Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Sharp BD-HP20S - FlatpanelsDK

Test: Sharp BD-HP20S

|


Indledning:


Sharp har lanceret deres sats i HD formatkrigen og deres bud på en vinder er Blu-Ray afspilleren med navnet BD-HP20. Afspilleren er udført i et sort blankt look på fronten, så den står i harmoni med de nye skærme, som Sharp også har på programmet.

Vi har taget Sharp BD-HP20 ind til test og kigger på hvad det er for en maskine. Med en attraktiv pris og lovning på hurtigere opstart af maskinen, er der allerede en del at se frem til.

Strømforbrug:-
Størrelse (HxBxD): 6.8cm x 43.0cm x 33.5cm
Vægt 4 Kg
Outputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i og 1080p
Udgange
· HDMI
· Komponent
· VGA
· DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
· SCART
· S-video
· Komposit
· Digital Audio (type) (1 x optisk & 1 x koaksial)
· Analog Audio
· Andet
Kortlæser (type)
Medfølgende kabler
· Strøm
· HDMI
· Komponent
· Audio
· Komposit
· S-video
· Andet
Garanti:-
Diverse:Manual, Kvikstartguide


Produktet er venligst udlånt af Geco

Pris og forhandler:
www.geco.dk

De første indtryk:


Fronten på afspilleren er lavet i et sort, blankt look. I midten sidder et lille display, der viser tiden og meddelelser. Til højre for displayet sidder en rund diode, som angiver afspillerens tilstand.

Highslide JS


Fronten er desuden præget af en lang række logoer, som i min mening bliver lidt for markante og trækker enkeltheden, som ellers klæder afspilleren, væk.

Highslide JS


Skuffen til skiver, er skjult bag en lille låge, som åbnes og lukkes, når man sætter nye diske i. Ganske smart lille feature, som får skuffen til at fremstå som en mere integreret del af designet.

Highslide JS


Alle stik tilsluttes på BD-HP20’s bagside. Her finder man gode muligheder for både lyd og billedtilslutning. Bemærk blandt andet HDMI, digital lyd i form af både coaxial og optisk samt 5.1 analog lydudgang.

Forud for testen:


Sharp BD-HP20S er testet på Sharp 46HD1E og Philips Aurea. Tilslutningen er HDMI.

Funktionalitet


Lad os kort knytte et par kommentarer til fjernbetjeningen. Selve afspilleren og dens enkelthed virker attraktiv, men jeg må sige, at fjernbetjeningen hiver en smule ned i det overordnede design. Den er lidt klodset og gammeldags, og det er en skam, at man ikke har genbrugt nogle af de positive elementer, som fjernbetjeningen for skærmen 46HD1E ellers demonstrerede.

Highslide JS


Funktionerne fejler dog ikke noget og organiseringen af knapperne er fin. Man kan desuden åbne en låge i bunden, som giver adgang til nogle af de knapper, som benyttes sjældent.

Menuerne for afspilleren er vist herunder. Jeg er inde i menuen kaldet settings, som nok er den mest interessante.

Highslide JS


Her kan du fornemme, at brugertilpasningen er forholdsvis høj. Man kan selv konfigurere en del af afspillerens funktioner, og det er noget vi altid bifalder her på Flatpanels.dk.

I tredje boks ser du desuden en funktion kaldet quick start, som jeg vender tilbage til senere i testen.

Man kan også slukke dioden på skærmens front i menuen eller gøre det direkte på fjernbetjeningen med knappen ”Light”. Denne knap slukker også det lille display, så afspilleren slet ikke afgiver noget lys i de sene nattetimer.

Sharp BD-HP20 understøtter også de nye lydformater: Dolby Digital Plus og Dolby True HD, såvel som videooutput 1080p24.
Samtidig har Sharp integreret en opskaleringsfunktion, som kan opskalere dine DVD film til HD opløsning.

HDMI udgangen understøtter naturligvis også andre formater end 1080p. Hvis din skærm f.eks. kun modtager 720p, kan HDMI outputtet indstilles hertil. Også 1080i og 575/480p er tilgængelig. Man kan også blot sætte udgangen på Auto, så finder afspilleren selv ud af, hvad skærmen højest understøtter.

For komponent udgangen kan man sende i 1080i, 720p, 576/480p og 576/480i.

Billedkvalitet og BD-HP20S i brug


I sidste afsnit var jeg lidt inde på en funktion kaldet ”quick start”, som jeg god kunne tænke mig at vende tilbage til. Som udgangspunkt er afspilleren nemlig, ligesom de fleste andre Blu-Ray afspillere ikke hurtigløber, når maskineriet skal startes op.

Uden quick start funktionen målte jeg tiden fra jeg trykkede på tænd knappen til jeg fik et billede på skærmen, til 2 minutter og 19 sekunder. Den tid kan man så bruge til at lave popcorn til filmen, men man må erkende, at det er rimelig lang ventetid.

Når man aktiverer quick start kan man imidlertid reducere denne tid væsentligt. Efter quick start – med samme skive og samme indstillinger – fik jeg en opstartstid på 49 sekunder. Dette er vel og mærke også efter jeg trykkede tænd og indtil jeg reelt set fik billede på skærmen.

Blu-ray standarden har – hvis du ikke allerede er bekendt med det – en såkaldt pop-up menu, som er en dejlig feature. Det betyder kort sagt, at du kan hive en menu frem i bunden – mens du ser filmen. Du kan her vælge lydspor, undertekster, scene, ja sågar special features. Det er nemt og bekvemt og du behøver ikke afbryde afspilningen af filmen.

Highslide JS


Billedkvaliteten for BD-HP20S er god. Afspillerens egne menuer er lidt firkantede, men Blu-Ray skiver står fantastisk.
Jeg har sagt det før, men jeg gentager det gerne; selve billedkvaliteten kommer dog i høj grad an på, hvilken skærm du benytter. En lille 26 tommer skærm kan skam sagtens nyde godt af et HD billede, men hvis du virkelig vil se gode resultater, så skal du altså have en stor skærm af god kvalitet.

Sharp BD-HP20S understøtter også 1080p24 output, hvilket vil sige, at du kan sende signalerne i deres oprindelige format. De fleste film optages i dag i 24 frames, men ikke før Blu-Ray og HD-DVD er kommet frem, har man haft nogen reel mulighed for at udnytte dette. I stedet har man ”speedet” signalerne op til 25 fps, men dog nedpitchet lyden, så man ikke får de lysere stemmer.

Med 1080p24 kan man få filmene i det oprindelige format, hvilket også betyder afspilning af lyd og billede i rigtig hastighed og et billede, som elimineres for hak og judder ved bevægelser.

Highslide JS


Afspilleren kan samtidig opskalere dine gamle DVD film til HD opløsning. Det betyder ikke, at de pludselig bliver HD kvalitet, men blot at afspilleren kan stå for at omdanne signalet, så fladskærmen kan arbejde med det. Samme proces kan som sådan ske i Tv’et, men man kan altså sætte afspilleren til at overtage opgaven, hvis Tv’et ikke gør det tilfredsstillende.

Selve billedkvaliteten i Blu-Ray og de forskellige film, har jeg allerede været inde på i flere omgange i forbindelse med vores tidligere Blu-Ray anmeldelser. Derfor vil jeg heller ikke komme så meget ind på det i denne anmeldelse, men lad mig dog alligevel knytte nogle få kommentarer til det.

En af filmene, som jeg havde i forbindelse med testen, var sci-fi filmen Sunshine. Genren er ikke min favorit, men filmen underholdte mig skam – bortset fra en slutning, som er lidt plat.
Selve filmen har dog nogle spændende billedmæssige elementer, blandt andet med computergrafik og billeder af solen. Disse billeder kan også demonstrere, hvad HD og Blu-Ray egentlig er for noget, for de ser blændende ud.

Highslide JS


Det er virkelig flot og en klar indikator for, at potentialet i film, når helt nye højder med HD opløsningerne. Hvis man ikke allerede har set det på enten Sharp BD-HP20 eller en anden Blu-Ray eller HD-DVD afspiller, så skylder man sig selv oplevelsen. Hvis man ikke er hoppet med på HD vognen endnu, er det måske forståeligt, da der stadig er usikkerhed omkring fremtidens format, men det generelle løft i kvaliteten er ikke til at kimse af, og personligt må jeg sige, at afspillerne stadig bliver mere interessante i takt med de faldende priser.

I en sammenligning med andre Blu-Ray afspillere, klarer Sharp BD-HP20 sig også flot. Jeg har ikke haft fingrene i de absolutte high-end afspillere, som f.eks. den fra Pioneer, men i forhold til de nærmeste konkurrenter Samsung og Sony, synes jeg Sharp BD-HP20 klarer opgaven ligeså godt, og måske endda en anelse bedre end Samsungs anden-generations afspiller.

Lydmæssigt understøtter afspilleren Dolby True HD, men dog ikke DTS HD Master, hvilket er en skam. Prismæssigt placerer Sharp BD-HP20S sig som en af de billigste Blu-Ray afspillere – og det er uden der er sparet meget andet væk end DTS HD Master.

Konklusion:


Sharp BD-HP20S er nok blandt de Blu-Ray afspillere der giver allermest for pengene lige i øjeblikket. Billedkvaliteten er god, understøttelsen af formater er god, og jeg savner som sådan kun DTS HD Master.

Quick start funktionen giver et væsentligt boost til opstartstiden på maskinen, som ellers mange HD afspillere får hug for. Opstartstiden ønskes fortsat sænket, men det er bestemt to skridt i den rigtige retning og sammenlignet med markedet, er Sharp BD-HP20S nok således den hurtigste Blu-Ray afspiller (med undtagelse af PlayStation 3).

På den negative side må jeg nok placere fjernbetjeningen. Den er fin og funktionel, men når nu maskinen står flot og prangende i sin enkelthed, savner man, at fjernbetjeningen følger samme tendens – specielt til noget elektronik koster brugeren omkring 4000 kroner.

PositivNegativ Målgruppe
God prisDesign af fjernbetjeningStuen
God Blu-Ray billedkvalitetIngen DTS HD Master lydHjemmebiografen
Quick start (hurtig opstart af maskine)


---


Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=5058

Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |