Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Sony HX855 - FlatpanelsDK

Test: Sony HX855

|


Sony HX855 test

Sony har lanceret deres nye fjernsynsmodeller, og HX855 hører til i toppen af porteføljen. HX855 bygger på Sonys monolitiske designfilosofi, som har præget deres fladskærmsdesign gennem flere generationer nu, kombineret med tilbagelænet fod, der giver Tv’et et nyt udtryk. Tv’et er placeret lige under Sonys 9-serie, og kommer med X-reality PRO-chippen, aktiv 3D samt Sony Entertainment Network. Det er også det første Tv fra Sony, som er Google TV Ready (vi opdaterer anmeldelsen senere med betragtninger omkring Google TV).

Men kan Sony hamle op i konkurrencen med de sydkoreanske Tv-producenter, som har overtaget tronen? Har Sony forbedret billedkvaliteten? Og er den opdaterede Bravia Internet Video-platform værd at investere i? Det vil FlatpanelsDK undersøge nærmere.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

This review in English: Sony HX850 review


Størrelse:55" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Paneltype:LCD-panel med kant LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 75.0cm x 127.4cm x 3.5cm (uden fod)
Vægt21,7 kg
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Udgange
Audio (type) (1 hovedtelefonudgang)
S/PDIF (optisk)
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T2
DVB-C2
DVB-S2

Pris og forhandler:

46"55"

Sammenlign Sony produkter som Sony 55HX855 hos PriceRunner.


De første indtryk

Sonys monolitisk design blev introduceret for et par år tilbage, og HX855 er den seneste fortolkning. Monolitisk betyder "som hugget i én sten" og det er præcis, som fronten på HX855 tager sig ud. Den er helt ren for samlinger og meget simpelt i sit udtryk.

Sony HX855 test
Sony HX855 test


Den nye fod har et indbygget højttalersystem, der angiveligt skal forbedre lydkvaliteten. Foden får også Tv’et til at vippe en smule bagover, hvilket er et udtryk, som Sony har gjort brug af i flere år nu. Det er også muligt at afmontere foden, hvis du ønsker at vægmontere Tv’et. Når foden afmonteres er Tv’et ekstremt strømlinet.

Sony HX855 test
Sony HX855 test


De fleste indgange og udgange peger enten nedad eller til siden. Kun nogle få analoge indgange peger ud mod væggen, inklusiv stikket til højttalerne i foden. Men da de naturligvis kun bruges, når Tv’et står på foden, har det ingen betydning for eventuel stiktilslutning ved vægmontering.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Sony Tv-fjernbetjening har ikke ændret sig særlig meget gennem de seneste pr år – og her er den igen. Den føles billig og meget plastikagtig. Der er alt for mange forvirrende knapper, og det føles lidt akavet, at Sony vedlægger en fjernbetjening som denne, sammen med et så elegant Tv. Sonys indsats med at designe et smukt Tv, har desværre ikke strakt sig til tilbehøret - hvilket er en skam.

Sonys Smart TV-platform (Bravia Internet Video) er blevet redesignet igen, men den underliggende motor er den samme. Alle apps fra sidste års modeller fungerer således stadig, men fraværet af en app-butik får os endnu en gang til at spekulere i om Sony rent faktisk selv ser en længerevarende fremtid for platformen. Du kan godt nok tilpasse hjemmeskærmen med de apps, som du ønsker, men alle apps er forudinstallerede – og så kan Sony presse nye igennem senere – men udvalget er ikke særlig inspirerende. Sputnik er stadig en af de få danske apps, der er tilgængelig, og ligesom tidligere, så er billedkvaliteten i den lave ende. Herunder ser du også Eurosport, men ligesom på mange andre ”Smart TV”, så vises højdepunkter fra f.eks. fodboldkampe kun i still-billeder med 2-3 sekunders mellemrum pga. rettighedsstridigheder overfor Tv-kanalerne, og netop dette er ret symptomatisk for mange apps i Smart TV. Det virker bare ikke særlig ambitiøst.

Sony HX855 test
Sony HX855 test


Sony har også inkluderet Opera ”apps” - bare for at tilføje til forvirringen. Det er en lidt besynderlig beslutning. Hvis Sony havde tiltro til deres egen app-platform, hvorfor så introducere en sekundær?

Sony HX855 test
Sony HX855 test


Der er dog lyspunkter, og en af de mest interessante tilføjelser til Entertainment Network (tidligere kendt som Qriocity før Sony omdøbte den) er de såkaldte Music Unlimited og Video Unlimited-tjenester. Kun førstnævnte er tilgængelig i Danmark lige nu, men Video Unlimited er på vej forlyder det. Musik-tjenesten er abonnementsbaseret og giver adgang til al den musik du kunne ønske dig; direkte fra Tv-skærmen. Det er indbydende og musiktjenesten har potentiale. Det kræver naturligvis et månedligt abonnement, men så kan man også benytte tjenesten på smartphones, tablets, PC og andre mobile enheder. Man kan naturligvis argumentere for, at Sony er meget sent på banen i forhold til tilsvarende musiktjenester, men med Music Unlimited har Sony hvert fald skabt en tjeneste, der giver mening. Lad os se, hvor Sony tager os hen herfra...

Sony HX855 test
Sony HX855 test


Video Unlimited er lidt anderledes, da den er leje-baseret og ikke abonnementsbaseret. Som nævnt er den endnu ikke åben i Danmark, men den kommer senere i 2012, hvorefter vi tager et nærmere kig på den.

Sony HX855 test
Sony HX855 test


Sony var en af de første Tv-producenterne til at indføre "widgets", og widgets er stadig en del af Sonys Smart TV-platform (som det ses herover). Idéen er, at der kan køre små widgets til højre for skærmbilledet, som kan opdatere på f.eks. vejret, Facebook eller noget andet – ting som folk typisk benytter deres smartphone til. Det gør også, at platformen ikke er vanvittig anvendelig; ikke mindst fordi den samtidig også – ligesom de fleste andre funktioner – er en smule forvirrende. Widget-idéen er god, og Sonys widgets har også sine øjeblikke, men hele implementeringen føles bare upoleret og mangler en grundlæggende overvejelse omkring, hvad det rent faktisk er man ønsker. Er det f.eks. sociale medier såsom Facebook og twitter, som er tilgængelige? Det tror jeg de færreste ønsker, for hvem vil have de personlige detaljer op på Tv’et, når hele familien er samlet om stuealteret? Et Tv er trods alt for de fleste brugere stadig en passiv oplevelse - og det er stadig sådan folk anvender det. At sidde og aktivt skrive på sociale medier eller holde sig opdateret på vejr og beskeder findes der langt bedre enheder til; og de ligger allerede i lommen på de fleste mennesker. Jeg tror sagtens det kan fungere, men at flytte de velkendte tjenester fra smartphones op på Tv-skærmen, fungerer bare ikke rigtig –hvert fald ikke for mig.

Sony HX855 test
Sony HX855 test


Apropos forvirrende, så beskriver det ret godt Sonys Smart TV-platform. Sony har brug for at tage en mere brugervenligheds-orienteret tilgang til navigation. Lige nu kan man få adgang til apps fra mange forskellige menuer og layouts, og det kræver usandsynligt mange tryk på fjernbetjeningen at navigere rundt. Apps er eksempelvis placeret i én menu, widgets i en anden, og Sony Entertainment Network i en tredje. Jeg betragter mig selv som rimelig teknisk, men jeg fandt stadig navigationen forvirrende efter flere dages test.

Sonys MediaRemote app til iOS og Android er blevet opdateret, så den nu understøtter 2012-modellerne, og ny funktionalitet er også blevet tilføjet. App’en kan fungere som fjernbetjening, men Sony har basalt set blot flyttet alle knapperne fra fjernbetjeningen over på den berøringsfølsomme skærm. App’en kan slukke Tv’et, men ikke tænde Tv’et. Sony har også tilføjet en markør-funktion samt en ”catch and throw”-funktioner. Markør-funktionen omdanner berøringsskærmen til en slags touch-pad, så en markør henne på Tv-skærmen kan styres via en smartphone eller tablet. ”Catch and throw” giver mulighed for at ”kaste” indhold fra en smartphone/tablet over på Tv-skærmen; ”fange”-funktionen det modsatte.

Sony HX855 test
Sony HX855 test


Det virker som annonceret, men Sony drager ikke rigtig fordel af den store skærm, som det kan ses på billedet nedenfor. Det er meget små bogstaver og meget spild-plads. Ulempen er også, at man i så fald skal surfe hjemmesider inde fra denne app – det virker ikke med den normale internetbrowser på Apple og Android-enheder. App’en til smartphones har også en del spildplads. Bemærk, hvordan der både i toppen og bunden vises menuer, hvilket gør at knap 1/3 eller 1/4 af skærmarealet går tabt. MediaRemote app’en er gratis, men Sony har set sig nødsaget til at inkludere reklamer i den, hvilket egentlig er lidt trist – specielt fordi de fleste af de reklamer vi så rent faktisk er for selvsamme app. Sony melder, at det også bliver muligt at kaste billeder, video og musik op på Tv-skærmen, men det var ikke muligt med den version vi prøvede. Sony opdaterer senere MediaRemote, meldes det.

For at opsummere Smart TV-funktioner, så må jeg sige, at jeg fortsat ser store udfordringer, som står i vejen før Sony har en værdiskabende og nyttig platform mellem hænderne. Jeg vil opfordre Sony til enten at fokusere mere på brugervenlighed eller tage en helt ny tilgang. Det har måske været planen siden starten? Venter Sony på at Google TV tager form? Det er meget sandsynligt, og Sony HX855 er også blandt de første modeller til at være Google TV Ready. Det kræver, at man tilslutter en Google-boks, såsom en af de to nye Google TV bokse der kommer omkring september. Til den tid tager vi et frisk kig på Sonys Tv – og opdaterer denne artikel. Du kan dog allerede nu få et smugkig på Google TV her. Uanset hvad, så håber vi dog, at Sonys Google TV-produkter kan forbedre brugeroplevelsen markant.

Sony HX855 byder også på DLNA og USB-optagelse. USB-optagelse er en rigtig fin tilføjelse, da det giver mulighed for også at sætte direkte Tv på pause og tidsindstille optagelser mens Tv’et er slukket. Vi har allerede gennemgået disse funktioner i tidligere Sony anmeldelser. Sony HX855 understøtter også HbbTV, og er i øvrigt det første Tv til at understøtte næste standard indenfor kabel-TV; DVB-C2. DVB-T2 og DVB-S2 understøttes også. Stor ros for den omfattende understøttelse til Sony!

Strømforbrug

Sammenlign strømforbrug på fladskærms-Tv og monitors i vores interaktive strømforbrugs-applet her.


Standby0.0 W0. W
SD+HD87 W98 W
3D111 W111 W


Efter kalibrering blev strømforbruget målt til 98 W, og det steg faktisk en smule i forhold til den første måling. Det er sjældent, at vi ser det, men det skyldes, at vi efter kalibrering aktiverede scanning backlight-systemet, og derved også lysstyrken. Strømforbruget er dog stadig meget anstændigt for et 55-tommer Tv.

Kalibrering af Sony HX855

Nedenfor kan du se en måling af skærmens farvegengivelse med standardindstillingerne, når Tv’et er pakket direkte ud af kassen. Øko-funktionerne er dog slået fra.

Sony HX855 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.


  • Standard-billedprofilen efterlader afgjort plads til forbedring, men HX855 har mere beskedne afvigelser end både Samsung ES8005 og Panasonic DT50. Det er imidlertid de samme tricks som udnyttes, og Sony gør lyse farver lysere og mørke farver mørkere end standarderne foreskriver. Farvetemperaturen er også for høj, og det samme kan siges for lysstyrken, men vi skal her indskyde, at vi jo netop har slået Øko-funktionen fra, så det er ikke Tv’ets skyld.

    Vi søger bedre farvepræcision og skiftede nu til Cinema 1 profilen (som findes i System-menuen, ikke billedmenuen), og tog en ny måling.

    Sony HX855 test


    Cinema 1-profilen er betydeligt bedre, og faktisk bedre end forventet. Farveafvigelserne er lavere, fordi gammakurven er tættere på vores 2,2 målværdi, og dermed bliver farverne ikke ”skubbet”. Farvetemperaturen er nu en smule for lav, hvilket gør, at billederne er en tand for rødlige, men det er små afvigelser, som vi burde kunne løse.

    Vi gik nu videre til at kalibrere HX855 og herunder ses resultatet.

    Sony HX855 test


    Efter kalibrering er farvenøjagtighed fremragende og bedre end på de fleste LED-modeller i dag. Det er dejligt at se, at Sony giver mulighed for at opnå gode resultater på trods af, at standardindstillingernes overpumpede farver. Med vores kalibrerede indstillinger leverer HX855 et resultat, der er tættere på de bedste plasma-TV end vi turde håbe på.

    Nedenfor ses de kalibrerede indstillinger.


    Viewing mode:Cinema 1
    Backlight7
    Contrast88
    Brightness:50
    Color:50
    Hue:0
    Color temperatureWarm2
    Sharpness50
    Noise reductionOff
    Dot noise reductionOff
    Reality CreationOff
    Smooth gradation Off
    Motionflow Clear / Clear Plus
    Film mode-Off
    Black correctorOff
    Adv. Contrast EnhancerOff
    Gamma0
    LED Dynamic ControlOff
    Auto Light LimiterOff
    Clear White+1
    Live Color+1
    Detail Enhancer+1
    Edge enhancerOff
    R Gain0
    G Gain-6
    B Gain-1
    R Bias-1
    G Bias-3
    B Bias-1
    EcoOn/Off


    Bemærk: Visse billedprofiler skal aktiveres via System-menuen og ikke billedmenuen. Eco-funktionen er angivet som Til/Fra i tabellen, fordi det afhænger af dit behov. Eco er den automatiske lysstyrke-justering, der justerer lyset på skærmen i forhold til lyset i omgivelserne. Det er en praktisk indstilling, hvis du ser Tv i både dagstimerne og aftentimerne, og her anbefales det at have den aktiveret. Ser du udelukkende Tv i et lysmæssigt afdæmpet rum, kan du nemt slå den fra.

    Billedkvalitet på Sony HX855

    I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    Sonys Monolithic design dikterer en speciel type front, som også giver refleksioner. Sony er gået væk fra glasfronten, som prægede de tidligere NX-modeller, men HX855 har stadig en blank front, hvor eksempelvis vinduer og lamper fremstår tydeligt. Det kan muligvis skabe problemer i visse stuemiljøer i dagstimerne, men det afhænger naturligvis af omgivelserne.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Farvenuanceringen er ganske fin, men ikke fantastisk. Vi bemærkede lidt problemer i de mørke og semi-mørke farveområder, og selvom Sony har forbedret deres Tv på dette punkt gennem de seneste par år, så har Sony stadig visse udfordringer med farvenuanceringen. Farvegengivelsen er på ingen måde dårlig, og på niveau med den typiske LED-model i dag, men vi håber at se yderligere forbedringer i fremtiden. HX855 ligger således på niveau med Panasonic DT50 men lidt under Samsung ES8005.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    SD-billedkvaliteten er stadig vigtig for mange brugere, for selvom Tv-kanaler og film i stigende grad går over til HD-opløsning, så findes der stadig meget SD-indhold. Derfor er det også positivt at kunne notere sig, at HX855 klarer sig flot. Vi har ingen betydningsfulde klagepunkter, og Sony formår at gengive SD med en forholdsvis høj detaljegrad; ikke for bløde og ikke for digitaliserede billeder.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    HD-billedkvaliteten er smuk, og HX855 gengiver HD-billeder med en flot detaljegrad. HX855 havde visse problemer med gengivelse af de mørkeste farver i vores testscener, men intet kritisk. Visse detaljer mistes dog ved hurtige bevægelser i billedet, men billedet ser nydeligt ud i langt de fleste situationer.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Hvilket bringer os videre til responstid, som er et vigtigt aspekt i billedgengivelse. LCD-TV har efterhånden nået et niveau, hvor responstiden er ”god nok” for størstedelen af brugerne, men sløring på hurtige bevægelser spøger stadig, og er stadig et af LCD-teknologien svage punkter. Sony anvender en såkaldte backlight scanning-teknologi til at sænke sløring på bevægelse i billedet, men billeder slører stadig en smule. Der er der intet odiøst i, og det sker også på alle andre LCD/LED-modeller. Hvad der imidlertid var mere betydningsfuldt, var den mindre tendens til overdrive slør, som vi kunne registrere på HX855 i visse scener fra spil. Det er ikke afgørende for størstedelen af brugerne, men den kritiske gamer vil kunne spotte det.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Input lag blev målt til 28-32 ms i game mode, hvilket er ganske pænt for et LCD-TV. Plasma-TV er dog stadig hurtigere og er fortsat vores foretrukne valg i forbindelse med gaming.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Nedenfor har jeg målt sort dybde og kontrast.

    Sortniveau0.11 cd/m20.06 cd/m2
    Lysstyrke313 cd/m2122 cd/m2
    Kontrastforhold2845:12033:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibrering blev sortniveauet målt til 0,06 cd/m2, hvilket er et pænt niveau på et LED-baseret Tv, og kun en smule højere end på Samsungs ES8005. Sony har dog ikke rykket sig siden sidste år. Sort fremstår dyb og intens i dagstimerne, men når lyset i rummet dæmpes i aftentimerne, bemærkes det staidg, at sort ikke er helt sort.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Shadow detail er fin efter kalibrering. Før kalibrering havde Sony HX855 en tendens til at udtvære detaljer i de mørke områder af billeder, men efter kalibrering formår skærmen at skelne alle på nær de 2-3 tætteste nuancer af sort. Det er ganske normalt på LCD-TV.

    Nedenfor har jeg undersøgt Sony HX850 i et mørkelagt rum for at se om skærmen har tendens til ujævn fordeling af lyset; ofte benævnt clouding eller backlight bleeding.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Dette emne er altid svært at forholde sig til. Vi ved fra erfaring, at det kan variere meget fra et eksemplar til et andet, og derfor er vores resultatet ikke altid 100 % repræsentativt for situationen. Vores HX855 havde dog meget beskeden lysgennemfald, og hører bestemt til de bedste kant LED-baserede Tv vi har set til dato. Vi ved dog også, at hele historien først kan fortælles, når brugere begynder at give feedback på deres modeller. Men som nævnt; vores eksemplar var tæt på fejlfrit, og det skal Sony have stor ros for. Vi bemærkede absolut intet i forbindelse med blandet brug.

    3D-billedkvalitet Sony HX855

    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

    Sony fortsætter med at understøtte det aktive 3D-system, der kræver aktive 3D-briller. Til 2012 modellerne har Sony udviklet en ny type brille, der er langt lettere, og knap så akavet, som tidligere. Batteriet er placeret mellem øjnene, og pasformen er fair.

    Sony HX855 test
    Sonys nye 3D-briller


    3D-billedkvaliteten har imidlertid ikke ændret sig betydeligt i forhold til sidste års modeller. Der forekommer stadig crosstalk, og selvom Sony tog et spring fra 2010 til 2011, så håber vi stadig på forbedringer. Hvis du søger en crosstalk-fri oplevelse, ser det ikke ud til at 2012 ændrer på magtbalancen. Plasma-Tv slår stadig LCD/LED-modellerne på 3D, men selv ikke plasma-Tv kan sige sig helt fri for problemer med crosstalk. 3D-billedkvaliteten på HX855 er tilstrækkelig til sporadisk brug og film, men i forbindelse med gaming, bemærkede vi crosstalk i flere tilfælde, og det er forstyrrende for oplevelsen.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    For nu at sætte tingene i perspektiv, så præsterer HX855 på niveau med de fleste andre LCD-TV i denne prisklasse, og med de Tv vi indtil videre har set i 2012, ser modellerne ikke ud til at tage nævneværdige skridt fremad. 3D-billedkvaliteten er således fair, men ikke fantastisk. Vores primære kritikpunkt hvad angår HX855, er dog 3D-implementeringen, der bevirker, at 3D-effekten forsvinder så snart man blot tilter hovedet få grader til siden. Det er en ret stor begrænsning.

    PC og mediecenter

    Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit mediecenter/PC og vælge "Full" skærmformatet på Sony HX855.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er ikke helt optimale. Vi var ikke i stand til at bekræfte, men det ligner et Sharp-panel, som sidder i HX855. Sharps paneler har netop en tendens til udvaskning af farver fra en vinkel, og farver kan få en pastel-agtig nuance. Det samme sker på HX855 fra omkring 30-40 graders vinkler.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Den sorte farve er også betydeligt mere grålig, når skærmen betragtes fra en yderlig vinkel. Se nedenfor.

    Sony HX855 test
    Sony HX855 test


    Lyden

    I den særprægede fod har Sony implementeret et højttalersystem, der skal ”fremhæve” lyden. Desværre bliver lyden ikke markant bedre af den grund. Bassen er stadig svag, og selv mellemtonerne mangler intensitet. Højttalersystemet er således ikke meget bedre end andre slanke LED-modeller på markedet, hvilket er en skam. Vi havde håbet på lidt mere.

    Til film, spil og musik anbefales separate højttalere.

    Konklusion

    Sony har skabt et elegant Tv med deres monolitiske filosofi. Tv’et er simpelt, minimalistisk og uden synlige samlinger. HX855 er også det første Tv fra Sony, som er Google TV Ready, men indtil Sonys Google TV-bokse ankommer, må vi nøjes med Bravia Internet Video-platformen. Desværre er den ikke forbedret markant i forhold til 2011, og den føles stadig upoleret og utrolig forvirrende. Kvaliteten af apps er ikke særlig høj, og de få nyttige funktioner, som er implementeret, holdes alle tilbage af forskellige former for begrænsninger. Den eneste værdiskabende tilføjelse er Music Unlimited (Video Unlimited er også på vej til Danmark), og vi håber at Sony vil fortsætte i denne retning.

    Sony HX855 klarer sig derimod rigtig flot på flere områder, når det kommer til billedkvalitet. Det gengiver meget anstændig SD og HD-billedkvalitet. Vi bemærkede dog lidt problemer med overdrive slør, hvilket kan påvirke spiloplevelsen for de krævende gamere. Skærmens standardindstillinger var ikke overbevisende, men Cinema-profilen gav os fornuftig farvegengivelse. Vores eksemplar af HX855 havde heller ikke problemer med ujævn fordeling af bagbelysningen heller. Fronten på skærmen giver dog stadig anledning til refleksioner, hvilket er værd at overveje, hvis Tv’et skal stå i et meget lyst stuemiljø, og så er vi stadig ikke overbeviste af Sonys 3D-implementering, hvor 3D-effekten forsvinder så snart man tilter hovedet bare en smule på skrå.

    Alt i alt, så er Sony HX855 på mange områder et rigtig fint Tv. Vi kan stadig ikke forene os med Bravia Internet Video-platformen, og vi håber at Sonys Google TV planer (vi opdaterer testen senere med vores oplevelser med Google TV) kan ændre på oplevelsen, men når det kommer til billedkvalitet viser HX8555 mange fine takter. Tv’et kan uden tvivl konkurrere med de fleste LED-modeller på markedet i dag – og er et af Sonys bedste kant LED-baseret Tv til dato – men i et value-for-money perspektiv, er HX855 ikke helt på niveau med de hårdeste konkurrenter. Om designet og de tilføjede funktioner er værd at betale ekstra for, vil vi i sidste ende lade være op til dig at afgøre.

    Pris og forhandler:

    46"55"


    SD & HD billedkvalitetSkærmens standardindstillinger Stuen
    Meget jævn fordeling af lys på vores eksemplarSynligt overdrive slør i visse spil Hjemmebiografen
    Music Unlimited tager form3D-effekten forsvinder, når man hælder hovedet på skrå
    Farvepræcision efter kalibrering Smart TV platformen er forvirrende og upoleret
    Unikt Tv-designRefleksioner
    DVB-T2, C2 og S2 tunereFjernbetjeningen



    Sony HX855 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Sony HX855 debat

    Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |