke klar til markedet endnu. En endelige lanceringsdato blev ikke offentliggjort, men et bud på prisen var 14.000 fra Philips side – naturligvis med forbehold for ændringer.

På mødet meddelte Philips også, at den længe ventede DVDR9000H ikke kommer på det danske marked alligevel. Der var blandt andet for store problemer med kompatibiliteten af DVB-T delen. Læs eventuelt mere her: http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1149853019

DVDR9000H skal angiveligt erstattes med DVDR9100H senere. Ligeledes angav Philips, at de i løbet af fjerde kvartal af 2006 vil lancere en eller flere Blu-Ray afspillere.


Til højre ses MSN telefonen og til venstre ses Skype telefonen.


På mødet viste Philips også deres nye Skype og MSN telefoner. De fungerer ved, at man kan ringe op til folk på henholdsvis sin Skype og MSN liste – vel og mærke gratis. De fungerer også som almindelige telefoner.


Monitor 200WB7ES


Philips havde ikke så mange nyheder på monitorpunktet at vise. Der var dog en kort præsentation af den kommende 200WB7ES, som er en 20 tommer widescreen skærm med opløsningen 1680x1050. Den kommer blandt andet med en responstid på 8 ms og er baseret på et TN panel, hvilket typisk medfører, at prisen er yderst konkurrencedygtig.

Hertil tilføjede man også, at Philips vil satse mere på store skærme og widescreen i den kommende tid. Der kommer blandt andet en lang række widescreen monitors i 2006, hvor mange af dem er over 20 tommer.

Philips præsenterede også deres gamer/multimedie skærm, som blandt andet har indbyggede højttalere og en tilhørende subwoofer. Den leverede betydelig bedre lyd end typiske skærme med integrerede højttalere og er bestemt en spændende tilføjelse til deres produktsortiment.

Som tilføjelse kunne man købe et interaktivt kamera (kan også bruges til andre skærme), som kan underholde de mindste. Kameraet filmer brugeren bag skærmen og kan blandt andet bruges til at afvikle en række interaktive spil, hvor man styrer spillet med sine bevægelser, som kameraet registrerer.

Lyden under præsentationen blev leveret af Philips nyeste hjemmebiograf anlæg, som de kaldte det. Det er modellen HTS9800W, der blandt andet kom med trådløse baghøjttalere og subwoofer. Systemet er dog ikke udelukkende til lyd. Philips har også integreret en DVD afspiller, der blandt andet udmærker sig ved en HDMI port, hvor signalet kan skaleres op til 1080i.


Hjemmebio HTS9800W


HTS9800W er på den måde et kombineret system der leverer det meste. Lyden kan gengives i 6.1 surround og designet passer godt sammen med andre Philips produkter. Højttalerne er slanke og høje og ganske pæne. Systemet spiller også SACD og lyden var skam også ganske fin under præsentationen. Systemet skal dog nok høres i virkeligheden før man farer ud og køber det. Så kan man også kigge nærmere på flere af de spændende features.

Sidst men ikke mindst præsenterede man også bærbare harddiske, herunder også USB sticks. Specielt interessant var, at Philips er på vej med en 16 GB stor USB stick.


USB stick


Alt i alt har Philips mange nye ting på programmet. Vi glæder os til at se flere af dem præsenteret på markedet og håber naturligvis på at kunne få nogle demomodeller ind af Tv apparaterne og monitorerne.

Hvis du har mere konkrete spørgsmål til pressemødet eller bemærkninger, kan de placeres i forummet her: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=1028

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |