Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Loewe Connect - FlatpanelsDK

Test: Loewe Connect

|


Indledning


Tyske Loewe har gennem flere år været et anset mærke og deres fladskærms Tv har vundet priser for både teknik og design. Loewe Connect serien blev første gang præsenteret på IFA messen i Berlin i 2007, og en af de helt store nyheder var det integrerede MedieCenter der tillader brugeren at hente alle sine film, musik og billeder fra husets andre enheder direkte ind på skærmen. Derudover kommer skærmen også med en indbygget harddisk og en digitale tunere i alle tre standarder.

Flatpanels.dk kigger her nærmere på hvad Loewe Connect serien kan præstere i praksis, og hvad de mange ekstra funktioner betyder for dagligdagen.

Panelstørrelse:37" widescreen (LCD)
Opløsning:1920x1080
Responstid:5 ms (g2g)
Kontrastforhold:1000:1
Lysstyrke:500 cd/m2
Farveunderstøttelse:16,7 millioner
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178°/178°
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):LCD
Strømforbrug:170W
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 68.8cm x 95,9.5cm x 24,4cm (med fod)
Vægt23kg
Indbyggede højttalere: (2x20W)
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p,1080i & 1080p (24, 50 & 60 Hz)
1:1 pixelmapping:
Indgange
· VGA
· DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
· Audio (type) (Audio in/out)
· SCART (2 indgange)
· S-video
· Komposit
· Komponent
· HDMI (2 indgange)
· Andet
Udgange
· Audio (type) (1 udgang)
· SCART
· S/PDIF (coax)
Medfølgende kabler
· Strøm
· VGA
· DVI
· Audio (phono)
· S-VHS
· HDMI
· Andet DVB-T, DVB-C, Media Extender, Indbygget harddisk
Garanti:2 års garanti
Pixelgaranti:-
Diverse:Manual på dansk


Produktet er venligst udlånt af Loewe

De første indtryk


Loewe har en anden tilgang til design end mange andre producenter, og Connect serien er en blandt flere, som markerer sig som anderledes og spændende.

Highslide JS


Den er udført i hvidt plast med afrundede kanter, der skaber et blødt look. Nederst sidder en højttaler bag et lysegråt gitter, og rammen omkranser hele panelet og højttalerne. Midt i sidder et rundt display sammen med den infrarøde sensor til fjernbetejningen.

Highslide JS


Foden er også ret anderledes i sit udtryk. Den består af fire metalstænger, som skaber et meget solidt grundlag for skærmen. Foden lader Tv’et læner sig en smule bagover, ligesom B&O også gør brug af i nogle af deres Tv. Foden kan desuden drejes manuelt.
Der findes to andre føder til Tv’et som er tilvalg. De kan ses på billederne herunder.

Highslide JS


I venstre side, sidder en lille form for gummi-lap som belyses af en blå diode. Denne angiver Tv’et tilstand.

Highslide JS


I højre side, bag en låge, sidder input til f.eks. USB sticks.

Alle stik sættes i på skærmens bagside og gemmes bag kabinettet, og føres ned gennem midten af skærmens bund.

Forud for testen:


Tv signalet er gennem testen analogt og digitalt antennesignal, samt digitalt parabol signal.
Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet


Lad os starte med at kigge lidt nærmere på Tv’ets fjernbetjening, som jeg synes gør det rigtig godt.

Den er udført i et hårdt materiale med en mat overflade. Den ligger utrolig godt i hånden og har et godt feel. Personligt synes jeg også den af udseende er meget fornem.

Highslide JS


Knapperne er godt organiseret og det er logisk at navigere i Tv’ets menuer og funktioner. Fjernbetjeningen kan desuden sættes styre flere andre apparater.
Fjernbetjeningen er et pragteksemplar i hvordan det skal gøres. Det er noget mange producenter forsømmer, men Loewe viser hvad der skal til.

Før jeg går videre til den spændende ekstrafunktionalitet, så lad os lige tage et skue på menuerne i Tv’et. I menuen for billedet, kan man indstille farvetemperatur, kontrast, lysstyrke, skarphed, digitalt filter og Image+.
Tv'et benytter individuelle indstillinger for hver indgang, så du ikke nødvendigvis bruger de samme indstillinger for analogt Tv og HDMI.
Der er desuden integreret en lyssensor, som selv korrigerer billedet efter omgivelserne.

Highslide JS


Menuerne på Loewe Connect er i øvrigt utroligt gode at navigere i. De fylder meget lidt af skærmbilledet og minder lidt om navigeringen for PlayStation 3. Det er en let, overskuelig og god måde at navigere på i min mening.

Tv’et har også en integreret DVB-T tuner til antennenettet, ogen DVB-C tuner til kabel-Tv. Der findes desuden et CI slot, så kort fra udbyderne YouSee og Telia Stofa kan indsættes.
En DVB-S tuner til parabol kan desuden tilvælges.

Herudover har skærmen en indbygget harddisk og som det måske mest bemærkelsesværdige en Media Extender. Lad os prøve at kigge på funktionaliteten fra en ende af og starte med Media Extenderen.

Connect
Man skelner her mellem et Mediecenter og en Media Extender. Forestil dig, at du har al din musik, alle dine feriebilleder og alle dine film på en computer et andet sted i hjemmet. Hvordan vises disse på Tv’et uden at brænde, overføre eller trække lange kabler?
Det gør Loewe nemt og bekvemt og det har aldrig været lettere at få al indholdet fra dine andre enheder i hjemmet direkte ind på skærmen.

Hvis du som i ovennævnte tilfælde har en masse media liggende på en anden computer; det kan være en stationær såvel som en bærbar, da kan du overføre dette trådløst til Loewe Connect. Det kræver blot, at du har trådløst netværk i hjemmet.

Highslide JS


I praksis fungerer det ved, at du sætter et Mediecenter op på en eller flere PC’er i hjemmet. Her vælger du hvilken musik, hvilke billeder og hvilke film du vil ”dele”, så Tv’et kan se dem. Herefter findes mediecenteren på Loewe Connect og al indhold ”streames” direkte på Tv’et. Det bliver således ikke placeret på Tv’ets harddisk, men blot hentet ned ligesom live Tv og afspillet live.

Den anden mulighed er at benytte en NAS enhed. En form for ekstern harddisk, der kan varetage alt det lagret musik, film og billeder og tilsluttes netværket. Idéen er som sådan den samme, men du skal ikke bruge en hel computer, som skal stå tændt konstant. Her har du blot en udvidet harddisk.

Det fungerer upåklageligt på Loewe og man kan vælge at sortere musik efter album, kunstner, genre, dato osv. Selv store filmklip i relativ høj opløsning kan afspilles og det ser oven i hatten godt ud.

Endeligt kan man vælge at slukke billedet på skærmen, så musikken fortsætter med at spille. Det er strømbesparende og smart.

Af programmer kan f.eks. benyttes Windows Media Player, TVersity eller Twonky. Sidstnævnte koster penge, men ved køb af Loewe Connect får du samtidig mulighed for at registrere dig hos Twonky og hente programmet gratis.

Indbygget harddisk
Fænomenet er som sådan ikke nyt for de fleste brugere, for det har eksisteret som eksterne harddisk optagere i nogle år. Jeg er nok en af dem der aldrig helt har kunnet se det fikse i at have en sådan boks stående, og så er det smart, at man kan have det direkte i sit Tv.

Loewe Connect er nemlig udstyret med en indbygget harddisk, der kan optage Tv direkte ned på de 160 GB.

Det er dog langt fra alt, for Loewe har taget det skridtet videre. Du kan nemlig også sætte live Tv på pause.

Scenariet kan f.eks. være en god film eller en fodbold kamp, hvor du ikke vil misse detaljerne. Ungerne skændes, telefonen ringer og det ringer på døren – samtidig. Du kan her blot trykke på pause tasten på fjernbetjeningen og live Tv sættes på pause.

Det fungerer som sådan ganske simpelt. Når du sætter Tv’et til at pause live Tv, begynder det at optage ned på harddisken. Når du kommer tilbage, starter du udsendelsen igen og Tv’et starter derfra, hvor det begyndte at optage. Sideløbende optages live Tv stadig, så du blot har tidsforskudt programmet 10 minutter – eller hvor lang tid du har været væk.

Harddisken fungerer naturligvis også som normalt, og kan rumme en del udsendelser – både i standard opløsning og i HD opløsning. Og det bringer snakken videre til de integrerede tunere.

3 digitale tunere
Som standard kommer Loewe Connect med en digital DVB-T tuner til antennenettet, og en digital DVB-C (+CI slot) tuner til kabel-tv. Det er herudover muligt at vælge en DVB-S tuner til parabol.

Jeg har desværre ikke kabel-tv her, så det kan jeg ikke teste. Loewe nævner, at når kabel-tv tilsluttes, bedes brugeren vælge om udbyder (YouSee eller Telia Stofa) og områdekode, hvorefter opsætningen sættes automatisk op.

DVB-T tuneren fungerer efter hensigten. Der søges efter kanaler, som Tv’et selv indstiller. Betjeningen er simpel og programpladserne kan naturligvis byttes rundt som man finder bedst.

Tunerne understøtter desuden mpeg4, så du kan modtage de nye kanaler på antennenettet, som åbnes i 2009, samt HD kanaler.

Billedkvalitet


Jeg har taget en indledende måling af skærmens billedparametre:

Highslide JS



For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    Jeg har taget udgangspunkt i farvetemperaturen kaldet ”dæmpet”. Du kan her se, at farvetemperaturen er lige under 5000K. Vi sigter efter 6500K og den er altså en smule for lav, hvilket giver et lidt mere rødligt billede. Som standard stod Tv’et imidlertid på farvetemperaturen kaldet ”Normal”, hvilken jeg absolut ikke kan anbefale, at man benytter. På denne målte jeg en farvetemperatur på over 25.000K, og billedet er fuldstændig domineret af blå.

    Tv’et har en lidt skæv gamma, hvilket i praksis ses i flere situationer – nogen gange i også i ansigter, når der f.eks. står sol ind i panden på en skuespiller.

    Men lad os prøve at se, hvad der kan gøres for at forbedre billedgengivelsen og bagefter snakke om oplevelsen af billedet i praksis. Jeg har opstillet et skema herunder, med de indstillinger jeg kom frem til. I den efterfølgende tekst diskuterer jeg hvordan jeg er kommet frem til dette.



    Efter kalibrering
    Farvetemperatur:Dæmpet/Kraftig
    Lysstyrke9
    Kontrast:5
    Skarphed:0
    Image+:Fra

    Først og fremmest anbefaler jeg, at man vælger farvetemperaturen kaldet ”dæmpet” eller ”kraftig”. Førstnævnte farvetemperatur giver et varmt – lidt for varmt - billede og sidstnævnte giver et for koldt billede. Der ligger desværre ikke noget ind i mellem. Derimod skal man holde sig fra profilen kaldet ”Normal”. Denne giver et næsten katastrofalt resultat med en farvetemperatur på over 25000K, og meget upræcise farver.
    Det er en stor ulempe, at Loewe ikke har integreret en RGB (rød, grøn blå) indstilling, da jeg savner at kunne indstille farverne mere præcist. De er desværre ikke særlig præcise i standardindstillingerne.

    Herudover bør man sætte skarphed til 0. Lysstyrke skal helst ikke reduceres for meget, da man derved mister detaljer i de mørke farver. Lysstyrke justerer ikke på selve baggrundsbelysningen, men i stedet på panelet. Jeg har derfor kun sænket den 1 skridt.
    Kontrast er en indstilling der indstiller mere på lyset og denne bør derfor reduceres for at give det meget lysstærke billedet et tak ned.

    Highslide JS
    SD


    Når de endelige indstillinger er foretaget, får man et billede der er mere præcist end udgangspunktet. Udgangspunktet er nemlig ikke specielt godt. Billedet bliver mere balanceret og farverne mere afdæmpede. Billedet er en smule for varmt, og hvis man ikke bryder sig om dette bør man vælge farvetemperaturen kaldet ”Kraftig”, der giver et mere koldt billede.

    I standardindstillinger ses farvegengivelsens mangler ind i mellem i ansigter, hvor solen rammer panden. Dette resulterede i starten i et lyserødt skær, men det var jeg i stand til næsten at eliminere.

    Jeg savner stadig meget RGB (rød, grøn, blå) indstillinger for at korrigere for de sidste mangler og det er lidt skuffende, at Loewe ikke har integreret disse i et Tv i denne prisklasse.

    Highslide JS
    HD


    Generelt er billedet i den gode ende for et LCD-TV, men jeg mener, at Tv’et kan have meget stor gavn af en professionel kalibrering.

    Highslide JS
    HD


    HD vises med en fin nuancering, og 1080p signaler modtages uden problemer. Tv’et understøtter også 1080p24, hvilket det skal have ros for herfra. Det betyder, at Blu-Ray film afvikles flydende og uden hak.

    Highslide JS
    HD


    Skærmens behandling af de analoge signaler, er over standard. Der er ikke tydelige problemer, men billedet er alligevel en smule blødt og sløret på de analoge signaler. På de digitale signaler klarer skærmen sig langt flottere og der er da heller ingen undskyldning for ikke at benytte disse med de integrerede tunere i Tv’et.

    Jeg har målt gengivelsen af sort og heraf kontrastforholdet herunder:
    Out-of-BoxEfter kalibrering
    Sortniveau0,64 cd/m20,4 cd/m2
    Brightness (lysstyrke)387 cd/m2200 cd/m2
    Kontrastforhold 605:1 500:1
    Kontrastforhold angivet med en usikkerhed på +/- 25


    Farvenuanceringen lader noget tilbage at savne for de helt mørke farver. Shadow detail kunne være bedre og man skal passe på med at sænke indstillingen kaldet ”Lysstyrke” i menuen, da den klipper de mørke detaljer væk.

    Highslide JS
    SD


    Det overordnede træk er dog, at farvegengivelsen, såvel som detaljegraden, kan øges ret markant efter lidt indstilling i skærmen. Det skyldes, at udgangspunktet simpelthen er for dårligt, og i sidste ende kommer man også til at savne de mere avancerede indstillingsmuligheder, som f.eks. RGB (rød, grøn, blå). Det er lidt ærgerligt for jeg mener, at skærmen har et ret stort potentiale, hvis den er indstillet korrekt, for der er ikke tekniske problemer, som f.eks. slør eller dårlig billedbehandling.
    Efter min indstilling fandt jeg også billedet ganske fornuftigt, dog med manglende detaljer i de helt mørke områder. En kalibrering af Tv’et kan dog løfte det til nye højder.

    Highslide JS


    Jeg har endeligt taget et billede af skærmens gengivelse af sort i et helt mørkt rum. Her kan man også undersøge om skærmen fordeler lyset jævnt over skærmen, og der f.eks. ikke slipper mere lys ud i siderne. Billedet foreslår, at der slipper en smule ud i siderne, men det er virkelig ikke aktuelt i praksis.

    PC og mediecenter tilslutning


    Du kan naturligvis tilslutte Loewe Connect til en hvilken som helst PC med et kabel, men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kan se idéen i dette, da mediecenter mulighederne i Loewe Connect simpelthen er formidable. Det skulle da lige være for at gå på internettet, men selv youtube er integreret direkte i Loewe Connects Media Extender muligheder, ligesom også internet radio er integreret.
    Radio og Youtube er ikke integreret direkte i Tv'et, men det skal aktiveres gennem Media-delen.

    Hvis man alligevel vil tilslutte en PC, gøres det f.eks. gennem et DVI->HDMI kabel. Skærmen understøtter 1:1 pixelmapping med opløsningen 1920x1080.

    Betragtningsvinkler


    Betragtningsvinklerne er desværre ikke de bedste, og ligger stadig i den gode ende for et LCD-TV. Farverne mister noget intensitet fra vinkler og kontrasten – specielt gengivelsen af sort – falder også fra vinkler.

    Jeg har taget nogle billeder af betragtningsvinklerne herunder:

    Highslide JS


    Highslide JS



    Lyden


    I Tv’et er der placeret 2x20 Watt højttalere og de gør det faktisk ganske godt. Lyden er en smule indelukket i visse seancer, men der er generelt en nogenlunde nuancering og en fornuftig bas lægger en god bund i lyden.

    Sammen med Media Extenderen er dette en god ting, da musikken typisk vil blive spillet gennem Tv’ets højttalere. Lyden kan naturligvis overføres til en ekstern forstærker, men det er ikke alle der har denne mulighed i hjemmet.

    Konklusion:


    Loewe Connect har et utrolig flot finish, fantastisk funktionalitet og et meget lækkert feel. Desværre er billedkvaliteten ikke optimal – primært pga. for upræcise standardindstillinger.

    Loewe Connect har funktionalitet, som ingen anden skærm. MedieCenter delen er en unik feature, og når du først har prøvet den, kan du ikke undvære den. Det er super smart og super enkelt.
    Finish’et er flot og alt fungerer i perfekt harmoni. De digitale tunere er desuden en praktisk del, som tillader næsten enhver bruger at modtage digitale signaler.

    Den indbyggede 160 GB harddisk giver brugeren mulighed for at optage og sætte live Tv på pause. Alt styres vha. fjernbetjeningen og der er gode vejledninger til hele forløbet.

    Alt i alt er funktionaliteten helt unik og ikke set ligesådan i nogen anden skærm jeg har testet. Det er desuden meget praktisk anvendeligt og jeg er sikkert på mange brugere kan få gavn af mulighederne.

    På den dårlige side, er skærmens standardindstillinger, som påvirker billedkvaliteten negativt. Specielt profilen kaldet ”normal” giver et forkert billede. Efter noget indstilling, kan billedet forbedres markant og jeg er ikke i tvivl om, at Tv’et hører til i den høje ende af LCD-TV – det kræver dog en professionel kalibrering. For billedkvaliteten har potentiale.
    Man er som bruger også begrænset af ikke at have en RGB (rød, grøn, blå) indstilling. Disse ting bidrager blandt andet til noget upræcise farver og manglende detaljer i de mørke scener, og det er nu en skam.

    Loewe Connect findes også i 42 tommer og kommer om kort tid i en 32 tommer. En 22 og 26 tommer følger ultimo november.

    Læs mere på www.loewe.dk

    PositivNegativ Målgruppe
    MedieCenter delenDårlige standardindstillingerStue
    Design og finishIngen RGB (rød, grøn, blå)Hjemmebiografen
    Super funktionalitet, DVB- S/T/C og 160GB harddiskRinge shadow detail



    ---


    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=7018

  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |