Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Panasonic ET5 - FlatpanelsDK

Test: Panasonic ET5

|


Panasonic ET5 test

Vi har modtaget det første Tv fra Panasonic 2012 modelprogram. Det kaldes ET5 og der er tale om en mellemprismodel. ET5 er også den første passive 3D-model fra Panasonic, og byder desuden på Edge LED, 300 Hz backlight scanning og Panasonics Smart Viera-platform.

Panasonic håber på at kunne få ordentligt fodfæste med deres nye LED-modeller, der i år kommer helt op til 55-tommer. Men er ET5 et reelt alternativ til fladskærme i samme prisklasse fra konkurrenterne? Har Panasonic formået at bygge videre på nogle af de elementer, som har gjort deres plasma-Tv så populære? Og er det passive 3D-system i ET5 værd at betale for? FlatpanelsDK undersøger det i denne anmeldelse.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

This review in English: Panasonic ET5 review


Størrelse:42" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Paneltype:LCD-panel med kant LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 47.3cm x 76.4cm x 5.2cm (uden fod)
Vægt9,5 kg
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Udgange
Audio (type) (1 hovedtelefonudgang)
S/PDIF (optisk)
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T2
DVB-C
DVB-S2

Pris og forhandler:

42"47"

Sammenlign Panasonic produkter som Panasonic TX-L42ET5Y hos PriceRunner.


De første indtryk

Panasonic ET5 bygger på et blanksort kabinet og en rektangulær fod. Det ultra-slanke design fra LED-topmodellerne har ikke fundet vej til ET5, men taget prisen i betragtning, får man et ganske nydeligt Tv.

Panasonic ET5 test
Panasonic ET5 test


Panasonic ET5 er forholdsvis slank pga. Edge LED-bagbelysningen, og i modsætning til nogle af Panasonics billigere plasma-Tv, er alle stikindgange og udgange på ET5 placeret, så de peger enten til siden eller nedad, hvilket er praktisk og nødvendigt, hvis du vil vægmontere Tv’et.

Panasonic ET5 test
Panasonic ET5 test


Ud over det er Panasonic ET5 et forholdsvis diskret Tv, baseret på det sorte, blanke look, der har domineret i årevis.

Panasonic ET5 test
Panasonic ET5 test

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Fjernbetjeningen er uændret. Det har set sådan ud i mange år, og desværre føles den billig og ikke særlig rar at holdne om. Designet er forvirrende, og halvdelen af knapperne kunne være undværet.

Panasonic ET5 test
Panasonic ET5 test


Panasonic ET5 byder herudover på den nye Smart TV (Smart Viera) platform, som bringer et par nye funktioner på banen, selvom designet fra de forrige år dog i store træk bibeholdes. Der er blevet tilføjet flere apps i løbet af 2011, og flere er på vej i 2012 melder Panasonic. Udvalget af apps afhænger af hvilket land man befinder sig i, men udvalget i Danmark må siges at være ganske beskedent. Amerikanerne har stadig langt mere lokkende funktioner, men lad os se hvad der sker i løbet af 2012.

Ikke alle de nye Smart Viera-funktioner er tilgængelige i ET5. For den fulde pakke kræves en af de nye fladskærme med dual-core processor, der samtidig også giver hurtigere navigation og lavere ventetider. Så hvad er ændret i ET5 i forhold til sidste års platform?

Panasonic ET5 test
Panasonic ET5 test


Det korte svar er; ikke meget. App Store er her stadig, og Panasonic har tilføjet et par nye apps siden vi tjekkede sidst, men meget få unikke apps er at finde. Spilsektionen byder på udvalgte spil, men udvalget og kvaliteten er sløv. Der er flere videotjenester, lige fra filmudlejning til gratis sportstjenester, men billedkvaliteten er i bedste fald middelmådig. Visse video-apps giver brugeren mulighed for at vælge billedkvalitet med tre indstillinger, men selv den ”bedste” indstilling er ikke særlig god. Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke i stedet bare har integreret en form for adaptiv streaming-funktion, der selv tilpasser billedkvaliteten til brugerens internetforbindelse? Det er en bedre løsning, der helt afgjort også er mere brugervenlig.

Panasonic ET5 test
Panasonic ET5 test


Panasonic melder en ny app til iOS og Android på vej senere på året kaldet Viera Remote PRO. Med denne app tilføjes ”push”-streaming, så man kan skubbe billeder, musiknumre, videoer og hjemmesider fra skærmen på sin smartphone eller tablet over på Tv-skærmen (læs mere i denne artikel). Et godt initiativ, men er det nok? Mit umiddelbare gæt er nej, formentlig ikke. Smart TV-konceptet er i dag begrænset af sin egen natur. Et rigtig ”Smart TV” er – i mit hoved – del af et økosystem. Der skal være et link til andre enheder i hjemmet, og Tv’et skal være en form for skærm-”central” i boligen. Panasonic kan ride med på iOS, Android og Windows Phone økosystemerne, men mulighederne vil stadig begrænses af Panasonics manglende kontrol over økosystemerne. Som jeg ser det er de bedst positionerede spillere i kampen om at dominere økosystem-tankegangen – og dermed også Smart TV - Apple (iOS), Google (Android) og Microsoft (Windows).

DLNA findes også indbygget i ET5, men som jeg anbefaler i stort set alle andre fladskærms-sammenhænge, så kan det bedre betale sig at købe en dedikeret medieboks, hvis man ønsker fuld DLNA-streaming og understøttelse af diverse codecs. DLNA-funktionen i ET5 er fin til fotos og musik, men på videofronten mangler der stadig understøttelse af visse codecs.

Kalibreringsindstillinger
I menuerne findes følgende billedindstillinger: kontrast, lysstyrke, farve, skarphed, farvebalance, levende farver, eco-mode, og P-NR.

I den avancerede kan følgende indstilles: hvidbalance (RGB), gamma, IFC (Intelligent Frame Creation), og 16:9 overscan. Du skal aktivere "avanceret" i indstillings-menuen for at få adgang til samtlige muligheder.

Du kan også vælge fra disse billedprofiler: Dynamisk, Normal, Cinema, True Cinema og spil.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbrug på fladskærms-Tv og monitors i vores interaktive strømforbrugs-applet her.


Standby0.1 W0.1 W
SD+HD53 W49 W
3D69 W69 W


Efter kalibrering målte jeg strømforbruget til 49 W; ganske pænt for et 42-tommer Tv.

Kalibrering af Panasonic ET5

Herunder kan du se en out-of-box måling (hvor Tv’et er pakket direkte ud af kassen) på Panasonic ET5 med skærmens Standard-billedprofil og uden Eco-tilstanden slået til.

Panasonic ET5 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  • Skærmens standardindstillinger er ikke imponerende, og Panasonic ET5 replikerer samme ”wow”-effekt, som de fleste LED-modeller i dag. De fleste farver er overmættede for at skabe et mere ”levende billede”. Det sker simpelthen ved at ændre gammakurven, så de lyseste farver bliver lysere og de mørkeste farver bliver mørkere, og derved falder sammen med helt sort. Billeder på skærmen er også for blålige/kolde, hvilket indikeres af den for høje farvetemperatur (vores mål er 6500 Kelvin). Det er typisk for nutidens Tv.

    Panasonic har desværre ikke kopieret deres plasma-strategi over til LED-modellerne. På deres plasma-Tv stræbes der konstant efter præcis og bedst mulig billedkvalitet, mens LED-modellen her derimod synes at følge det kodeks, som alle andre LED-modeller også følger, der fokuserer mere på wow-effekt end god billedkvalitet.

    Vi forsøgte nu at skifte til True Cinema-profilen og tog en ny måling.

    Panasonic ET5 test


    True Cinema-profilen er afgjort bedre, men langt fra perfekt. Gamma er stadig ikke tæt på vores 2,2 mål, der sikrer præcise farver, men tættere på end før. Farvetemperaturen er nu for lav, hvilket betyder, at billeder er for varme og rødlige. Det er heller ikke hensigtsmæssigt, og vores erfaring viser, at folk er mere pernitne over for lav farvetemperatur end for høj farvetemperatur.

    Farveafvigelserne er ikke så store, som i standard-profilen, men vi havde håbet at se en bedre Cinema-profil fra Panasonic; gerne en der lagde sig tættere op af Cinema-profilerne fra plasma-varianterne. Omvendt skal vi dog huske, at vi kigger på et mellempris-Tv her, så vi skal naturligvis heller ikke forvente alverden.

    Jeg gik videre til at kalibrere Panasonic ET5. Her ses resultatet.

    Panasonic ET5 test


    Efter kalibrering blev billedkvaliteten bedre, men jeg formåede aldrig at få et helt præcis billede ud af panelet. Gammakurven er stadig lidt skæv, hvilket betyder, at farverne også har en tendens til at afvige. Under kalibreringen lykkedes det mig at fjerne en overmætning af den grønne farve, og tilføje lidt mere blå i billedet, for at slippe for det rødlige skær, der prægede Cinema-profilen. Jeg er ikke 100 % tilfreds med de kalibrerede resultat, men Tv’et mangler simpelthen visse indstillingsmuligheder for at kompensere for nogle af de lidt mærkværdige billedvalg der er foretaget – men igen; det er ganske almindeligt på LCD/LED-modeller i dag.

    Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.


    Billedprofil:Cinema
    Kontrast30
    Lysstyrke0
    Farve:30
    Skarphed:2
    Farvetemp:Varm
    EcoTil/Fra
    Fra
    P-NRFra
    Intelligent Frame Creation (IFC)Fra
    Gamma2.2
    16:9 OverscanFra
    R-Gain-1
    G-Gain-8
    B-Gain6
    R-Cutoff0
    G-Cutoff-2
    B-Cutoff+1


    Bemærk: Eco-indstillingen er sat til Til/Fra i tabellen, fordi det afhænger af dit behov. Eco er den automatiske lysstyrke-justering, der justerer lyset på skærmen i forhold til lyset i omgivelserne. Det er en praktisk indstilling, hvis du ser Tv i både dagstimerne og aftentimerne, og her anbefales det at have den aktiveret. Ser du udelukkende Tv i et lysmæssigt afdæmpet rum, kan du nemt slå den fra.

    Billedkvalitet på Panasonic ET5

    I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    Panasonic har valgt en semi-blank overflade til panelet. Belægningen minder meget om den Samsung har brugt på deres 2011-modeller, og basalt set har den to funktioner. For det første kan belægningen bidrage i dagstimerne, hvor den får den sorte farve til at fremstå betydeligt mere dyb og intens. Omvendt introducerer den også flere reflektioner fra vinduer og lamper end på matte LCD-paneler. Se billedet nedenfor.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Farvenuanceringen på ET5 er helt i tråd med, hvad vi forventer af en mellempris-TV. Ikke alle farver adskilles korrekt i den mørke ende af farveskalaen, og visse farver har en tendens til at flyde sammen. I praksis oplevede vi dog ikke udbredte farveproblemer, så der er primært tale om lidt knas i maskineriet, men ET5 er altså ikke en topperformer på dette område.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Jeg kunne også godt tænke mig at tilknytte et par ekstra ord omkring farvegengivelsen i almindelighed. Panasonic har generelt et godt ry, og er kendt for at gengive nøjagtige farver på deres plasma-Tv, men deres LED-modeller er anderledes. Vi testede DT30 sidste år, og nu tester vi ET5. På baggrund af vores observationer synes jeg det er værd at pointere, at Panasonic – især med ET5 – forsøger at tage samme rute som Samsung og LG tager med deres LED-modeller. Intet galt i det; vi ved at mange forbrugere foretrækker dette ”look”, men hvis du havde forventet, at Panasonic ville tage nogle af deres erfaringer og retningslinjer med over fra deres plasma-Tv til deres nye LED-satsningen, så tænk om igen. Deres LED-modeller henvender sig til et andet markedssegment. Det er nok ikke en dårlig strategi, men vi skal blot have på plads, at der ikke er mange sammenfaldende elementer imellem plasma og LED-varianterne.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    SD-billedkvaliteten er god, og detaljer i billederne fremstår klart og tydeligt. Sammenlignet med en typisk LED-model fra Samsung eller LG, synes jeg bestemt Panasonic er konkurrencedygtig. På rå SD-billedkvalitet foretrækker jeg dog stadig Panasonics plasma-TV på grund af den højere detaljegrad og det mindre digitaliserede look.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    HD-billedkvaliteten er rigtig fin og detaljegraden er høj. I forbindelse med vores typiske testscener bemærkede jeg også, at ET5 håndterer hurtige ryk og bevægelser i billedet rigtig fornuftigt. Jeg undersøgte Tv’et i vores stresstests for at bekræfter dette, og ET5 klarer sig rigtig fint og udviser kun meget lidt sløring og ingen betydelig grad af overdrive slør.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    IFC (Intelligent Frame Creation) systemet et aktiveret som standard, men vi foretrækker at slå det fra for at eliminere den kunstige billedeffekt, som disse ”bevægelsesforbedringssystemer” medfører. Selv uden IFC aktiveret, formår ET5 at gengive hurtige sportsscener, filmscener og spil overbevisende.

    Input lag blev målt til 25-30 ms uden IFC aktiveret. Det er acceptabelt i forbindelse med konsolspil, men Panasonics plasma-Tv er stadig vores foretrukne Tv-valg, når det kommer til decideret konsolbrug.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Nedenfor har jeg målt sortniveau og kontrastforhold.

    Sortniveau0.16 cd/m20.14 cd/m2
    Lysstyrke160 cd/m2133 cd/m2
    Kontrastforhold1000:1950:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibrering målte jeg sortniveauet til 0,14 cd/m2, hvilket bestemt ikke er imponerende. Desværre er det karakteristisk for den IPS-paneltype, der anvendes i ET5, men det er stadig langt højere end i for eksempel LG LW650W, der bygger på et lignende panel. En sort farve målt til 0,14 cd/m2 er synlig grålig.

    Det skal indskydes, at den halvblanke overflade på skærmens panel, forbedrer oplevelsen af den sorte farve i dagstimerne, men i et svagt oplyst rum ses tydeligt, hvordan mørke scener bliver lidt bløde og matte. Det er noget anderledes end hvad vi er vant til fra Panasonic, der ofte forbindes med flot gengivelse af sort på deres plasma-Tv.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Shadow detail er fair, og vi var i stand til at skelne de fleste nuancer af grå fra sort. Kun de 2-3 mørkeste grånuancer var umulige at skelne fra den helt sorte farve.

    Nedenfor har jeg undersøgt Panasonic ET5 et helt mørkt rum for at se, om der er tendens til ujævn fordeling af lyset – ofte kaldt clouding eller bleeding.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Tv’et havde en smule gennemtrængende lys henover midten, men intet alvorligt.

    3D-billedkvalitet på Panasonic ET5

    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

    ET5 er det første passive 3DTV fra Panasonic, og efter at have promoveret den aktive 3D-teknologi i deres plasma-tv og LED-modeller gennem 2011, ser Panasonic nu ud til at give forbrugeren større valgfrihed. Efter LG indførte deres Cinema 3D (LGs navn for passiv 3D), så er flere og flere Tv-producenter sprunget med på vognen. Vi har allerede i tidligere anmeldelser konstateret, at passiv 3D er en bedre hverdagsløsning, og en bedre forbruger-orienteret 3D-implementering, blandt andet fordi brillerne er langt billigere og uden batterier. Man undgår også flimmer og trætte øjne.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Det faktum er ikke anderledes på ET5. Vi bemærkede godt nok et lidt lavere detaljeringsniveau i 3D-billeder kontra Panasonics egne 3D plasma-TV, men 3D-billeder fremstår meget behagelige at se på. 3D-dybden er god, crosstalk er væk, og 3D-billeder ser generelt rigtig fornuftige ud – så længe man ikke betragter Tv’et oppe eller nedefra. De vandrette betragtningsvinkler er derimod stort set perfekte. Vi kan desuden bekræfte, at f.eks. LGs passive 3D-briller også virker på ET5.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Vi har ikke anmeldt nogen af Panasonics aktive 3D LCD-modeller endnu, men min generelle holdning er, at passiv 3D er den bedste løsning på LCD/LED-modeller, simpelthen fordi de aktive varianter har et for højt niveau af crosstalk – sammenholdt med de besværlige 3D-briller. Jeg forbeholder mig retten til at ændre mening, når vi har testet på flere af de nye 2012 Tv, men jeg tvivler på, at jeg kommer til det. På plasma-Tv er aktiv 3D derimod en rigtig fin løsning, simpelthen fordi plasma-paneler er betydeligt hurtigere og dermed stort set kan eliminere crosstalk. I sidste ende kommer det dog til at stå mellem "bedst mulig 3D-billedkvalitet" (aktiv 3D plasma) kontra "mest praktiske og brugbar 3D" (passiv 3D LCD/LED). Vælg selv din favorit.

    PC og mediecenter

    Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit mediecenter/PC og vælge "16:9"-skærmformatet.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er brede, hvilket var forventet på baggrund af den kendsgerning, at Panasonic benytter et IPS-panel inde i ET5. Farverne opretholder intensitet fra de yderlige vinkler, og selvom de vandrette betragtningsvinkler er lidt bedre end de lodrette, så tror jeg ikke, at man som bruger vil opleve den minimale udvaskning af farverne som et problem.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Der er derimod stadig et problem med betragtningsvinkler, såfremt man fremviser meget mørke billeder. Den sorte farve, og de mørkegrå toner, bliver synligt svagere fra selv små vinkler. Det er et kendt problem på IPS-paneler.

    Panasonic ET5 test
    Panasonic ET5 test


    Lyden

    Panasonic har i 2012 lovet bedre lyd i deres topmodellen, men ET5 byder ikke på et lige så avanceret lydsystem. Ligesom de fleste andre slanke Tv, mangler der bas og bund i lyden, men samtidig må jeg dog sige, at lydbilledet er over gennemsnittet for de helt slanke Tv. Det i sig selv er naturligvis ikke en blåstempling, men til blandet Tv brug, synes jeg højttalerne er tilstrækkelige. Mellemtonerne er lidt dybere end på det typiske flade Tv, og stemmer fremstår også klare.

    Til film, spil og musik anbefales separate højttalere.

    Konklusion

    Panasonic har ført deres Smart TV-platform ned i billigere Tv i 2012, og ET5 byder også på mulighederne. ET5 er drevet af en single-core processor, der er hurtig nok til de fleste ting, men selve Smart TV-platformen er ikke særlig overbevisende. For få og for mange irrelevante apps, og dårlig video-streaming kvalitet er nogle af de umiddelbare udfordringer, men det største problem er nok, at med den økosystem-centrerede strategi, som ”Smart TV” utvivlsomt er, så fejler Smart TV platformen på netop økosystem-tankegangen. Det føles mere som et Tv med ”tilføjede funktioner”, og ikke et system, der virkelig omfavner mulighederne, som f.eks. en smartphone gør i dag.

    Når det kommer til billedkvalitet skal jeg først understrege, at Panasonics LED-modeller er ret forskellige fra Panasonics plasma-Tv. Det er ingen overraskelse, men hvis du håbede, at Panasonic ville bygge deres LED-modeller på samme billedkvalitetsstrategi, så glem den tanke. Panasonics LED-modeller lægger sig tættere op af LED-modeller fra Samsung og LG, og byder på samme "wow"-farver – og derved mindre præcise farver. Mange forbrugere foretrækker denne løsning, og ET5 har da også flere styrker. Det er en bedre allround-Tv end Panasonics plasma-TV på grund af den højere lysstyrke og dermed bedre gengivelse i meget oplyste stuer. Passiv 3D er det mest praktiske og tilgængelige 3D-system – og rent faktisk noget jeg tror folk kunne få gavn af. Og så er responstiden overraskende hurtig for et Tv i denne prisklasse. Omvendt er farverne ikke særlig præcise – selv ikke efter kalibrering – og sortniveauet er svagt.

    Når man sidder i perspektiveringstilstand og skal opsummere, må man sige, at ET5 er en ny rute for Panasonic, og Tv’et masser sig ind i mængden af andre LED-modeller på markedet. Hvis du er på udkig efter et passivt 3DTV og ganske fornuftig billedkvalitet, er ET5 et fint alternativ til priskonkurrenter fra Samsung, LG og Sony. Men hvad angår rå billedkvalitet, må jeg stadig sige, at Panasonics mellempris plasma-Tv giver mere værdi for pengene.

    Pris og forhandler:

    42"47"


    Billedkvalitet i prisklassenSmart TV platform ikke overbevisendeStuen
    Respontid og gengivelse af hurtige scenerSortniveau er svagtHjemmebiograf
    Passiv 3D er nemt og tilgængeligtUpræcise farver
    Stik vender nedad og til sidenForvirrende fjernbetjening
    4 par 3D-briller inkluderet


    Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

    Panasonic ET5 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Panasonic ET5 debat

    Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |