Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Syabas Popbox V8 - FlatpanelsDK

Test: Syabas Popbox V8

|


For lidt over en uge siden så vi på en kompakt medieafspiller fra HDI og i denne uge er turen kommet til konkurrenten Syabas, hvis pendent hedder Popbox V8. Syabas er producent af de populære Popcorn Hour bokse, som lader til at være den direkte konkurrent til HDI's Dune-serier. Vi befinder os stadig i prissegmentet under 1.000 kr., hvilket betyder at funktionaliteten vil være en anelse reduceret ift. de større modeller, men til gengæld er formfaktoren også tillokkende, hvis udstyret skal gemmes væk. Popbox V8 er baseret på samme chipsæt, som vi fandt i Dune HD-TV, så kræfterne under hjelmen er identiske.

For en mere detaljeret liste over filkompatibilitet mv. henvises der til producentens hjemmeside: Popbox V8. NB! Boksen understøtter ikke 3D.

Pris og forhandler:

Sammenlign medieafspillere såsom Popbox V8 hos PriceRunner.


Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online


HDMI
Optisk lyd
Wi-Fi (option)
Ethernet 100 Mbit/s

USB
2 stk. USB 2.0
Komponent videoudgang
Analog lydudgang
Størrelse (HxBxD): 12,8 cm x 10,0 cm x 3,1 cm
Vægt0,25 kg
I kassenIR-fjernbetjening
Batterier
AV-kabel
HDMI kabel
Strømforsyning
Quick guide

De første indtryk

Popbox V8 er udført i et enkelt design med et sort metalchassis i beskedne dimensioner, som føles solid mellem hænderne. Boksen er passivt kølet, dvs. der er ingen støjende blæsere at finde nogen steder. Det smalle design gør det nemt at gemme boksen væk, eller klemme den ind i det øvrige setup hjemme i stuen. På forsiden finder vi en enkelt USB-tilslutning og en diode til at indikere om der er strøm på enheden.

Popbox V8 front
Popbox V8 front.


Bagpå finder vi endnu en USB-tilslutning, samt den obligatoriske HDMI-udgang og Ethernet-porten. Derudover er der også blevet plads til en optisk udgang, en komposit video/audio udgang, samt en komponentudgang. Disse kan være handy hvis man har planer om at koble afspilleren til et anlæg og afspille eks. musik, uden at TV'et nødvendigvis skal være tændt.

Popbox V8 bagfra
Popbox V8 bagsiden.


Fjernbetjeningen er baggrundsbelyst og ligger udmærket i hånden. De vigtigste knapper er lige ved hånden og navigationsknapperne er behagelige at trykke på. Det var dog aldrig helt logisk hvad de forskellige knapper skulle bruges til, da eksempelvis de farvede knapper konstant ændrede betydning igennem interfacet - på trods af, at de havde en påtrykt label, som godt kunne have indikeret en fast funktionalitet. Jeg så eksempelvis gerne, at man kunne bruge dem til filtrering af filer i filbrowseren, når de nu trods alt havde påtrykt teksten "Video", "Music", "Photo" og "All".

Fjernbetjeningen til Popbox V8
Fjernbetjeningen til Popbox V8 er ganske hæderlig.


Forud for testen

Popbox V8-afspilleren er testet på hhv. et Sharp LE820 og et Pioneer LX5090. De er tilsluttet via HDMI. Mediefiler er gemt på en NAS med NFS og SMB services kørende, koblet til boksene via en 1 Gbit/s switch. Til lokal lagring af eksempelvis jukebox-interface er der benyttet en almindelig USB stick. Som testmateriale har vi benyttet en række testfiler af forskellig bitrate, længde og filtype. For så vidt muligt, har vi selv konverteret mellem filformater for at have kontrol over indholdet. Vi har ligeledes benyttet både indlejrede og eksterne (.srt) undertekster til de klip hvor dette var muligt.

Strømforbrug

Nedenfor ses strømforbruget på Popbox V8. Boksen slukkes ikke helt og står altid i en form for instant-standby, som afkorter opstartstiden. Dette medfører dog også et standbyforbrug, der virker en smule højt set i betragtning af, at man ikke kan bede boksen om at slukke helt.


Instant standby3 W
I brug (afspilning af film)4,5 W


Popbbox-afspilleren forbruger omkring 4,5 W i brug og 3 W i standby. Forbruget under afspilning er ganske fornuftigt, men manglen på mulighed for at lukke helt ned for afspilleren, gør standbyforbruget en anelse højt.

Brugerfladen

Menusystemet er baseret på Flash, hvad det måtte medføre af fordele og ulemper. Rent designmæssigt er hovedskærmen mere overskuelig og appellerende end det vi så på Dune HD TV, men det er tilsyneladende kun på overfladen. Så snart man har klikket på enten Netværk, Apps, opsætning (eller Wizard) eller Web Apps, så ændres interfacet igen til den mere klassiske listevisning. Fordi menuen er baseret på Flash, så kan det også virke en anelse trægt og især optegningen af interfacets elementer kan være en anelse langsomme i det - lidt ligesom en hjemmeside, hvor billeder loades hist og pist. Til gengæld gør brugen af Flash det muligt, at have flottere animationer på eks. ikoner mv.

Popbox V8 interface
Brugerfladen på Popbox V8.


I toppen af hovedmenuen finder vi igen en vejrwidget, hvilket stadig kan undre. Producenterne af disse mediebokse mener åbenbart, at det er en smart feature at fortælle brugerne hvordan vejret er udenfor, nu hvor de i stedet har valgt at sætte en film på. Man ser dog samme tendens på smartphones, hvor vejr-widgets findes i hobetal, så man kan måske næppe klandre producenterne af disse enheder for at følge strømmen.

Når der navigeres i mapper på eks. et netværks- eller lokaldrev, så er der to menuer tilgængelige i hhv. højre og venstre side af interfacet, som kan bringes frem ved at trykke på hhv. højre og venstre pilen. I den venstre side findes genveje til eksempelvis at opdatere en mappe eller filtrere i hvilke mediefiler der skal vises, og i den højre side findes genveje til filhåndtering, såsom omdøb, kopier mv. Den generelle opsætningsmenu kan altid kaldes frem som en slags overlagt menu, hvorigennem alle afspillerens øvrige indstillinger kan justeres.

Popbox V8 interface
Navigering i Popbox V8



Der hersker en hvis fragmentering i selve interfacet, hvilket især er tydeligt hvis man besøger den nyligt tilføjede Webapp-menu. Navigation i Webapps er mere ikonbaseret end det øvrige system, og denne feature kan godt virke en smule påklistret ift. eksempelvis brugen af app-markedet og navigeringen af medieindholdet.

Listevisning af eksempelvis filmmapper byder på mulighed for at downloade informationer om filmene "on the fly", men for at dette virker optimalt, så skal man have sine film lagret uden mappestruktur (eller som BDMV). Måden det virker på er ved, at man klikker på "Info"-knappen, som så åbner et moviesheet, hvori beskrivelsen af filmen hentes fra nettet. I princippet en fin tanke, men da både billeder og tekster skal downloades fra en database, så virker denne del også særdeles sløv - der er dog mulighed for at downloade informationerne til den mappe filmen er lokaliseret i. Den helt store fordel er dog, at man kan hente en del information omkring hver enkelt film, såsom instruktør, skuespillere mv. via dette interface, så der er flere lag at navigere i end med et statisk moviesheet, som vi så på Dune HD TV.

Hvis man vil have vist cover-art på sine film, så skal der i samme mappe være placeret eks. en .jpg-fil med samme navn som filmen. Dette medfører at ens filmbibliotek bliver lidt af en rodemappe med både film og billeder. Filbrowseren tillader dog, at man filtrerer sin visning, så kun film vises, men det kræver nogle ekstra klik hver gang man åbner mappen.Via info-skærmen er der mulighed for at downloade undertekster i .srt-format direkte til boksen hvis der måtte mangle undertekster på en film.

Tilgang af filer placeret på en NAS-enhed kan ske gennem en række forskellige protokoller såsom Samba, NFS, UPnP, HTTP eller DLNA. Opsætningen af tilkobling til netværksdrev kræver - ligesom på Dunes afspillere - en smule teknisk snilde, men til gengæld har Syabas leveret et on-screen QWERTY keyboard, som i min mening letter indtastningen. Når først man har tilføjet en netværksgenvej i "Netværkstilslutinger"-menuen, så er det dog nemt at springe direkte til netværksmapperne. Navigering rundt i mapper mv. på netværks-shares foregår med samme hastighed, som navigering i de øvrige menuer.

<Popbox V8 interface
Web App markedet i Popbox V8


Det medfølgende App-marked indeholder i skrivende stund 60 applikationer, såsom Youtube, Picasa, Facebook, Twitter, Flickr og en lang række gratis webstreaming tjenester, som udbyder video af forskellig art. Dertil kommer nyhedsmedier, radioapplikationer og nogle enkelte spil. Antallet af apps er måske få, men generelt virker de som man måtte forvente. Videokvaliteten af streamingtjenesterne er dog temmelig lav og ikke i en kvalitet, der egner sig til visning på et TV (360p). Der er ikke umiddelbart mulighed for at skifte til HD-kvalitet på eksempelvis Youtube.

I den seneste opdatering af firmwaren er der tilføjet Webapps til udbuddet af features, men adskillige af de tilgængelige Webapps er gengangere fra det normal App-marked, så der er ikke så voldsomt meget nyt ud over at tingene foregår i et browser-interface. Opstarten - og ikke mindst afslutningen - af Web Apps er desuden ret langsom, så man skal nok have nogle favoritapplikationer liggende derinde før det er ventetiden værd.

Styr Popbox med din smartphone

Betjening via Smartphone kan foregå på både iOS og Android systemerne, hvor der findes adskillige varianter med varierende funktionalitet. De mere avancerede af slagsen tillader navigering af netværksmapper direkte på telefonen, hvor man således kan starte eks. en film via af telefonens interface. Dette var en af de ting vi savnede på Dune-afspilleren, så det er en lækker feature, der gør det nemmere at navigere i sit medieindhold.

Herunder er der vist et par skærmbilleder af to af de apps som kan bruges til styring af Syabas' afspillere (også Popcorn Hour modellerne). Ideelt ville det have været hvis første apps udseende kunne krydres med anden apps funktionalitet, men smag er jo individuelt.

Syabas smartphone app

Syabas' egen app ligner deres fjernbetjening til forveksling



Et af alterntiverne til styring via smartphone, som også tilbyder browsing af mediefilerne tilsluttet boksen.



YAMJ på Popbox V8

Som med HDI's afspillere tilbyder Syabas mulighed for en videowall, men på Popbox V8 er man dog hensat til at skulle bruge en App til formålet og får ikke den indbyggede model, som følger med de større modeller såsom Popcorn Hour A300. App'en til formålet hedder YAMJ (Yet Another Media Jukebox) og er baseret på indeksering af filmbiblioteket på en PC, ligesom vi så det med Yadis til Dune.

Brugervenligheden af YAMJ lader desværre lidt at ønske, idet indekseringen foregår automatisk uden anden mulighed for at påvirke resultatet, end ved at navngive sine videofiler på en speciel måde, eller ved at gemme en .nfo-fil i samme bibliotek hvori et link til filmens beskrivelse i en filmdatabase er gemt - eller ved simpelthen selv at skrive de XML-filer, som beskriver det tilhørende moviesheet til filmen. For vores testklips var det således en smule besværligt at få tilføjet et par simple tekster og filmcovers. På trods af gennemtrawling af Popbox's forum og andre lignende forsamlinger på nettet lykkedes det os dog ikke at få YAMJ til at afspille filer fra vores NFS-share. Generelt set var læringskurven for at få YAMJ til at køre en anelse høj, hvis man ikke havde sine mediefiler gemt på et lokalt tilsluttet medie såsom en USB-harddisk.

For ikke at lade vores problemer forhindre jer læsere i at se hvordan det kunne se ud når YAMJ kører, så har vi lånt en anden Youtube-demonstration af YAMJ med det såkaldte Eversion-tema, som du kan se herunder. Videoen giver også et meget godt indtryk af hvor lang tid det tager at komme helt ind i jukeboxen.



Der findes guides på nettet til opsætning af YAMJ på forskellige typer medietilslutninger, som du finder her:
dentedboxes.com


Medieafspilning

Vi har testet kompatibiliteten med en række filmformater, såsom BDMV (BluRay Lite), MKV, ISO, M4V, AVI, MJPEG og der var umiddelbart ingen problemer med at åbne filmformaterne. Film starter ikke helt så hurtigt, som vi så det på Dune HD-TV, men håndtering af forskellige frekvenser (23.976 Hz / 24 Hz / 50/60 Hz osv.) foregik problemfrit. Boksen understøtter undertekster gemt både som indlejrede eller eksterne, og der er også en feature indbygget til at vælge både sprog og undertekster i et givent sprog som default, men især for underteksternes vedkommende, så virkede dette ikke efter hensigten. Netop med underteksterne havde vi desuden en del problemer med indlejrede undertekster når MKV-formatet blev benyttet - mere om det i næste sektion.

Navigering i selve filmene (skift af kapitel) foregik også en smule langsomt, men vigtigheden af, at filmen springer til næste kapitel det øjeblik man trykker på knappen virker måske ikke helt så høj, som når man navigerer i menusystemet. Skift af sprog og de øvrige justeringer man kan foretage var dog kvikke nok. Ligesom Dune HD TV tilbyder Popbox også hurtige genveje til at justere timing af undertekster eller lyd, hvis der skulle være et mismatch - i vores tilfælde var problemet dog i begge retninger for underteksternes vedkommende, så disse menuer hjalp ikke. Ikoner og overlays under afvikling af film er en smule kønnere end det vi så på Dune HD TV og generelt lader det da også til, at der har været lidt mere fokus på de grafiske elementer på Popbox.

Videoen herunder viser navigering i brugerinteracet, hvor hurtigt et filmklip startes, samt et hurtigt kig i App-markedet.



Vi oplevede ingen hak i afspilning af video uanset format eller bitrate.

Musikafspilning klares gennem V8's eget interface (på de større modeller fungerer den indbyggede jukebox også på musik/fotos, men den er ikke inkluderet på V8), og har man gemt sit albumcover som en billedfil med navnet folder.jpg i albummappen, så vises dette som et ikon når man navigerer igennem listen - ligesom det var tilfældet for film. Da V8 har en optisk og en analog lydudgang kunne man godt føre musikken direkte over i anlægget uden at have TV'et tændt, men manglen på direkte genveje til muskbiblioteket bevirker, at man nærmerst er nødt til at benytte en smartphone app til styring til sådanne lejligheder. De smartphone apps vi fandt kostede dog penge hvis man ville have denne funktionalitet.

Billedvisning foregår ligeledes via det normale interface, hvor man dog skal huske at trykke "Play" hvis man vil have lov til at skippe frem og tilbage i billederne i mappen. Det tog lige et par forsøg før denne logik sank ind, da tryk på navigationsknapperne blot flytter billedet rundt på skærmen. Visningen af billederne var ikke speciel hurtig og personligt ville jeg ikke have tålmodighed til at gennemse mine billeder på denne måde.

Bugs

Normalvist så laver vi ikke et helt afsnit til at omtale bugs, men det er også sjældent at vi tester enheder, der reelt har så mange bugs, at det påvirker helhedsindtrykket i samme grad som med Popbox V8.

Vi oplevede ret markante problemer med undertekstning af film gemt i MKV-formatet hvis der blev benyttet indlejrede (PGS) undertekster. Før den sidste firwmwareopgradering var timingen af underteksterne tilfældigt enten for tidlig eller for sen (men de blev dog vist korrekt), og efter opdateringen medførte undertekster grafikfejl og samtidig skratten af lyden hver gang underteksterne skiftede. I princippet var brugen af undertekster på MKV-filer ubrugelig. Problemet var dog ikke konsistent og visse film kunne afspilles uden problemer, hvor andre ikke kunne - på trods af at filmene var forarbejdet på præcis samme måde. Vi oplevede sågar, at coverart fra tidligere viste film blev vist ind ovenpå filmen i stedet for underteksterne. Syabas har dog, som nævnt, indbygget muligheden for at downloade undertekster i .srt-format direkte til et lager tilsluttet boksen, hvilket kunne være en mulighed for de der oplever samme problem.

Vi oplevede gentagne gange, at boksen crashedeog krævede en genstart. Det kunne ske mellem skift af videoklip, lukning af Apps eller ved lidt for ivrig trykken på fjernbetjeningen. Selv med den nyeste firmware var der massive problemer med at få boksen til at køre blot en halv time kontinuert, hvis vi ikke blot lod den afspille én lang videofil.

Konklusion

Popbox V8 byder på et App-marked, Webapplikationer og mediestreaming i ét. De fleste Apps tilgængelige fungerer efter hensigten, om end videokvaliteten af streamingtjenesterne er i underkanten af hvad man kan holde ud at se på på et TV. Popbox V8 understøtter et hav af medieformater, og håndterer filmcontainere med høje bitrater uden at kløjs i det. Interfacet virker mere finpudset end det vi så hos Dune HD-TV, men i forhold til sine storebrødre mangler den præinstallerede jukebox til visning af mediefiler, hvilket er en skam. YAMJ alternativet virker en smule mere klodset og brugerfjensk end man som ny bruger kunne håbe på.

Før anmeldelsen havde vi lidt forhåbninger om, at Popbox kunne være den lille mediestreamer, der skulle forene et App-marked med gnidningsfri afspilning af alt det lokale medieindhold, men her ved testens afslutning må det desværre indrømmes, at skuffelsen kan føles. Understøttelsen af filmformater fejler som sådan ikke noget, men problemerne med visning af undertekster er lidt skuffende. De konstante systemcrash giver dog så gevaldige ridser i lakken, at det samlet set er ret svært ved at anbefale V8. Der skal ske seriøse opgraderinger i firmwaren, så stabiliteten forbedres, før dette produkt bør overvejes.

Pris og forhandler:



Pris
Pænt interface
Styring via telefon
App-marked
Mulighed for 3. parts software


Ustabil software
Langsom navigation
Mangler NMJ jukebox
Bugs med undertekster




Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |