Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Samsung D555 - FlatpanelsDK

Test: Samsung D555

|


Samsung D555 test

Vores brugere har efterlyst en test af et billigere Samsung Tv, og derfor har vi taget D555 ind til test. D555 er et plasma-TV midt i prisskalaen, der byder på 3D og et Full HD panel, men hvor Samsungs Smart TV funktioner er sparet væk. Og i tilfælde af, at du undrer dig, så ja, der er tale om et 51” TV. I 2011 har Samsung erstattet deres 50” plasma-TV med 51” modeller.

Men kan Samsung D555 hamle op med Panasonics prisbillige plasma-TV? Og tilbyder D555 god billedkvalitet for pengene? Det agter vi at finde ud af.

Tv’et er venligst udlånt af Fona. Samsung D555 findes i 51 and 59 tommer kaldet PS51D555 og PS59D555.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Sony HX720 og Sharp LE510.


This review in English: Samsung D555 review


Størrelse:51" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Betragtningsvinkler (H/V):-
Paneltype:Plasma-TV
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 78.7cm x 119,6m x 5.7cm (uden fod)
Vægt21,8 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange)
Udgange
Audio (type) (1 udgang, hovedtelefonudgang)
S/PDIF (optisk)
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T2
DVB-C
DVB-S2

Pris og forhandler:

51"59"


De første indtryk

D555 hører ikke til blandt de slanke fladskærms-Tv, som vi har set fra Samsung i de seneste år. Det helt slanke design er forbeholdt Samsungs dyrere modeller.

Samsung D555 test
Samsung D555 test


Men D555 er stadig en klassisk Samsung skærm med et sort, blank finish - og en minimalistisk, rektangulær fod.

Samsung D555 test
Samsung D555 test


Alle indgange er placeret på bagsiden af fjernsynet, men kun 2 HDMI og 2 USB-indgange peger til siden. Resten af skærmens stikindgange og udgange peger bagud mod væggen. Hvis du udelukkende anvender bokse med HDMI, så er det ikke et særlig stort problem, men vi havde ønsket, at Samsung havde placeret stikket til Tv-signaler mere hensynsmæssigt.

Samsung D555 test
Samsung D555 test


De fleste plasma-TV har i dag en tendens til at udsende en summende lyd, og vi oplevede også summen fra vores eksemplar af D555. I et helt tavst rum, kunne vi også bemærke summelyden fra typisk siddeafstand.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

I boksen fandt vi dette rumskib af en fjernbetjening. Det er efterhånden hvad vi forventer fra et prisbilligt Tv, men vi har stadig et brændende ønske om, at producenterne ville begynde at lægge lidt mere sjæl i udformningen og designet af fjernbetjeninger. De skal trods alt ligge på stuebordet hver eneste dag.

Samsung D555 test
Samsung D555 test


Samsung D555 har fået frarøvet Samsungs Smart TV-funktionalitet for at spare på omkostningerne. De eneste mediefunktioner som findes, er USB-afspilning og DLNA. Samsung understøtter en række video- og lyd-formater til afspilning via DLNA (Allshare), men hvis du søger en komplet DLNA streaming-løsning vil vi råde dig til at kigge på eksterne bokse, som klarer opgaven bedre. D555 har en indbygget Ethernet-port til netværkskabler; hvis du vil have trådløst netværk kan du tilkøbe en WiFI USB-dongle fra Samsung.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores interaktive applet her: Sammenlign strømforbrug på fladskærme

Standby0.1 W0.1 W
SD+HD175 W209 W
3D298 W260 W


Efter kalibrering målte jeg det gennemsnitlige strømforbrug til 209 W, hvilket ikke er ualmindeligt på plasma-Tv. Samsungs D8005 flagskib blev målt til 203 W.

Kalibrering af Samsung D555

Herunder ses en måling af skærmens billedegenskaber med uændrede indstillinger i Standard-billedprofilen.

Samsung D555 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.


  • Skærmens standardindstillinger er ikke fantastiske, fordi gamma stiger fra 2,06 til 2,87, hvilket betyder, at lyse farver er for lyse og overmættede, og at mørke farver er for mørke. Vi målte en farvetemperatur på 7727 Kelvin, hvilket betyder, at farverne er lidt for kolde og blålige på skærmen. Lysstyrken blev målt til 80 cd/m2, hvilket er typisk for Samsungs plasma-Tv, men dog lavere end på LCD-TV.

    Vi bemærkede også, at skærmen har for meget kunstig skarphed, som tilføjer hvid grums omkring for eksempel sorte bogstaver.

    Jeg skiftede herefter til Film-profilen i skærmens menu og tog en ny måling.

    Samsung D555 test


    Film-profilen er bedre og gamma er tættere på vores 2.2 mål, som sikrer balance i farver. Lysstyrken er også lidt højere, hvilket giver en bedre oplevelse i oplyste stuer. Vi registrerede stadig farveafvigelser, men jeg vil bestemt anbefale Film-profilen over Standard-profilen. I Film-profilen er der også skruet kraftig ned for den kunstige skarphed, hvilket har en synlig positiv indvirkning på billedkvaliteten i praksis.

    Jeg foretog nu kalibrering af billedet på Samsung D555. Her er mit resultat.

    Samsung D555 test


    Efter kalibrering var jeg i stand til at forbedre gamma, men der er stadig lidt problemer i den mørke ende af gråtoneskalaen, så ikke alle mørke farvenuancer skelnes korrekt. Det lykkedes dog at forbedre farvenøjagtigheden og få farvetemperaturen nøjagtigt, så billedet hverken fremstår for blåligt eller rødligt. Alt i alt et fint resultat.

    Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.


    Billedprofil:Film
    Cellelys18
    Kontrast90
    Lysstyrke:52
    Skarphed:15
    Farve:50
    Tone:G50/G50
    Sort toneFra
    Dyn. kontrastFra
    Gamma0
    Hudfarve0
    KantforbedringFra
    BevægelseslysFra
    FarvetoneVarm2
    Digitalt støjfilterFra
    MPEG-støjfilterFra
    HDMI, sort niveauLav
    FilmFra
    FormatSkærm tilpasning
    Tilpas -rød26
    Tilpas -grøn24
    Tilpas -blå26
    Tilpas +rød30
    Tilpas +grøn20
    Tilpas +blå29


    Billedkvalitet på Samsung D555

    I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.


    Samsung D555 har problemer med refleksioner i plasma-panelet. I oplyste stuemiljøer kan det give anledning til lidt problemer, men D555 er ikke meget anderledes end det typiske plasma-Tv, hvad angår refleksioner. Sammenlignet med matte LCD-TV eller dyre plasma-Tv med anti-refleksive filtre, er D555 dog nogle niveauer under.

    Samsung D555 test
    Samsung D555 test


    Farvenuanceringen på D555 er ganske pæn, og skærmen formår at skelne de fleste farver pænt fra hinanden. Der opstår dog lidt problemer i med at skelne alle mørke og semi-mørke farver, og visse farver falder sammen. Størstedelen af farverne fremstår dog adskilte og D555 klarer sig overbevisende på dette punkt.

    Samsung D555 test
    Samsung D555 test


    SD-billedkvaliteten er gennemsnitlig for et plasma-tv. Det lader til, at dette er et område, hvor Samsung har sparet på deres mest avancerede billedsystemer. Detaljegraden på Tv-signaler og DVD-materiale er som sådan pæn, men i forhold til dyrere plasma-Tv, mangler D555 en smule. Samtidig mener jeg dog, at D555 – og de fleste plasma-Tv i denne prisklasse – har en mere detaljerig og naturlig gengivelsen af Tv-signaler end mellempris LCD/LED-modeller. Og D555 gør sig på den måde pænt til i prisklassen.

    Samsung D555 test
    Samsung D555 test


    HD-billedkvaliteten er god, og detaljerigdommen er meget høj. Jeg bemærkede også, at D555 formår at opretholde stort set alle detaljer i hurtige bevægelser – noget meget få LCD-TV i prisklassen kan prale af. D555 mangler stadig en del for at måle sig med de bedste plasma-Tv, men det er helt tydeligt, at Samsung har genbrugt en del af deres ekspertise fra foregående års high-end plasma-Tv og implementeret teknologier i deres billigere plasma-TV i 2011. D555 er derfor en rigtig fin løsning til flotte HD-billeder. Den klarede sig også igennem vores 1080p24 Blu-ray tests fejlfrit.

    Samsung D555 test
    Samsung D555 test


    D555 lider dog samtidig under en del pixelstøj, som er synligt fra 1-2 meter væk. Det ses typisk i de mørke områder af billeder, og for den optimale oplevelser anbefaler jeg, at man sidder omkring 3 meter fra Tv’et.

    En af grundene til at D555 klarer sig rigtig pænt er skærmens hurtige responstid, og vi bemærkede meget lidt sløring på hurtige bevægelser i sport og film. Et af de største problemer med plasma-Tv har imidlertid altid været fosforslør (typisk gullig glorie omkring objekter der bevæger sig hurtigt på skærmen) og derfor var vi nysgerrige efter at undersøge dette fænomen på D555. D555 er bedre end tidligere generationer af Samsungs plasma-TV, men fosfor-sløret kan stadig bemærkes i visse spilsituationer. Det er absolut ikke kritisk, men det er der.

    Samsung D555 test
    Samsung D555 test


    Vi målte input lag til 16 ms i game mode (PC-tilstanden), hvilket er rigtig flot. Med de fleste af billedprofilerne i skærmen, ligger input lag på omkring 32 ms. Det gør også skærmen ideel sammen med en spilkonsol.

    Sidste års C685-model var Samsungs første billige 3D plasma-TV, men den nye fosfor der krævedes af 3D plasma-skærme, medførte, at C685 led en del af retention, hvilket flere købere også klagede over. Samsung har dog forbedret dette betydeligt på D555, og selvom retention kan bemærkes efter et par timers Tv-kiggeri på samme Tv-kanal, så vil jeg ikke kategorisere det som et problem på D555.

    Nedenfor har jeg målt sortniveau og kontrast.

    Sortniveau0.12 cd/m20.12 cd/m2
    Lysstyrke80 cd/m2105 cd/m2
    Kontrastforhold667:1875:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibrering blev sortniveauet målt til 0,12 cd/m2 - betydeligt højere end på Samsungs dyrere plasma-Tv, og højere end på de fleste nye LCD/LED-modeller i dag. Vi målte eksempelvis 0,06 cd/m2 på Samsungs D8005 plasma-Tv. Den lidt grålige gengivelse af sort bemærkes primært i aftentimerne.

    Samsung D555 test
    Samsung D555 test


    Jeg gik videre til at undersøge shadow detail, og det er et område, hvor Samsung D555 ikke overbeviser helt. De mørkeste nuancer af grå adskilles ikke fra den helt sorte farver, og jeg oplevede også en del pixelstøj i de mørke farver i almindelighed. Shadow detail blev forbedret i forbindelse med vores kalibrering af skærmen, men D555 efterlader plads til forbedring på dette område.

    Nedenfor har jeg undersøgt Samsung D555 i et helt mørkt rum for at se, om skærmen har problemer med gennemtrængende lys.

    Samsung D555 test
    Samsung D555 test


    Vi oplevede ingen lysproblemer på D555.

    3D-billedkvalitet på Samsung D555

    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.


    Der medfølger ikke 3D-briller, så vi tog et par af Samsungs standard 3D-briller i brug.

    3D billedkvaliteten er rigtig god. Skærmen giver en høj detaljegrad i 3D og minimalt crosstalk i spil og film. For en prisbillig 3D-skærm er det en flot bedrift, og jeg mener faktisk, at D555 leverer 3D-ydelse, som er meget tæt på Samsungs langt dyrere high-end D8005 plasma-model.

    Samsung D555 test
    Samsung D555 test


    D555 klarede vores tests i 3D-spil og film rigtig pænt. Farverne gengives ikke korrekt med standard-indstillingerne, men med de kalibrerede indstillinger, opnåede vi relativ god farvegengivelse i 3D.

    På den negative liste skal dog nævnes det noget mørke 3D-billede i dagstimerne samt ekstra pixelstøj, når der vises 3D-billeder – især i de mørke områder af billeder. Og så er der de sædvandlige klager, der relaterer sig til aktive 3D-briller: flimmer i lyse omgivelser, dyre 3D-briller (fordi de skal købes separat) og opladning af batterierne i 3D-briller.

    Men alt i alt er D555 helt sikkert et rigtig fint og billigt 3DTV. Når skærmen samtidig er så stor som den er, tilbydes en overbevisende 3D-effekt.

    PC og mediecenter

    Tv'et understøtter 1:1 pixelmapping. For at opnå 1:1 pixelmapping skal du indstille billedformatet på skærmen til “Skærm tilpasning”.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er brede og farverne ændrer sig stort set ikke fra yderlige vinkler. Det kom ikke som nogen stor overraskelse, for det er efterhånden hvad vi forventer af plasma-Tv. Jeg har derfor heller ikke taget billeder af betragtningsvinklerne, da jeg anser det for irrelevant i D555’s tilfælde.

    Lyden

    Højttalerne er skjulte fra fronten af skærmen, men giver alligevel anstændig lyd. Bassen er svag, men gengivelsen af mellemtoner er tilstrækkelig til Tv-udsendelser og sporadisk filmbrug. Jeg går ud fra, at det primært skyldes det lidt tykkere kabinet, der gør Samsung i stand til at indbygge lidt mere fyldige højttalere end i deres ultra-slanke Tv.

    Til film, spil og musik anbefales separate højttalere.

    Konklusion

    D555 mangler de fleste af Samsungs Smart TV-funktioner og det lidt skrabede Tv byder blot på USB-afspilning og DLNA. Men hvis du vil have mediefunktionalitet, så kan du naturligvis altid tilslutte en ekstern medieboks, og det anbefales alligevel oftest, hvis man søger en komplet medieløsning.

    Samsung D555 er et klart eksempel på, hvordan producenterne drager fordel af tidligere års skærmteknologi i senere års billigere modeller. Samsung D555 er ikke på niveau med Samsungs egen D8005 plasma-model eller Panasonics VT30 flagskibet, men har flere af de billedkarakteristika, som langt dyrere plasma-Tv bød på for blot nogle år tilbage. D555 er således en rigtig fin skærm til både sport, spil og film på baggrund af den gode detaljegrad i både stillestående og bevægende billeder. Jeg vil heller ikke placere D555 på niveau med Panasonic GT30, men samtidig skal det bemærkes, at D555 er betydeligt billigere. D555 byder tilmed på god 3D-billedkvalitet og HD-billedkvalitet. På den negative liste finder vi imidlertid sortniveauet og summen fra skærmens bagside.

    For at opsummere vores testresultater i nogle få ord, så mener jeg det er rimeligt at kalde Samsung D555 for et solidt Tv i mellemprisklassen. D555 giver masser af billedkvalitet for pengene - i et stort format. Punktum.

    Pris og forhandler:

    51"59"


    Pæn billedkvalitetSortniveauStuen
    PrisSummen (buzzing)Hjemmebiograf
    3D-billedkvalitetStik vender bagudSpil
    Lavt niveau af slørReflektioner


    Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Sony HX720 og Sharp LE510.

    Samsung D555 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Samsung D555 debat

    Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |