Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAVI – Fremtidens bolig og forretning - FlatpanelsDK

AVI – Fremtidens bolig og forretning

08 May 2006 | Rasmus Larsen |

På Amager i København har firmaet AV Interiør placeret deres kontor og deres showrooms. Herfra arbejder AVI på at tilbyde noget af det mest innovative indenfor lyd og video udstyr. Tag ikke fejl af AVI, de er ikke blot en traditionel forhandler, men de har i stedet udmærket sig i specialløsninger og interessevækkende nye tiltag til markedet.

Flatpanels har taget et besøg hos AV Interiør og snakket med Theis Passer om nogle af de løsninger AVI kan tilbyde til den krævende forbruger eller erhvervskunden, der ønsker nogle nyskabende og applikable løsninger.

Theis indleder og fortæller, at det snart er 2 år siden han blev kontaktet af en tysk leverandør, der ville vise et innovativt produkt. Det var de såkaldte spejl-Tv, hvor man praktisk talt integrerer en skærm i et spejl. Theis var skeptisk i starten, men efter en praktisk demonstration, var han overbevist. Som Theis også siger, skal man se det før man forstår konceptet og mulighederne til fulde, og Flatpanels er rørende enig.
Det var i dette samarbejde AVI arbejdede videre med produktet og i dag kan der tilbydes en række forskellige produkter indenfor spejl-Tv.


Bruges med tilladelse af AV Interiør ApS - må ikke videredistribueres.


Flatpanels var så heldige at få en præsentation af AVIs to retninger indenfor spejl-Tv.
Den første bygger over et traditionelt spejl, hvor man har integreret en skærm. Det betyder imidlertid også, at skærmen kan ses bag spejlet, hvis man slukker den. Løsningen kan bruges til f.eks. frisører, men kræver også, at skærmen ikke placeres lige ud for synet, men lidt nede i hjørnet.

MagicMirror er den anden metode, og er derimod lidt mere teknologisk udfordrende, da man ønsker et helt rent spejl, når skærmen er slukket. AVI kunne allerede vise et fuldt fungerende MagicMirror til Flatpanels og det efterlod os med meget positive indtryk.

MagicMirror er et meget spændende produkt, som fungerer næsten som i science fiction. Når skærmen er tændt står billedet klart og farverigt uden refleksioner i overfladen. Det minder om en hel traditionel god fladskærm, men det imponerende ligger i hvordan man har løst udfordringen med at skabe et helt rent spejl i dette setup. I samme øjeblik, som skærmen slukkes, fungerer skærmen nemlig som et spejl og danner et perfekt flydende overgang med resten af spejloverfladen, således, at man ikke opdager, at der rent faktisk sidder en skærm bagved.


Bruges med tilladelse af AV Interiør ApS - må ikke videredistribueres.


MagicMirror er realiseret ved at laserbehandle et stykke glas med et speciel bagside, så det bliver som et spejl. Det giver imidlertid glasset en smule mørk toning, men Theis Passer pointerede, at man allerede nu arbejder på at få kunne tilbyde et fuldstændig traditionelt spejl, hvor skærmen naturligvis forsvinder, når den deaktiveres.

AVI er dog som nævnt ikke en traditionel forhandler. AVIs spejl-Tv bygger nemlig over en patenteret rettighed, og AVI har således mulighed for at individualisere produkter efter kundens behag og krav.
Det betyder også, at både spejl-størrelse og Tv-størrelse vælges af kunden. Man kan som udgangspunkt selv sammensætte sit produkt ud fra nogle kriterier, og skærmen i spejlet kan strække sig lige fra små 6,4 tommer til hele 37 tommer.
Hvis man ønsker at tilslutte tuner, kamera eller DVD, kan AVI også klare det - mulighederne er nemlig mange.


Bruges med tilladelse af AV Interiør ApS - må ikke videredistribueres.


Spejlet kan også udformes efter behag. Man vælger selv om det skal være aflangt, højt eller have en lidt mere utraditionel form. På nuværende tidspunkt laves spejle i dimensioner helt op til 1x2 meter.

AV Interiørs produkter efterlader således de store valg til kunden. Theis siger:
”Vores produkt er 100 % tilpasset. Det skal forstås på den måde, at spejl og
skærm først møder hinanden hos kunden.”



Bruges med tilladelse af AV Interiør ApS - må ikke videredistribueres.


AVIs spejl-Tv kan, hvad enten det drejer sig om MagicMirror eller det mere traditionelle spejl, bruges til en lang række applikationer. Theis giver nogle eksempler, herunder frisører, receptioner, optikere, hoteller, badeværelser, elevatorer, køkkener og skabe.
Listen er lang, og AVI er naturligvis rustet på udfordringer.

Flatpanels så også en række integrerede løsninger fra praktiske eksempler. Man kan f.eks. vælge at farve spejl-Tv’et i en bestemt farve eller skabe et helt motiv.
På den måde kan spejlet også let integreres i en reception, hvor man kræver logo eller et køkken, hvor en del af spejlet skal matche til resten af køkkenets farvevalg, samtidig med, at der stadig er en del af spejlet som er synligt og skærmen stadig fungerer, som et Tv.


Bruges med tilladelse af AV Interiør ApS - må ikke videredistribueres.


Ovenstående billede illustrerer, hvordan man eksempelvis kan tone en låge fuldstændig sort og have en skærm integreret.
På sigt kan man også forestille sig skærme integreret direkte i køleskabsdøre eller måske helt almindelige låger og døre i hjemmet.

Spejl-tv er vel at mærke kun ét segment indenfor AVIs sortiment. Man tilbyder også en række kombinerede løsninger, som f.eks. universalstyring af alle lyd- og videoenheder i hjemmet.

Flatpanels fik også en meget imponerende præsentation af dette system.
Som udgangspunkt kan man kombinere alt lige fra lyd og video til lys og alarmsystem. AVI har tidligere tilbudt et system baseret på analoge kilder, og infrarød kontrol af systemet fra forskellige IR hotspots.
Fremtiden ser endnu mere spændende ud. Da Flatpanels var på besøg testede man den nye version, som var et komplet IP system, med tilkoblede kameraer og styringspaneler - alt i digital form.
Grundidéen er, at man har én switch – og man derved har fjernet den centrale computer fra setup’et. Switchen er den, som forskellige enheder kommunikerer igennem. Det er f.eks. muligt at tilslutte en DVD server, som kan rumme en række film på harddisken. Ligeledes med en CD server eller måske en Ipod. Igen er mulighederne store og vi fik blot demonstreret udvalgte enheders funktionalitet.

Efterfølgende kan højttalere og Tv tilsluttes systemets switch og udnytte de medier der ligger på de tilkoblede bokse. Som Theis også pointerer, bygger man systemet op omkring moduler, og modulerne kan håndplukkes af kunden.
Moduler kan være alt indenfor lyd og video, men også andre systemer, som mobilkommunikation, alarmsystem, kontrol af lys, vand og ventilation.

Systemet kan styres fra alle steder i huset eller direkte fra forskellige rum vha. nogle vægpaneler. Et vægpanel kan både afspille og kontrollere lyd og video. Man kan også streame direkte fra kameraer, hvis man har sat det op i systemet, hvilket f.eks. kan fungere som overvågning, kommunikationspunkter eller helt tredje.


Bruges med tilladelse af AV Interiør ApS - må ikke videredistribueres.


Samlet set altså en komplet løsning for al video og lyd i huset, som kan styres fra stort set alle steder. Enten vha. fjernkontrol eller vægpaneler i udvalgte rum.

AVI eksperimenterer også med HD streaming til husets Tv apparater og synkronisering af lyd i hele hjemmet. Theis Passer påpeger, at der er en ret stor udfordring i synkroniseret lyd gennem alle højttalere, altså lyd som bliver afspillet samtidig i alle højttalere, der er tilkoblet systemet.
IP systemets opbygning udfordrer nemlig den tekniske tankegang på en måde, som kræver nye principper. Theis fortsætter og siger, at man allerede er meget langt og nået ned til forsinkelser på mindre end 1 millisekund.
Hvis systemet klarer de igangværende tests, er man blandt pionererne på markedet og derved også blandt de første til at tilbyde dette verden over.

Her slutter den spændende indsigt i fremtidens teknologiske muligheder. Flatpanels siger mange tak for præsentationen og det hyggelige møde.

For mere information om Spejl-Tv besøg: www.spejl-tv.dk og www.avi.dk


Kontakt:

AV Interiør
Njalsgade 23
2300 København S
(+45) 7023 1191
www.avi.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |