Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Samsung C7705 - FlatpanelsDK

Test: Samsung C7705

|


Samsung C7705 test

Dette års flagskibs plasma-TV fra Samsung hedder C7705. Modellen har et helt nyt 3D-panel fra Samsung, Internet Apps, Real Black Filter, og et meget slankt design. C7705 er også efterfølgeren til sidste års meget roste B855 plasma-Tv.

Men hvor god er Samsungs nye plasma topmodel i forhold til sidste års model? Og hvordan klarer den sig i forhold til Panasonic og LGs plasma TV? Hvad med 3D-billedkvaliteten? Læs videre for at få besvaret dette i FlatpanelsDKs store test.

Samsung C7705 er tilgængelig i 50 og 63 tommer kaldet PS50C7705 og PS63C7705.

This review in English: Samsung C8000 / C7700 review



Panelstørrelse:50" widescreen (plasma)
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):Plasma (Samsung)
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 74.9cm x 121.1cm x 3cm (uden fod)
Vægt26,1 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
• VGA
• DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
• Audio (type) (Audio in/out)
• SCART (1 indgang)
• S-video
• Komposit
• Komponent
• HDMI (4 indgange, 1 HDMI1.4)
• Andet
Udgange
• Audio (type) (1 hovedtelefonudgang)
• SCART
• S/PDIF (optisk)
Tunere
• Analog
• DVB-T
• DVB-T (MPEG4)
• DVB-C
• DVB-C (MPEG4)
• DVB-S
• DVB-S (MPEG4)
• Andet
Diverse:

Pris og forhandler:

Sammenlign Samsung produkter som Samsung PS50C7705 hos PriceRunner.


De første indtryk

Samsung C7705 har en meget slank ramme, og svarer designmæssigt stort set til sidste års B855 model. Rammen har en børstet titanium look, men den er lavet af plastik.

Samsung C7705 test
Samsung C7705 test


Foden er diskret og har en drejefunktion. Den er ganske tung og skaber på den måde et solidt fundament for selve Tv’et, der ikke vejer meget sammenlignet med de fleste 50” plasma-Tv i dag.

Samsung C7705 test
Samsung C7705 test


Indgangene er placeret på bagsiden og peger enten nedad eller til siden. Dette er forventelige fra Samsung og klogt fordi det derved tillader, at man kan vægmontere Tv’et meget tæt ind til væggen.

Samsung C7705 test
Samsung C7705 test


Nedenfor kan du se et billede af Tv’et fra siden, hvor du også kan betragte den tynde profil, der er lige så slank som Sasmungs"LED-TV"-modeller.

Samsung C7705 test
Samsung C7705 test


På grund af de mange brumme-problemer på sidste års B855 model, foretog jeg også en række tests af dette med forskellige indstillinger og opsætninger.

Jeg må konstatere, at jeg hørte en lav brummen – også meget svagt hvis jeg sad foran skærmen - men det var bestemt ikke lige så slemt som på nogle af de B855 modeller jeg har hørt. Mit eksemplar af C7705 summende ganske let fra basiden, og det meste af tiden kunne jeg ikke høre det. Det generede mig aldrig, når jeg sad foran Tv’et.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Nedenfor kan du se den nye Premium Remote fjernbetjening fra Samsung. Det er den samme fjernbetjening, som medfølger på Samsungs C8705 LED model.

Samsung C7705 test
Samsung C7705 test


Fjernbetjeningen ligger godt i hånden og Samsung har tilføjet en smule vægt vægt for at give en bedre fornemmelse med fjernbetjeningen. Efter min mening er den nye Premium Remote langt bedre end samtlige tidligere fjernbetjeninger fra Samsung.

DLNA, Internet, Apps, USB optagelse og multimediefunktionalitet er også blevet integreret. Funktionaliteten er imidlertid den samme som på den andre high-end Samsung modeller og derfor vil jeg ikke gentage dette afsnit.

I stedet vil jeg foreslå, at du læser ”Funktionalitet”-afsnittet fra vores Samsung C8705 test for at se hvordan de mange forskellige mediefunktioner, såsom Intenet, USB optagelse, Apps og DLNA fungerer.

Kalibreringsindstillinger
I menuerne findes følgende billedprofiler: Standard, Dynamisk, Afslappende og Film.

Samsung C8000 / C7700 også disse billedindstillinger: Celle lys, kontrast, lysstyrke, skarphed, farve og tone. I de avancerede menuer kan du justere: Sort tone, Dynamisk kontrast, gamma, farverum, hvidbalance (RGB offset og gain), hudfarve, kanforbedrring, xvYCC, digital støjfilter, mpeg-støjfilter, HDMI sort niveau, og motion judder canceller.

Samsung har også indbygget nogle Eco-indstillinger, samt en 3D-menu.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme.

Nedenfor har jeg målt energiforbruget på 50 tommer varianten PS50C7705.

Out-of-BoxEfter kalibrering
Standby0,2 W0,2 W
SD+HD210 W260 W
3D330 W330 W



Efter kalibrering jeg målte et gennemsnitligeenergiforbrug på 260 W. Dette er højere end på B855, og skyldes simpelthen 3D-panelet, som har en noget højere lyseffekt. Jeg var i stand til at sænke energiforbruget ved reducere Cellelys-indstillingen, men dette påvirkede også billedet.

Jeg foretog også en måling af energiforbruget ved 3D. I 3D er baggrundslyset sat til maks for at kompensere for den reduktion i lyset 3D-briller introducerer. Derfor forbruges der også typisk mere strøm når der ses 3D.

Kalibrering af C7705

Nedenfor kan du se en out-of-box måling på Samsung C7705 i skærmens Standard billedprofil.

Samsung C7705 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    Standard billedindstillingen er ikke imponerende, men ret typisk for Tv, når de pakkes direkte op fra kassen. Farverne er generelt overmættede og flere billedelementer er intensiveret for at give indtrykket af mere farverige billeder. Samsung har også tilføjete n del kunstig skarphed i billedet, hvilket ikke bliver målt i målingerne overnfor, og det vender jeg derfor tilbage til i billedkvalitets-sektionen.

    Gamma er ikke særlig præcis og stiger fra 2,0 i den lyse nuancer til 3,0 i mørke nuancer. I praksis betyder det, at de lyse nuancer er for lyse og de mørke farver for mørke. Farvetemperaturen er også for høj og blev målt til 7909 Kelvin. Visigter efter 6500 Kelvin og C7705 har derfor et for blåligt billede. Igen er dette dog ret typisk for Tv i deres standard-indstillinger.

    Læs mere om hvad udtryk som farvetemperatur og gamma betyder for billedet i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

    Jeg skiftede til Film-billedprofilen og foretog en ny måling. Her er mit resultat.

    Samsung C7705 test


    Jeg er stadig ikke helt imponeret, men Film-profilen er bedre. Jeg oplever dog stadig lidt skæv gamma og unøjagtige farver.

    Jeg kunne godt tænke mig at se en THX billedprofil på Samsungs Tv, ligesom det på Panasonic VT20 og LG PK950. Dette kunne give forbrugerne en meget præcis billedprofil på Tv’et, som stort set ikke krævede yderligere kalibrering.

    Jeg foretog nu en kalibrering af Samsung C7705.

    Samsung C7705 test


    Det lykkedes mig at få et ganske pænt resultat fra Samsung C7705 og jeg er tilfreds med dette. Resultaterne er ikke meget anderledes end på sidste års B855 model, men det er jo heller ikke nogen dårlig ting.

    Vi har nu langt mere præcise farver og en næsten flad gamma kurve på 2,2, der er vores mål. Farvetemperaturen er også meget tæt på vores 6500 Kelvin, hvilket sikrer, at billedet hverken er for rødligt eller blåligt.

    Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.

    After calibration
    Profil:Film
    Cellelys16
    Kontrast81
    Lysstyrke52
    Skarphed0
    Farve:50
    Tone:G50/R50
    Sort tone:Off
    Dynamisk kontrastOff
    Gamma+1
    FarverumAuto
    Hudtone0
    KantforbedringOff
    xvYCCOff
    FarvetemperaturWarm2
    FormatScreen Fit
    Digitalt støjfilterOff
    MPEG støjfilterOff
    HDMI sortniveauLow
    Film modeOff
    Motion Judder CancellerOff
    Cinema SmoothOff
    • R-Offset:24
    • G-Offset:23
    • B-Offset:27
    • R-Gain:25
    • G-Gain:22
    • B-Gain:31


    Det er meget vigtigt, at du bruger Movie billedprofilen. Jeg vil forklare hvorfor senere i billedkvalitetens-afsnittet. Jeg har øget Cellelys-indstillingen til 16 samt gamma-indstillingen i den avancerede menu for at få præcis gamma på skærmen. Jeg har også deaktiveret de dynamiske kredsløb samt skruet ned for den kunstige skarphed.

    Endeligt har jeg foretaget en RGB indstilling, som du kan se i tabellen ovenfor.

    Billedkvalitet på Samsung C7705

    I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    Lad os først kigge på reflektioner. Samsung C7705 har nogle reflektioner i fronten af plasma-panelet. Jeg har taget et billede nedenfor for at illustrere dette. Billedet er taget på en solskinsdag.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Jeg forsøgte at se lidt forskelligt indhold over dagen, og panelet reflekterer bestemt en del lys, men C7705 formår også at holde intensiteten og dybden i billedet selv i dagslys. Jeg omtalte også dette i vores test af B855 anmeldelse samt i testen af Panasonic G20, og konstruktionen, hvor man reducerer relfketioner inde i selve panelet er et vigtig skridt for plasma-teknologien, der hidtil har haft det svært i oplyste stuer.

    Farvegengivelsen er god. Samsung har nogle problemer med at gengive visse semi-mørke farver og ikke alle farver adskilles perfekt, pga. plasma-teknologiens dithering-metode, men resultatet er overbevisende. Jeg så en smule dithering (plasma støj) på panelet – også fra afstand – men ikke mere end på størstedelen af plasma-Tv i dag. De mellemlyse og lyse farver skelnes stort set perfekt fra hinanden.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    SD-billedkvaliteten (SD = fællesudtryk for Tv-signaler og DVD) er rigtig god. Jeg nød virkelig at se Tv på C7705, der har både god de-interlacing og skalering. Dette bidrager til et detaljeret billede.

    HD-billedkvalitet er tilmed imponerende og C7705 formår at give gengive et billede med dybde og stor detaljegrad - selv i hurtige action-scener. Jeg oplever ikke de helt store forbedringer i forhold til B855 modellen, som C7705 erstatter, men dette er ikke nødvendigvis dårligt, for B855 klarede sig jo også rigtig godt på dette punkt.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    1080p24 Blu-ray-formatet understøttes korrekt uden hak. Du skal blot deaktivere nogle af billedkredsløbene i skærmens menu, herunder Cinema Smooth.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Responstiden på Samsung C7705 er meget hurtig, ligesom vi kender det fra de fleste plasma-Tv i dag. Jeg så stort set ingen slørring på hurtige bevægelser, og C7705 opretholder mange detaljer i både sport og actionfilm.

    Fosfor-sløret er også meget lavt. Fosfor-slør er udtryk for det fænomen, hvor der kan komme en gullig eller grønlig nuance omkring bevægende objekter. Fosfor-sløret er ikke elimineret, men lavere end på Samsungs tidligere Samsung plasma-TV. Fosfor-sløret på C7705 er gult og blåt, og således også lidt anderledes end på Panasonics plasma-TV.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Jeg bemærkede sjældent fosfor-slør i praksis, men jeg kunne fremprovokere det i stresstest. Alt i alt er Samsungs plasma-Tv hurtigt og ikke langt efter Panasonics VT20.

    Jeg målte også input lag (forsinkelse på signalet), og landere på 15-20 ms input lag i skærmens Game Mode. Dette er en lav værdi, der gør Samsung C7705 ganske velegnet til konsolspil. Hvis man ikke aktiverer Game Mode, er input lag dog betydeligt højere.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Jeg undersøgte retention (midlertidig fastbrænding, som forsvinder igen efter kort tid), og jeg må konstatere, at C7705 ikke klarer dette problemfrit. Jeg så retention mere end en gang og C7705 lider også under retention i lidt højere grad end sidste års B855 model. Dette skyldes formentlig, at 3D-panelet giver mere lys og derved er lidt mere udsat. Det samme så vi på Panasonic VT20. Se billedet nedenfor af Samsugn C7705, hvor vores logo fra testprogrammet svagt anes i baggrunden.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Omvendt bemærkede jeg dog også, at retentionen blev reduceret efter jeg havde kørt en break-in periode. Nogle tests peger på, at 63 tommer udgaven har mindre retention, men jeg kan ikke bekræfte dette, da jeg kun har 50 tommer versionen stående på testbænken.

    Ligesom andre Samsung plasma-TV har C7705 også en anelse line bleeding, der er fænomenet hvor f.eks. den sorte baggrund i underteksterne kan kaste en let, gennemsigtig skygge helt ud til kanten af Tv’et, hvor den sorte baggrund fra undertekst-feltet ellers ikke burde gengives.

    Problemet med undertekster ses ikke på Samsung C7705, men blot brugt som eksempel her. Typisk vil line bleeding opstå, når der vises f.eks. en linje, der står i kontrast til baggrunden og som ikke gå helt fra venstre til højre side af skærmen, men kun fylder halvdelen.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrast.

    Out-of-BoxEfter kalibrering
    Sortniveau0,18 cd/m20,06 cd/m2
    Lysstyrke71 cd/m2110 cd/m2
    Kontrastforhold394:11833:1
    Kontrastforhold usikkerhed: +/- 50


    Efter kalibrering målte jeg et sort-niveau på 0,06 cd/m2. Før kalibrering målte jeg et sort-niveau på 0,18 cd/m2. Lad mig knytte nogle ord til dette lidt besynderlige resultat, som er usædvanligt for Plasma-TV, der typisk har stort set identisk sort-niveau før og efter kalibrering.

    Jeg fandt, at Samsung C7705 har meget forskellige sortniveauer før og efter kalibrering, så jeg gravede lidt dybere for at undersøge, hvorfor dette skete. Jeg fandt, at Tv ’et har langt værre sortniveau i Standard billedprofilen end når du skifter til Film-profilen. I Strandard billedprofilen forværres sortgengivelsen betydeligt.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Jeg forsøgte mig også med forskellige signaler, herunder 24 Hz, 50 Hz og 60 Hz, og igen kunne jeg konstatere, at Tv’et ikke opfører sig helt som forventet. Med et 60 Hz signal (og 24 Hz) jeg fik dybere sort-niveau, end med et 50 Hz-signal. Dette skyldes formentlig den måde som pixels opdaterer ved de forskellige frekvenser, men dette bør ikke være tilfældet.

    Den langt største forskel i sort-niveauet forekom imidlertid, når jeg skiftede mellem Standard og Film-profilen. I standard-profilen målte jeg 0,18 cd/m2 sort med et 60 Hz-signal. Dette sort-niveau blev forbedret drastisk, da jeg skiftede til Film-profilen.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Efter jeg valgte Film-profilen fik jeg et sortniveau på 0,06 cd/m2 (med 60 Hz), hvilket ikke er helt lige så lavt som på B855 (der havde 0,05 cd/m2), men formentlig hvad en effekt af der 3D-panel, der giver en højere lysstyrke. Samtidig må vi dog konstatere, at Panasonic er nu igen er i front hvad angår sortniveau med deres VT20.

    Så for at få det pæne sortnvieay, skal du huske at vælge Film billedprofilen i skærmens menu. Du skal også deaktivere Cinema Smooth i menuen, når du afspiller Blu-ray, da du ellers løber ind i samme problemstilling. Der ligger et problem i 50 Hz (som bruges i Danmark ved Tv-signaler) vs. 60 Hz (for USA på Tv-signaler), men igen; det mest afgørende er, at du vælger Film billedprofilen og holder dig fra Standard profilen, og på den måde anser jeg det ikke som et kritisk problem.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Nogle målinger fra tredjepart peger på, at 63” versionen har et lavere sortniveau, men som nævnt tidligere har jeg kun haft tilgang til 50 tommer versionen.

    Shadow detail før kalibrering blev ikke gengivet særlig godt, primært forårsaget af den forkerte gamma, der reducerede de fleste af de mørkere detaljer i billedet. Efter kalibrering lykkedes det mig at få ganske god shadow detail, og kun de 1-2 mørkeste gråtoner gengives helt som sort. Det betyder også, at du får en god detaljering i mørke film og spil.

    Jeg undersøgte også Samsung C7705 i en helt mørkt rum for at se, om det er problemer med lyshomogeniteten eller floating blacks (hvor det sorte billede er ”uroligt”).

    Samsung C7705 har ingen problemer her overhovedet.

    3D billedkvalitet på Samsung C7705

    Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

    Nedenfor kan du se 3D-brillerne. Disse briller er forskellige fra dem, der blev leveret sammen med C8705 LED modellen, som vi tidligere har testet. Du kan dog sagtens bruge begge3D-briller på alle Samsungs 3D plasma-TV og LCD-TV. Disse briller kører på batterier, hvorimod de andre var genopladelige gennem USB.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Når du hælder hovedet på skrå med Samsung 3D-briller forbliver 3D-billedet på C7705 plasma-TV stabilt. På Samsung LCD/LED 3D-fladskærme bliver billedet markant mørkere, når du hælder hovedet på skrå og kigger på et 3D-billede gennem 3D-brillerne.

    Jeg vil ikke sige så meget omkring 3D i almindelighed og hvad du bør fovente dig af 3D, men i stedet henvise til vores Panasonic VT20 anmeldelse for en generel 3D introduktion.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt indkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

    Det første jeg bemærkede var, at Samsung C7705 kan levere mere lys fra panelet end tidligere Samsung plasma-TV. Dette er vigtigt fordi 3D-brillerne reducerer lyset fra skærmen.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Jeg gik videre til at undersøge 3D crosstalk. Crosstalk er fænomenet hvor billedet til højre og venstre øje blandes sammen, og der kommer skygger i billedet omkring f.eks. ansigter. Crosstalk har vist sig at være den vigtigste faktor på 3DTV, fordi det kan reducere 3D-billedkvaliteten.

    Vi så blandt andet dette på Samsung C8705 LED og LG LX950N. Omvendt så vi dog gode resultater på 3D plasma-TV på Panasonic VT20 og derfor håbede jeg på at se de samme gode resultater fra Samsungs plasma-TV.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test

    .
    Og Samsung skuffede mig ikke. C7705 har ingen udbredte crosstalk-problemer, og det bidrager til overbevisende 3D-billedkvalitet og 3D-dybde, som er betydeligt bedre end på Samsungs LCD/LED 3D-modeller. C7705 er også meget tæt på vores reference 3DTV Panasonic VT20.

    Jeg havde ikke mulighed for at foretage en direkte sammenligning mellem VT20 og C7705, men jeg vil mene, at C7705 har marginalt mere crosstalk end Panasonic model. Forskellen er beskeden og jeg bemærkede kun meget sjældent en anelse crosstalk på C7705.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Samsung C7705 giver mere lys fra panelet end Panasonics 3D plasma, hvilket er en fordel for 3D-billedet i dagstimerne. På den negative liste kan nævnes mere dithering støj (flimmer i farverne) på Samsung C7705, når der vises 3D-billeder. Støjen findes også i 2D-billeder, men intensiveres, når der slåes over til 3D-billeder.

    Ved 3D-billeder er Tv’et indstillet i Standard billedprofilen, men de fleste billedparametre kan indstilles efter behag. Farvenøjagtigheden er dog ikke særlig præcis i 3D-billet – hvert fald ikke med standard-indstillingerne. Du kan justere de fleste af de samme billedparametre, der også tilgængelig for 2D-billedkvaliteten, men for det bedste resultat kræves der en separat indstilling for 2D og 3D (hvilket Samsung også tillader), da 3D-brillerne desværre har en toning, der også forvrænger farver.

    Alt i alt giver Samsung C7705 os flot 3D-billedkvalitet og 3D-billedet er absolut bedre end på Samsungs LED/LCD 3D-modeller. C7705 har kun minimalt crosstalk, og flot 3D-dybde, der giver et resultat meget tæt på Panasonic VT20.

    PC og mediecenter

    Der er ingen problemer med at tilslutte en PC eller mediecenter til PS50C7705. Skærmen har en Full HD panel (1920x1080), som nemt kan sendes af en PC. Du skal blot indstille skærmen til ”screen fit” i menuen med skærmformater.

    Betragtningsvinkler

    Et positivt fremskridt – som vi også så på 2009 B855 modellen - er, at Samsung har elimineret reflektionerne inde i plasma-panelet, da konstruktionen af glaslagene er ændret. Dette sikrer også, at billedet er pænt og nydeligt i dagstimerne, og at refleksioner i panelet er reduceret.

    Betragtningsvinklerne Samsung C7705 er generelt gode, men jeg bemærkede en underlig ting. Fra siderne er betragtningsvinklerne meget brede og farveintensiteten forbliver stabil. Men fra toppen, ændres billedet og bliver markant mørkere. Dette er som sådan ikke et problem, fordi man sjældent ser TV oppefra, men jeg har aldrig hidtil set dette på et plasma-Tv, og jeg tror det resultatet af det nye 3D-panel, der skal levere højere lysstyrke.

    Nedenfor kan du se billeder af betragtningsvinklerne.

    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test


    Samsung C7705 test
    Samsung C7705 test



    Lyden

    TV'et er meget fladt (lige så tyndt som Samsung's Edge LED modeller) og kabinettet har derfor ikke meget plads til ordentlige højttalere.

    Lyden er muligvis forbedret en smule i forhold til B855 fra 2009, men lydkvaliteten er ikke overbevisende. Højttalerne er også skjulte, og lyden er meget flad og uden bas. Stemmer fremstår dog relativt klart, og der kan også justeres på de forskellige lydfrekvensbånd i skærmens lysmenu.

    Jeg anbefaler et separat lydsystem sammen med C7705.

    Konklusion

    Samsung's første 3D plasma-TV har en masse mediefunktionalitet, hvilket vi også er blevet vant til fra Samsungs side i de seneste år. Disse omfatter blandt andet Internet Apps, den bedste DLNA-klient fra nogen TV producent, USB optagelse og en række kalibreringsindstillinger. Jeg hørte en smule summen fra bagsiden af panelet, men i praksis generede det ikke fra fronten af Tv’et.

    Billedkvaliteten er i eliten af fladskærms-Tv i dag. B855 fra 2009 overbeviste os og C7705 bygger videre på dette fundament. Jeg ser den ikke som en kæmpe forbedring i forhold til B855, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, for sidste års B855 model ligger også helt i toppen af billedkvaliteten-skalaen.

    Jeg så god billedkarakteristika, såsom præcise farver efter kalibrering, lav responstid og lav fosfor-slør. Billedet er meget detaljeret og HD-billedkvalitet er bare smuk. Sortgengivelsen er dog en tand dårligere end på B855, og det er vigtigt at du skifter til Film-profilen for at opnå et godt sortniveau. Retention er heller ikke elimineret på C7705.

    3D-billedkvaliteten er god og tæt på Panasonic VT20. Jeg så kun meget lidt crosstalk, 3D-dybden er god, og den samlede 3D-billedkvalitet er meget bedre end på Samsungs LCD/LED 3D-modeller såsom C8705. Farverne i 3D-profilen er dog ikke særlig præcise, men dette er sandt for alle 3DTV i øjeblikket. Omvendt kan det nye 3D-panel dog også give et ganske anstændig 3D-billede i dagslys, fordi det kan afgive en forholdsvis høj lysstyrke.

    Samsung har endnu engang lanceret et meget interessant plasma-TV og det er helt sikkert en kandidat til en af årets bedste Tv, herunder også et interessant alternativ til Panasonic plasma-Tv. Det meget slanke Tv med masser af mediefunktionalitet, den imponerende billedkvalitet og den gode 3D-billedkvalitet, til en ekstremt attraktiv pris, gør C7705 yderst fristende. Den får derfor vores Top anbefalings Award, og tilføjet på vores liste med anbefalinger.


    Tryk på awarden for at læse mere.


    Pris og forhandler:


    PositivNegativMålgruppe
    BilledkvalitetSortniveau kunne være bedreStuen
    3D billedkvalitetRetentionHjemmebiografen
    Mediefunktionalitet og optagefunktionalitetStandard indstillinger
    Stik vender nedad og til siden
    Lav responstid og lav fosfor-slør
    Pris
    DVB-S tuner


    Samsung C7705 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af Samsung C7705

  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |