Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Philips 8008 - FlatpanelsDK

Test: Philips 8008

|

Philips 8008 test

Philips 8008 er den nye 8-serie, som følger op på en lang tradition fra Philips. Det er modellen, som placerer sig lige under den absolutte topmodel, men som stadig kommer med al Philips billedteknologi og de seneste funktioner. Tv’et har således Perfect Pixel HD-billedmotoren, de nyeste Smart TV-funktioner (inklusiv Multiroom) og naturligvis Philips længestående signatur; Ambilight.

Philips ultraslanke 8008-fladskærm ser nydelig ud, men kan den udfordre konkurrenternes fladskærms-tv i prisklassen? Det – og meget mere – undersøger vi i vores dybdegående anmeldelse.

Vi har 55 tommer versionen som kaldes 55PFL8008S. Den findes også i 46 tommer kaldet 46PFL8008S.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.


Tommestørrelse:55" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Panel type:LCD-TV med kant-LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxWxD): 72.3 x 123.5 x 3.3cm (uden fod)
Vægt19.5 kg
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Lyd (type) (Audio ind/ud)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Udgange
Lyd (type) (1 udgang, hovedtelefoner)
S/PDIF (optisk)
Andet
DVB-T
DVB-T2
DVB-C
DVB-S2

Pris og forhandler:

46"55"


De første indtryk

Med den nye 8-serie følger Philips markedsudviklingen i branchen. Fladskærmene bliver stadig mere minimalistiske med ekstremt slanke ramme og uden særlig mange visuelle distraktioner. Rammen er udført i rustfrit stål, men bemærk dog, at der er tale om en meget tynd legering, som godt kan få buler. Foden er en tynd, solid metalstang, formet som en firkant med runde hjørner. Philips 8008 fremstår således ganske elegant.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


I sidste års modeller prøvede Philips noget nyt. De integrerede højttalere i foden, men det er man gået væk fra igen med 8008-modellen. Her sidder højttalerne i stedet på bagsiden, hvilket betyder, at bunden af tv’et faktisk er en smule dybere end resten af tv’et – dog ikke meget. Foden tillader også, at man drejer tv’et fra side til side.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


I bunden af rammen sidder et lille modul, som indeholder det indbyggede kamera og hvorpå der er monteret et Philips-logo.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Alle indgange er placeret bagpå tv’et og de fleste af dem peger enten nedad eller til siden. Kun netværksstikket peger ud mod bagsiden. Det er ikke den optimale løsning, hvis man ønsker at vælgmontere tv’et, men man kan alternativt bruge den indbyggede WiFi i Philips 8008.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Vi blev en smule skuffede, da vi fandt fjernbetjeningen i kassen. I næsten alle de år, hvor Philips har lavet tv, har de været garant for fjernbetjeninger med kvalitets-feel; fjernbetjeninger der er bygget i ordentlige materialer og som ligger solidt i hånden. Der er som sådan ikke noget galt med den fjernbetjening, som Philips har vedlagt og den er pænere end mange andre fjernbetjeninger derude, men den er af plastik og føles billig.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Bagsiden af fjernbetjeningen har et fuldt tastatur.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Philips promoverer fortsat sin Smart TV-platform som Smart TV Premium. Den bygger på det fællesskab, som flere af tv-producenterne har mht. Smart TV. Herfra får du adgang til lokale og globale internet-tjenester, såsom streamingtjenester, nyheder, apps, sociale medier og andre ting. Hovedskærmen fremstår stort set uændret, men en hurtigere processor giver et boost til hastigheden, hvilket også gør navigationen med flydere og reducerer ventetiden, når tv-apps åbnes. Vores overordnede kritik, som blev fremlagt i forbindelse med test af sidste års modeller, består imidlertid. Philips Smart TV Premium-platform fremstår stadig mere som en udvidet hjemmeside end egentlige apps, og udbuddet af tjenester er også meget beskedent.

Man kan naturligvis navigere rundt i tv’ets menuer og Smart TV-funktioner vha. piletasterne på fjernbetjeningen, men Philips har også forsynet fjernbetjeningen med en form for Wii-agtig bevægelsesstyring. Ved at ryste fjernbetjeningen foran tv’et, dukker en markør automatisk op på tv’et, og ved at bevæge din hånd rundt i luften, kan du styre markøren. Systemet er dog ikke særlig præcist og undertiden mister fjernbetjeningen også synkroniseringen, hvis markøren kommer tæt på kanterne.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Viaplay er allerede nu at finde inde i Philips Smart TV-del. Netflix er også på vej, lover Philips. Den forventes klar sammen med en opdatering henover sommeren. Viaplay-appen fungerer, men giver også anledning til en del panderynker. Når man åbner den er der f.eks. blot et rødt Viaplay-logo på alle serieafsnit og film, som det ses på billedet nedenfor.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Vi forsøgte at navigere rundt og teste de forskellige apps og blandt dem man kender er YouTube og Cinetrailer.tv (filmtrailere). På trods af vores 8 Mbit/s erhvervsforbindelse med garanteret download og upload-hastigheder, hakkede videoerne dog ulideligt og stoppede flere gange uden nogen advarsel om buffering-problemer eller andet. Det er simpelthen bare sjusket arbejdet og ikke noget der hører til i et færdigt produkt.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Oplevelsen af at navigere rundt imellem menuerne er heller ikke helt overbevisende. Som nævnt før, så føles det mest af alt som at navigere rundt på en langsom hjemmeside og ikke en app. Finder man f.eks. et afsnit af en tv-serie man vil se, kan man klikke sig videre ind og læse mere. Ventetiden fra man klikker til man er inde på næste ”side” talte vi os frem til at være 8 sekunder. Vil du tilbage til oversigten? Så vent 6 sekunder mere.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Tv-app-delen er således ikke noget vi kan anbefale at bruge mange sekunder på. Der er derimod andre nyttige funktioner i Philips tv. En af dem er USB-optagelse, som det også kendes fra sidste års Philips-modeller. Vi at tilslutte en USB-harddisk åbnes der op for optagefunktionalitet, herunder mulighed for at pause, spole tilbage og tidsindstille fremtidige optagelser. Og med Philips nye Multiroom-funktion kan man også streame tv-kanaler og optagede programmer til smartphone, tablets eller endda andre tv-skærme (med seneste DLNA-version).

Philips 8008 test
Philips 8008 test


TV-guiden har også fået en ansigtsløftning.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Hvis du vil streame indhold til en mobilenhed, skal du hente Myremote-app’en til Apple iPhone/iPad eller Google Android-enheder. Inde fra app’en vælges blot ”Wi-Fi Smart screen” og så startes tv-kanalen, som du ser på tv’et med 1-2 sekunders forsinkelse. Lyden kan styres individuelt på tv og mobil. Det virkede uden problemer i vores tests, men det er dog ikke unikt for Philips. Flere af konkurrenterne har lignende funktioner. I år har Philips dog også bygget Multi-room på, hvilket gør det muligt ikke kun at streame til de mobile enheder, men også til tv i andre rum af huset, som er tilsluttet dit hjemmenetværk. Det kræver, at det sekundære tv har nyeste DLNA-implementering (typisk 2013-fladskærme).

Den største begrænsning ved systemet er, at der kun er en enkelt tv-tuner i tv’et, så man kan ikke se to forskellige tv-kanaler på tv og mobil. Vi så eksempelvis for nylig, hvordan Panasonic har indbygget en twin-tuner i VT60 og Samsung har i deres F8005. Vi ville ønske Philips gjorde det samme.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


I MyRemote-app’en finder man også en SimplyShare-sektion, der giver mulighed for at streame fotos, video og musik fra din smartphone eller tablet op på tv-skærmen. Det virker som overordnet fint og Philips har opdateret brugerfladen til det bedre. Det er en dejlig, praktisk funktion, hvis du f.eks. vil vide familie eller venner dine billeder eller videoer på telefonen.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Endelig gør app’en det muligt at styre fjernsynet som man gør med en fysisk fjernbetjening. Desværre har Philips blot flyttet knapperne hen på smartphone/tablet-berøringsskærmen uden at nytænke tv-styringen. Det ville være rart, hvis Philips f.eks. havde flyttet tv-guiden hen på mobilskærmen eller havde givet mulighed for at starte tv-apps direkte fra mobilen. Det savner vi, men vi savner endnu mere muligheden for at tænde tv’et fra app’en. Man kan kun slukke tv’et og vil man tænde tv’et, så skal man have fat i den fysiske plastik-fjernbetjening.

Opdatering: Philips korrigerer og siger, at hvis man vil kunne tænde tv'et via app'en skal man ind under "netværksindstillinger> tænd TV med wi-fi>til". Philips siger også, at man kan få en tv-guide op på tablet-skærmen ved at parre tablet og tv gennem MyRemote-app'en. Denne funktion var ikke tilgængelig i vores version af MyRemote, men den skulle virke på 2013 og 2012-modeller, siger Philips.

Hbb-tv er indbygget i Philips tv og DRs tv-programmer, som er gjort tilgængelige via hbb-tv og internettet kan derfor ses. Når man ser f.eks. DR1 kan man trykke på den lille røde knap, hvilket åbner nedenstående hbb-tv-forside. Vi kunne godt navigere rundt i menuerne, men desværre ville ingen af videoerne starte. Om det er et problem i Philips eller DRs ende, ved vi ikke, men vi håber det bliver fikset i en kommende firmware-opdatering.

Philips 8008 test
Philips 8008 test


Philips 8-serie har også indbygget DLNA og kan afspille forskellige mediefiler fra en USB-harddisk eller USB-nøgle. Som på mange andre tv er der dog en del begrænsninger på filformater og codecs.

Og så skal Ambilight naturligvis nævnes. Det har været et centralt element i Philips tv gennem en årrække og det er en funktion, som er unik for Philips. I de seneste år er Philips gået over til at bruge LED-belysning til Ambilight, så det er meget strømbesparende. Der er overrodnet to Ambilight-indstillinger. Den ene er den dynamiske, som oplyser bagvæggen i samme farver, som skærmen viser. Den anden er et klart, hvidt lys, som er ISF-certificeret i forhold til farvetemperaturen. Denne let varme hvide glød er flere gange bevist at virke beroligende på øjnene og øge opfattelsen af konstant på tv-skærmen. Philips 8008 har Ambilight på tre sider.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbrug på fladskærms-Tv og monitors i vores interaktive strømforbrugs-applet her.


Standby0.0 W0.0 W
SD+HD115 W106 W
3D145 W136 W (THX Day)


Vi målte strømforbruget til 106 W efter kalibrering på 55-tommer versionen af 8008. Før kalibrering var gennemsnittet 115 W, men det varierede meget i forhold til billederne, der blev vist på skærmen.

Kalibrering af Philips 8008

Nedenfor kan du se en måling af skærmens farvegengivelse i Standard-profilen uden nogen ændringer, ud over, at lyssensoren er slået fra.

Philips 8008 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  • Det føles efterhånden som en gentagelse at sige følgende – sandsynligvis fordi det er det. Alle tv-producenterne synes at være enige om, at tv-skærme skal se forfærdelige i standard-indstillingerne. Det samme er tilfældet på Philips 8008, som har overmættede farver, meget høj lysstyrke og en for høj farvetemperatur, som gør billedet for blåligt. Som du kan se på grafen ovenfor til højre, så afviger farverne meget, primært fordi gamma-kurven ikke følger tv-standarderne. Den stiger fra omkring 1,8 til 2,7, hvilket i praksis betyder, at mørke farver er for mørke og lyse farver er for lyse.

    Det eneste overraskende vi fandt i standard-indstillingerne var vores måling af farvetemperaturen, som ”kun” ramte 7609 Kelvin. I mange år har Philips brugt farvetemperatur i standard-indstillinger på over 10.000 Kelvin, hvilket har gjort billeder nærmest surrealistisk blålige. Den korrekt værdi, som tv-industrien arbejder ud fra er 6500 Kelvin. Omvendt er der dog stadig et absurd højt niveau af kunstig skarphed på tv’et, hvilket fremstår som grums og pixelstøj.

    Der er ingen grund til at tale meget mere om Standard-profilen; undlad blot at bruge den. Vi skiftede hurtigt til ISF Day-profilen, der er en billedcertificering, som Philips for nyligt er begyndt at implementere i sine tv. Du kan se målingen nedenfor.

    Philips 8008 test


    Ser man det… ISF Day-profilen er super. Den giver langt mere præcise farver og den er stort set identisk med det som vi målte på sidste års modeller – hvilket også er pointen. Det er meget lig med hvad vi ser med THX-profilerne på Panasonics plasma-tv, som også ofte får ros for den flotte farvegengivelse.

    Hvis du allerede har læst vores anmeldelse af LG LA860W, bemærker du måske også, at ISF-profilerne minder meget om hinanden. Det er nemlig også pointen, så det er positivt. Den eneste væsentlige forskel er, at LGs ISF-profil er en smule mørkere og dermed optimeret til et lidt mindre oplyst lokale.

    Der var lidt småproblemer med en lidt for lav farvetemperatur og en lidt for høj lysstyrke på 250 cd/m2. Vi skal dog være fair og indskyde, at vi jo selv har slået lyssensoren fra, hvilket forklarer den høje lysstyrke. Vi skal også bemærke, at ISF Day-profilen er optimeret til brug i dagstimerne og oplyste stuer, så de 250 cd/m2 i lysstyrke er ikke så meget ved siden af, hvis du har en moderne stue med store gulv-til-loft-vinduer eller loftvinduer.

    Vi tog en lignende måling på ISF Night-profilen, der ligeledes gav præcise farver og gav os en lidt lavere lysstyrke på 200 cd/2, der er bedre egnet til tv-kiggeri i lidt mørkere lokaler – men stadig for højt til vores smag. Det kan nemt justeres, så ingen bekymringer her.

    ISF-profilerne bør derfor også være mere end tilfredsstillende for de fleste købere, men som altid ønsker vi at presse de sidste par dråber ud, så vi kalibrerede 8008.

    Philips 8008 test


    Vi nåede små forbedringer i forhold til ISF-profilerne og farvegengivelsen er en tand mere præcis. Som altid kalibrerer vi tv, så de er optimale i relativt mørke rum. Hvis du vil genbruge vores kalibreringsindstillinger bør du øge ”backlight contrast” i billedmenuen.

    Herunder ses vores kalibrerede indstillinger.


    Picture profile:ISF Day or ISF Night
    Backlight Contrast39
    Color50
    Sharpness:0
    Noise reduction:Fra
    MPEG artifact reduction:Fra
    Perfect Natural MotionFra
    Clear LCDTil/Fra
    Advanced sharpnessFra
    Perfect contrastFra
    Dynamic backlightFra
    Light sensorTil/fra
    Gamma0
    Color temperatureCustom
    Video contrast90
    Brightness50
    Red - WP126
    Green - WP79
    Blue - WP76
    Red - BL0
    Green - BL0
    Blue - BL0


    Billedkvalitet på Philips 8008

    I dette afsnit gennemgås billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    Skærmen i Philips 8008 har en halv-blank overflade, som det efterhånden er tilfældet på de fleste LED-modeller i dag. Der er både fordele og ulemper ved denne løsning, men en af de tydelige fordele er, at overfladen ikke spreder f.eks. lyset fra en lampe udover hele skærmarealet. Den isolerer i stedet lyset, så billeder stadig fremstår kontrastrigt og ikke udvasket og mat. Til gengæld fungerer det også lidt som et spejl, hvis man har store vinduer bag tv’et. I sidste ende afhænger det dog mest af din egen stue, så vi foreslår, at du prøver at indhente lidt erfaringer selv ved at kigge omkring.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    Farvenuanceringen på Philips 8008 er ganske fin. Vi var i stand til at skelne de fleste farver fra hinanden i vores gradientmønstre. Philips har dog fortsat visse problemer i de mørke farver. Det synes at være noget billedbehandling fra Philips, som ikke kan deaktiveres. Vi har set problemet gennem flere år, så vi håber, at det er noget Philips vil udbedre snarest. Generelt gengives farver således pænt, men småproblemerne i de mørke farver kan virke en smule distraherende til tider.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    SD-billedkvaliteten på normale tv-signaler og DVD er udmærket; i hvert fald så snart man får slået de mange små billedforbedringssystemer fra i Philips 8008. Tv-signaler gengives med klarhed og detaljer, men kvaliteten afgøres naturligvis først og fremmest af tv-udbyderens billedkvalitet på de udsendte tv-kanaler. Philips tv håndterer dog tv-kanaler og deslige pænt.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    HD-billeder fremstår klarere og mere detaljerige, hvilket næppe kommer som en overraskelse. Der er masser af potentiale i Philips tv og skærmens præcise og naturlige farver giver et behageligt billede i stille såvel som hurtigt bevægende sekvenser. 1080p24 fra Blu-ray gengives korrekt efter kalibrering. Sort fremstår også relativ dyb, dog uden at være helt kulsort. Desværre bemærkede vi i flere tilfælde, at der slap lidt lys igennem oppe i hjørnet af skærmen i f.eks. film med sorte bjælker i top og bund. Det vender vi tilbage til om lidt.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    Philips er berygtede for deres tunge billedbehandling, som søger at udglatte bevægende billeder til et næsten tegneserieagtigt niveau. Systemet hedder Perfect Natural Motion og i modsætning til hvad marketing-materialet lægger op til, så er det ikke en udpræget fordel – faktisk tværtimod. Vi er stærke modstandere af disse systemer, som udglatter bevægelse. Vi mener, at det er op til filmproducenten eller tv-programproducenten at vælge hvordan deres indhold skal optages og sendes; og ikke producenten af tv-skærmen. Vi ønsker ikke udglatning af bevægelse, boost på farver osv. Hvis filmproducenten gerne vil gøre deres film mere flydende kan de optage i f.eks. 48 billeder per sekund (som i Hobbitten) i stedet for 24 billeder per sekund. Philips har i mange år været fortalere for det modsatte; at man kan ”forbedre” en film. Det kan måske virke lidt fornærmende overfor filmproducenten, kan vi forestille os. Anyways, Philips 8008 er fyldt til bristepunktet med disse systemer. Slå dem fra, hvis du vil have det bedst mulige billede. Det er, hvad Philips f.eks. selv har gjort i deres ISF-profiler.

    Og selv uden disse billedsystemer er gengivelsen af hurtige bevægelser i sport og actionfilm ganske god. Vi bemærkede en smule overdrive trailing i form af en lille blå glorie omkring bevægende objekter, men vi bemærkede det blot i enkelte spilsekvenser og det var aldrig kritisk. Hurtig bevægelse slører en smule, men ikke mere end på alle andre LCD/LED-modeller i dag.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    Philips 8008 klarer sig således meget fornuftigt i de hurtige scener. Plasma-tv sidder stadig på tronen i forhold til sport og gaming, men 8008 er godt med.

    Vi skyder lige endnu en pil af sted efter Philips aggressive billedsystemer, som introducerer et højt niveau af input lag. Så højt, at det er tæt på umuligt at spille på en spilkonsol. Heldigvis medfører kalibreringen samt Game-profilen, at input lag sænkes drastisk. Vi fik Philips 8008 ned på omkring 40-50 ms. Det er ikke fantastisk, men er helt tilstrækkeligt til sporadisk spilkonsol-brug. Kræsne gamere kan dog med fordel gå efter f.eks. et plasma-tv.

    Nedenfor har vi målt sortniveauet og kontrast.

    Sortniveau0.12 cd/m20.07 cd/m2
    Lysstyrke299 cd/m2129 cd/m2
    Kontrastforhold2491:11843:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibrering målte vi sortniveauet til 0,07 cd/m2, hvilket er en tand under de bedste LED-modeller i prisklassen. Vi har set både dårligere og bedre performance fra Philips før i tiden, men 8008 ligger nogenlunde på niveau med sidste års 8007. Gengivelsen af sort er således fornuftig og det blanke filter gør, at sort også fremstår pæn i dagstimerne. I mørke rum kan man dog sagtens se, at sort ikke er 100 % sort.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    Som vi har argumenteret før, så er shadow detail et vigtigt element i billedkvalitet. Absolut sort er fint, men hvis tv’et ikke kan gengive de andre mørke nuancer, hvad er så pointen? Shadow detail var frygtelig i Standard-profilen, men ISF Day og ISF Night-profiler tilbyder en markant forbedring. Der er stadig visse problemer med at skelne alle farver, hvilket ser ud til at være en forkert billedbehandling, men det er ikke så problematisk som på f.eks. tidligere Philips 9-serier med local dimming.

    Nedenfor har vi undersøgt Philips 8008 i et mørkelagt lokale for at tjekke for lyshomogeniteten (ofte kaldet clouding eller backlight bleeding).

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    Philips 8008 har desværre en smule problemer på dette områder og vi havde håbet på et bedre resultat. Der er især lysgennemfald i hjørnerne, som til tider var synligt i forbindelse med film og spil.

    3D-billedkvalitet på Philips 8008

    I denne test vil vi undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet og 3D-crosstalk

    Philips 8008 anvender det aktive 3D-system, med de dyre, aktive 3D-briller. Philips sælger også tv med den passive 3D-teknologi (med 3D-briller som i biografen), såsom den nye 7008-model. Begge systemer har sine fordele og ulemper, men aktive 3D-system betragtes af mange, som besværligt og generende pga. de dyre 3D-briller, som flimrer i specielt dagstimerne. Du kan læse mere om to 3D-teknologier her.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    3D-billedkvaliteten på 8008 er forbedret drastisk i forhold til den første generation af aktive 3D-tv; lad og starte med at slå det fast. 8008 stadig har stadig visse crosstalk problemer, som kan spottes i visse scener i f.eks. Avatar, men med mindre man kigger efter dem, vil vi ikke vurdere dem som generende. I forbindelse med spil er dobbelt-billederne omkring f.eks. karakterer eller objekter i spillet lidt mere udtalte, men dog stadig beskedne nok til at spiloplevelsen stadig er ganske nydelig.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    Generelt gælder det dog stadig, at LCD-skærme simpelthen ikke er hurtige nok til at tilbyde et 100 % optimalt 3D-billede. Vi kunne i forbindelse med testen sammenligne med flere andre tv, herunder Panasonic VT60. Det var nemt at se, hvordan VT60 giver skarpere og mere detaljerede 3D-billeder i bevægelse og hvordan 3D-dybden er bedre. I f.eks. action-sekvenser af film har 8008 en tendens til at sløre lidt, hvilket bevirker, at 3D-dybeoplevelsen påvirkes i negativ retning (3D-billederne til hvert øje slører en smule sammen).

    De forskellige farveprofiler er også tilgængelige under 3D-brug, så du kan vælge for eksempel ISF Dag og ISF Night-profilerne, som forbedrer farvegengivelsen drastisk. Hvis du vælger at bruge en af disse, bør du dog øge "Backlight Contrast"-indstillingen for at kompensere for tabet i lysstyrke, som 3D-brillerne forårsager.

    I sidste ende er Philips 8008 dog ikke et tv, som vi kan anbefale for 3D-billedkvaliteten. Du får stadig væsentlig bedre 3D-billedkvalitet og en mere konsistent 3D-oplevelse fra det aktive 3D-system i plasma-tv. Søger du i stedet en mere brugbar og selskabelig 3D-oplevelse, så mener vi LED/LCD-TV med passiv 3D-teknologi er et bedre valg. Dem sælger Philips også selv.

    PC og mediecenter

    Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit mediecenter/PC og vælge "Uskaleret" skærmformatet.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er forholdsvis brede. Vi noterede dog udvaskning af farverne fra en vinkel på omkring 45-50 grader, og kontrasten (og sortdybden) bliver også svagere fra de yderlige vinkler. Problemerne var dog mindre end vi havde forventet, baseret på, at vi ved, at 8008 bruger et VA-panel.

    Vi har taget billeder af betragtningsvinklerne herunder. De burde give en idé.

    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    Philips 8008 test
    Philips 8008 test


    Lyden

    I sidste års 8-serie fra Philips var højttalerne integreret i foden. Det var en kløgtig, lille idé for at få mere volumen i højttalerne, men med 2013-modellerne har Philips droppet idéen, da det gav anledning til en del forvirring hos brugerne pga. den manuelle opsætning med et lille kabel nede fra foden. Nu er højttalerne implementeret på den normale måde; i selve kabinettet af tv’et. Højttalerne sidder i bunden af tv’et og tv’et buler derfor en smule ud på bagsiden.

    Højttalersystemet er på ingen måde fantastisk, men den lille subwoofer og et par lidt mere kapable mellemtoner giver lyden bedre bund, og gør lydoplevelsen lidt rigere end på mange tv i dag. Selvom du ikke skal forvente et integreret system, som kan erstatte dit stereoanlæg, så går det an til blandet tv-brug.

    Til film, spil og musik anbefales separate højttalere.

    Konklusion

    Philips Smart TV Premium-platform er stadig tæt på ubrugelig i sin form og virker mest som en langsom hjemmeside fremfor egentlige apps, som du kender dem fra din smartphone. Viaplay er med, men app’en gav os problemer. Netflix kommer til sommer, men kun til disse 2013-modeller. Philips 8008 har til gengæld andre nyttige funktioner, såsom muligheden for at streame tv-kanaler og medieindhold imellem tv-skærm og mobile enheder – begge veje. Der er også USB-optagelse, men vi savner twin-tuner, som Samsung og Panasonic senest har indbygget.

    Billedkvaliteten på Philips 8008 fejler bestemt ikke noget. Så snart man kommer uden om de overdrevne standard-indstillinger, så viser 8008 sit potentiale med flotte, præcise farver, relativ høj kontrast og fin gengivelse af sport, film og tv-kanaler. Vi bifalder også ISF-billedprofilerne i tv-’et. Spil-ydelsen er ikke til de mest kræsne gamere, men er fin til blandet konsolbrug. Vores primære anker ved Philips 8008 er, at der slipper noget lys igennem i hjørnerne og så er gengivelsen af de mørkeste farver ikke ideel. 3D-billedkvaliteten er forbedret og som sådan ganske god, men Philips 8008 er imidlertid ikke et tv, som vi vil anbefale for 3D-evnerne.

    Alt i alt, så er Philips 8008 et tv med et moderne look. Philips vil gerne være med på Smart TV-bølgen, hvilket dog i den grad er mislykket. Til gengæld er tv’et elegant og har andre nyttige funktioner, samtidig med, at billedkvaliteten er mere end fornuftig.

    Pris og forhandler:

    46"55"


    Pæn billedkvalitetUjævnt lys Stuen
    Præcise farver i ISF-profilerneIkke optimal gengivelse af mørkeste farverHjemmebiograf
    Streaming-muligheder fungerer fintSmart TV-platform og tv-apps er meget ringe
    Elegant design i fine materialerAlt for meget billedbehandling i Standard-indstillingen


    Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

    Philips 8008 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Philips 8008 debat

    Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |