Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Viewpia Black Edition - FlatpanelsDK

Test: Viewpia Black Edition

|


Indledning:


Viewpia trådte i slutningen af 2005 ind på det danske marked med deres Silver Edition, som vi også tidligere har haft inde til test. Siden da er der sket meget, hvor to af de mest markante skridt nok er introduktionen af den forbedrede Black Edition serie og åbningen af Viewpia Concept Store i København.
Vi har denne gang fået en skærm ind fra Black Edition i 32 tommer. Black Edition kommer desuden også i 40 og 46 tommer. Fælles for alle modellerne er, at de er baseret på samme type panel, hvilket også betyder, at de ud over størrelsen er ens.

Panelstørrelse:32" widescreen (LCD)
Opløsning:1366x768
Responstid:8 ms (g2g)
Kontrastforhold:1200:1
Lysstyrke:600 cd/m²
Farveunderstøttelse:-
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178°/178° (kontrasttab 10:1)
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):S-PVA (Samsung)
  
Strømforbrug:-
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 60cm x 80cm x 10cm (med højttaler)
Vægt20 kg (med fod)
  
Indbyggede højttalere: (2x15W - aftagelig)
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i
1:1 pixelmapping:
  
Indgange 
· VGA
· DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
· Audio (type) (Audio in/out)
· SCART (2 indgange, RGB)
· S-video
· Komposit (2 indgange)
· Komponent (2 indgange)
· HDMI (1 indgang)
· Andet
Udgange 
· Audio (type) (1 udgang)
· SCART
· S/PDIF
  
Medfølgende kabler  
· Strøm
· VGA
· DVI
· Audio (phono)
· S-VHS
· HDMI
· Andet  
Garanti:Onsite afhentning/tilbagelevering i 24 måneder
Pixelgaranti:Maksimalt 2 defekte pixels
Diverse:Manual på Engelsk


Pris og Forhandler:

www.viewpia.dk

eller

Viewpia Concept Store
Frederiksholms Kanal 1
1220 København K

De første indtryk:


Jeg vil gerne starte med at snakke om designet på Viewpias Black Edition, for det er egentlig ganske interessant. Man har siden lanceringen foretaget en mindre ændring – dog uden at ændre produktets overordnede udformning.


Ændringen ligger i, at højttaleren er forskudt en smule indad og tænd/sluk knappen er blevet utrolig elegant med en let sølvkant omkring dioden, der indikerer Tv’ets tilstand.


Rammen er udført i blank sort, hvilket giver den et flot og et eksklusivt look, der – uden at sidestille produkterne på godt eller ondt – minder om Samsungs designfilosofi. Højttaleren sidder under skærmen og er ligeledes udført i et sort materiale, hvilket også gør helheden af produktet elegant.


Stik tilsluttes på bagsiden af skærmen og i højre side. Stikkene i højre side er placeret, så man let kan tilslutte f.eks. et kamera eller et videokamera. Stik som HDMI, scart, VGA m.fl. er placeret bag på skærmen.



På skærmens venstre side har man desuden placeret en række knapper.



En sidebemærkning er, at højttaleren kan afmonteres. Det giver ikke en så god effekt og stabilitet, hvis skærmen fortsat forbliver på den medfølgende fod, men hvis man eksempelvis ønsker at vægmontere skærmen, er det en yderst kærkommen feature. Ikke mindst fordi skærmen også har en digital optisk lydudgang, så et anlæg nemt kan tilsluttes.



Forud for testen:


Tv signalet er gennem testen analogt kabel-tv.
Det tests blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra hjælpeværktøjet her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Funktionalitet


For lige at indlede dette afsnit med lidt information, så bør du bemærke, at der findes to typer af Black Edition serien. Den ene type er dem som kaldes NIMP og den anden type er uden NIMP. NIMP står for Neo Integrated Multimedia Player og er kort sagt en multimedieafspiller. Den læser f.eks. musik, film og billeder fra et hukommelseskort.

Modellen vi her tester er uden NIMP systemet, så funktionaliteten er ikke lige som omfattende, som på den største model.

Derudover er produkterne dog ens og ligeledes er fjernbetjeningen, som jeg har taget et billede af herunder.


Den er sort – i produktets ånd. Øverst er kanalvælgerknapperne placeret og i midten finder man en rund navigeringsknap. Nederst har Viewpia placeret en skydeklap, som kan skydes ned, så man får adgang til 12 yderligere knapper.
Fjernbetjeningen virker dog lidt plastikagtig, og selvom Viewpia så absolut ikke er alene om dette, så savner jeg, at der er lagt lidt mere ånd i fjernbetjeningen.
Jeg savner også en smule vægt.

Skærmens OSD (On Screen Display) menu er god og overskuelig – dog en smule upersonlig i designet.
Den tilbyder gode indstillingsmuligheder – også ud over de sædvanlige. Det er f.eks. muligt at vælge 3 forudindstillede farvetemperaturer, vælge mellem 5 farveprofiler, indstille kontrast, brightness (klarhed), farve og skarphed. Det er desuden muligt at indstille RGB (rød, grøn, blå) værdierne, hvis man vil kaste sig ud i det. Det er ikke alle Tv der tilbyder dette og jeg snakker tit om det som en mangel. På Viewpias Black Edition finder man det let i menuen og det er positivt, da det teoretisk giver brugeren en mulighed for bedre indstilling. Modsat kan det dog også bevirke, at en uerfaren bruger bevæger sig længere væk fra et ideelt billede, så indstillingen anbefales typisk til den erfarne bruger eller entusiast.

En praktisk funktion er desuden, at den blå diode, som indikerer, at skærmen er tændt, kan slukkes. Dette har f.eks. været grund til utilfredshed hos flere Samsung kunder, der har haft M61 serien, hvor dioden dog også er tændt, når skærmens billede er slukket. Det er ikke tilfældet på Viewpias model.

Skærmen har også PIP funktionalitet, som tilbyder flere sammensætninger for input. Hovedkilden kan være TV, AV1, AV2, AV3, S-video, komponent 1, komponent 2, VGA og HDMI.
PIP kilden kan imidlertid kun være TV, AV1, AV2, AV3 og s-video. Det giver en begrænset mulighed for den praktiske anvendelse af PIP funktionaliteten. Man kan f.eks. ikke se et billede fra computeren eller en DVD tilsluttet HDMI, samtidig med, at man ser en kilde der er tilsluttet komponent. Selve Tv kan dog kombineres med alle kilder, men i visse tilfælde kan det kun være i PIP billedet.


Ud over den manglende brugerkontrol på PIP inputtet, fungerer funktionen dog ganske fint. Blandt de andre indstillingsmuligheder er også POP, DW1 og DW2.
POP placerer det sekundære billede til højre for det primære.

DW1 gengiver to lige store billede side om side, og strækker dem i højden.


DW2 holder i rimelig forstand billedernes oprindelige dimensioner og viser to lige store billeder ved siden af hinanden, med sorte kasser over og under billederne.

PIP billedet kan desuden placeres i alle fire hjørner og gengives i to forskellige størrelser. Man kan også vælge om lyden skal komme fra den primære eller sekundære kilde.

For kanalskift savner jeg en smule hastighed. Hastigheden er ikke værre end for majoriteten af fladskærme, og kan nok sidestilles med Samsungs LCD-TV, som de fleste nok har kendskab til. Men efter Philips på deres nyeste produktserier har illustreret hvor hurtigt kanaler på kan bladre på fladskærme, opbygger det også en forhåbning om, at andre produkter kan gøre det samme, for det er virkelig en fryd.
Ligeledes er opstartstiden for Tv’et lidt for lang.

Tekst-tv fungerer godt og den store hukommelse er kærkommen. Derudover har jeg ingen yderligere anmærkninger til tekst-tv funktionen, for den er ganske traditionel.

Overordnet synes jeg, på trods af lidt kritik, at funktionaliteten er god. Den føles brugervenlig og omfattende, så selvom PIP ikke kan kombinere alle input og på trods af lidt manglende hastighed for kanalskift, så vil jeg egentlig hellere lade det stå som punkter, hvor der er plads til forbedring, frem for fejl.

Jeg savner dog en ekstra HDMI indgang, ud over den ene som er i Tv’et. Det bliver f.eks. praktisk, hvis man både vil have en HD afspiller og en HD konsol tilsluttet. Modellerne i 40 og 46 tommer har 2 HDMI indgange.

Billedkvalitet


Bemærk, at 32 tommer modellen i Black Edition ikke har NEVe billedforbedringssystemet integreret. NEVe er udelukkende integreret i Viewpias 40 og 46 tommer versioner.

Mit umiddelbare indtryk af billedet er ret typisk, for jeg oplever nogle af de samme tendenser på Black Edition, som jeg gør på andre fladskærme, der kommer direkte ud af kassen. Farvetemperaturen er for høj og gammaforløbet er ikke så præcist. Det medvirker i et lidt for blåligt og koldt billede. Den skæve gamma ses på stort set alle fladskærme, og hensigten er, at sort bliver lidt sortere og hvid bliver lidt hvidere, men i stedet går man på kompromis med nuanceringen af kontrasten.


Når det er sagt, så synes jeg dog, at de fleste farver gengives med en ret god præcision – og det er bestemt positivt, når farverne ikke er overeksponerede for at skabe illusionen om et mere farverigt billede – for det mest farverige billede er faktisk det, hvor farverne gengives mest korrekt.

Jeg har taget den indledende måling her. Den er ikke fuldstændig out-of-box, for jeg har slået den dynamiske funktion fra og foretaget en lille regulering af brightness. Men den ser ud som følger:



Som du kan se på grafen, er de fleste farver faktisk gengivet ganske præcist og det er yderst positivt. Der er dog en forholdsvis stor afvigelse for de mørke nuancer, men det vender jeg lige tilbage til bagefter.


Målingen bekræfter imidlertid også den for høje farvetemperatur og det for høje gammaforløb målt som gennemsnittet.
Brightness er målt til 235 cd/m2, hvilket egentlig er meget passende til lyse omgivelser i et hjem. Jeg vil gerne snakke om den lidt mere praktiske billedkvalitet, men jeg foretager først en let kalibrering af Tv’et:


Brightness har jeg hævet en smule. Det er atypisk for indstillingen af LCD-TV, men ligesom der findes forskellige mærker, findes der også forskellige måder, hvorpå brightness indstillingen virker. På det fleste regulerer man såresimpelt på selve lyskilden i Tv’et, men på Viewpias Black Edition går brightness også til dels ind og regulerer på kontrasten. Hver sin type brightness indstilling har fordele, men de fleste producenter bruger efterhånden førstnævnte.
Det betyder dog, at hvis man skruer for langt ned for brightness på skærmen, så mister man nuancering/detaljer i de mørkeste nuancer og i de lyseste farver. Det bevirker også, at man ikke kan sænke brightness alt for meget, og det gør nok modellen lidt for lysstærk i f.eks. en mørkelagt hjemmebiograf.

Mht. farverne, så der som standard en klar overmætning af blå, og rød er reduceret en del. For at forbedre billedets præcision hævede jeg rød, men sænkede først og fremmest blå en del skridt. Grøn sænkede jeg også få skridt.
Hvis man ikke har mod på at indstille Tv’et med RGB værdierne, vil jeg anbefale, at man benytter farveprofilen der hedder varm. Den giver et bedre resultat end farvetemperaturen kaldet normal i skærmens menu.


For analoge Tv signaler er der støj i billedet, når signalet er dårligt, men generelt klares gengivelsen overbevisende. Nu kender jeg allerede Viewpias modeller med NEVe, så jeg kan dog godt fornemme udeblivelsen af systemet på denne 32 tommer model.

Mange kanaler gengives fint selvom vi snakker analogt kabel-tv og jeg synes bestemt Tv’et ligger på højde med mange andre fladskærme i og omkring denne prisklasse.
Det jeg savner, er imidlertid en smule mere detaljegrad i billederne og så mangler Tv’et nogle af nuancerne, hvilket kan give en smule fejl i gradienter. Dette er ret generelt for gengivelsen. Detaljer er naturligvis langt bedre for DVD og HD signaler, men gradueringer i farverne mangler præcision – en ting som NEVe systemet kan forbedre for de større modeller.


Gengivelsen af sort er også tit noget jeg nævner som en vigtig faktor. Det er det naturligvis også, først og fremmest for at skabe dynamik og kontrast i billedet. Uden sort kan hele billedet let virke fladt og livløst, og det var hvad man oplevede på de tidlige generationer af specielt S-IPS panelerne. Viewpia Black Edition gengav ved min første måling sort ved 0,3 cd/m2 og ved min anden måling også 0,3 cd/m2. Det er ikke det absolut bedste resultat jeg har set hidtil, hvilket Sharp er indehaveren af (når vi snakker LCD), men det er en relativ god gengivelse af sort. Se billede af sortgengivelse og panelets lyshomogenitet længere nede.

Jeg har også opstillet en tabel med det målte kontrastforhold:

 Out-of-BoxEfter kalibrering
Sortniveau0,3 cd/m20,3 cd/m2
Brightness (lysstyrke)235 cd/m2249 cd/m2
Kontrastforhold783:1830:1
Kontrastforhold angivet med en usikkerhed på +/- 150


DVD gengivelsen er bedre og Tv’et klarer sig fornuftigt på dette punkt. Detaljegraden er god og farverne er forholdsvis præcise. Der kan anes en smule pixellering, dog intet kritisk. Jeg savner dog en smule bedre gengivelse af de mørke farver. Det falder lidt sammen og Tv’et skelner ikke alle sammen fra hinanden, hvilket gør mørke scener lidt mørkere end de egentlig burde være.


HD film er som regel ganske imponerende, men det skal naturligvis også ses i perspektiv, for selvom billedkvaliteten hæves betydeligt i forhold til DVD film og PAL signaler, så er der stor forskel på hvor godt fladskærme formår at præsentere HD signaler. Viewpia Black Edition klarer det godt. Jeg forsøgte mig både med 720p og 1080p enkodede film. Selve Tv’et kan ikke modtage 1080p signaler, men som nedskalerede signaler, er 1080p en imponerende ting. Detaljegraden i billedet er god, om end jeg har set andre – typisk dyrere – fladskærme gengive bedre HD signaler.

En generel ting for Tv’et synes jeg dog er evnen til at gengive ret naturlige farver – bortset lige fra de mørkeste nuancer. Det er ikke alle Tv der formår det og mange kan slet ikke uden en professionel kalibrering, så det er et klart plus. Jeg vil ikke sige, at Tv’et konkurrer med dyrere modeller på billedkvaliteten, men placerer sig nok nærmere stabilt i sin egen prisklasse.
Jeg fornemmer dog flere tilfælde, hvor et billedforbedringskredsløb savnes. F.eks. skelnes ikke alle farver, hvilket kan vidne om en et manglende punkt i den interne billedbehandling.

Lyshomogeniteten er hvordan lyset er fordelt på panelet. På mange, specielt lavpris skærme, slipper der lys igennem i f.eks. kanterne eller hjørnerne. Det kan dog også sagtens forekomme på high-end skærme og det har jeg også oplevet i flere tilfælde. Du kan herunder se lyshomogeniteten for Viewpias skærm:


Bemærk også gengivelsen af sort i forhold til et helt mørkt rum. Der slipper en lille smule lys igennem i de to øverste hjørner, men absolut ikke nok til at jeg overhovedet vil begynde at omtale det, som en fejl.

Panelet har ingen pixelfejl.

PC og mediecenter tilslutning


HTPC og tilslutning af PC’er bliver fortsat mere populært og det er ikke uden grund. Der findes efterhånden løsninger der gør det muligt at benytte skærmen meget lettere og bedre sammen med en computer. Det giver uendelige muligheder, hvor nogle af de mest interessante funktioner nok er fremvisning af fotografier og film.

De fleste nyere skærme kan efterhånden tilsluttes til en computer eller et mediecenter, men det er de færreste, som gør det helt optimalt. Naturligvis er billedkvaliteten en overordnet faktor, men evnen til at kunne gengive et korrekt pixelmæssigt billede er også et krav for mange brugere, når de vil tilslutte deres Tv til en PC.

Viewpia Black Edition kan både håndtere signaler fra en computer gennem HDMI og D-SUB. For HDMI fik jeg sendt opløsningen 1360x765 til Tv’et. For D-SUB fik jeg sendt 1360x768. Ingen af dem gav imidlertid helt korrekt 1:1 pixelmapping. Resultatet var et ret flot billede, men på tekst kan man dog fornemme, at billede stadig ikke er 1:1.

Jeg forsøgte at indstille lidt på timmingen for D-SUB signalet direkte i skærmens menu, men jeg opnåede aldrig det helt perfekte resultat. Jeg nærmede mig dog og som sådan tror jeg godt det kan lade sig gøre, hvis man vil kaste sig ud i projektet.

Rent konklusionsmæssigt synes jeg billedet er ganske flot, når man tilslutter en PC. Det er ikke perfekt, for 1:1 pixelmapping mangler, men til filmbrug og spilbrug synes jeg ikke det er et issue.

Responstid


På det seneste har jeg oplevet flere sige, at der ikke er slør på deres nye fladskærm. Jeg kan ikke lade vær med at løfte det ene øjenbryn, når jeg ser disse ellers positive udsagn, men det vidner desværre om manglende erfaring i mange tilfælde. Det er ikke sagt i en ond tone, for jeg forstår vitterligt hvad der kan lægge til grund for denne tro, men igen må jeg understrege, at ingen fladskærme er slør-fri. Et praktisk eksempel er nok det mest sigende, og det bedste er, når der placeres et hurtigere panel ved siden af ens nuværende. Så ses forskellen tydeligt og man er ikke længere i tvivl.

Der blev med introduktionen af de fleste 8 ms LCD paneler, opbygget en slags milepæl, hvor der var ret stor enighed om, at de fleste (undtagen meget krævende brugere og gamere) kunne nøjes her. Det er nok også rigtigt, at man her begynder at nå et punkt, hvor det ikke er kritisk længere, men jeg vil egentlig hellere overbevise folk om, at det kun varer ved indtil en ny generation banker på. For ofte skal man rent faktisk se forbedringen, før man kan se sløret på sin egen skærm. Det er måske en lidt skræmmende tanke, men som altid skal man også vurdere, hvor vigtigt punktet er for sig selv, for der findes, og vil altid findes, forskellige grader af personlige behov til skærme.

Uden at have snakket om Viewpias skærm specifikt, så synes jeg ovenstående er en god tanke at have i baghovedet. Ikke som skrækscenarie, for så har du misforstået min hensigt, men betragt det som et grundlag for at læse mange af de fakta, der oplyses i forbindelse af tests af fladskærme. For når vi f.eks. siger, at en skærm trækker slør her på Flatpanels, vil nogle måske foranlediges til at tro, at den så er langsommere end den umiddelbare slør-fri skærm man har kigget på eller allerede ejer, og derfor afskrive modellen, men den kan jo i sagens natur godt være hurtigere – bare set med nogle andre øjne i et andet perspektiv.

Nu skal det jo dreje sig om Viewpia i denne test, så lad os snakke om Black Edition, der indtil nu har leveret overbevisende resultater. En god praktisk test til at teste slør på fladskærme er som sædvanlige fodboldkampe eller andre hurtige sportsevents.
Modellen klarer også det meste materiale ret godt. Jeg fandt spillernes periferi en smule sløret i hurtige bevægelser på fodboldkampen, dog uden, at det er kritisk. Hvis jeg igen skal prøve at sammenligne lidt med Samsungs M61/M71 serie, som så mange kender efterhånden, så vil jeg mene, at Samsungs modeller har et lille forspring.

Viewpias Black Edition er dog bestemt ikke langsom. Jeg nød faktisk de fleste af de actionsekvenser jeg så på skærmen, men der er også plads til forbedring. Det slør jeg spottede, udformede sig meget traditionelt, og kan nok lettest beskrives som let slørede kanter på hurtigt bevægende objekter. Vi er langt ud over det man tidligere vil snakke om som slørhaler, og som sådan er sportevents ganske fornøjelige på Tv’et

Betragtningsvinkler


Betragtningsvinklerne er overordnet acceptable. Fra vinkler mister skærmen stadig kontrast og farverne udvaskes en smule, men resultatet er overbevisende. Den største ændring ses egentlig på hudfarver, men samtidig er ændringen naturligvis også først synlig fra store vinkler.

Det er nok de færreste der ser Tv fra skærmens sider, så vinklerne ud til 45 grader fra midten af, er nok også de mest relevante. På dette punkt klarer Tv’et sig nogenlunde, men betragtningsvinklerne er fortsat dårligere end på S-IPS panelerne. Den største ændring, som ses fra en vinkel på 40-45 grader, hvilket nogenlunde svarer til billede nummer 2 i billedserien nedenfor, er et mindre tab af kontrasten. Det giver f.eks. et lidt lysere skær på mange mørke farver.

Jeg har taget nogle billede af betragtningsvinklerne herunder:




Lyden


Siden det indledende design på Black Edition, er den fysiske størrelse af højttalerne reduceret en smule. I stedet for at flugte med skærmens ramme, er de forskudt en smule ind. Det gør dem mindre klodsede af udseende, men lyden er fortsat god. Specifikationerne siger 2x15W, men specifikationer er efterhånden svære at forholde sig til.

I praksis er lyden egentlig fin i skærmens prisklasse. Lyden har bund i sig, hvilket der ofte savnes i integrerede højttalere. Bassen er godt nok ikke helt præcis og nuanceret, men bestemt ikke ringe. Højttalerne kan faktisk også spille overraskende højt. Lyden bliver en smule diffus ved meget høj indstilling, men det er nok også de færreste der hører Tv lyd på højeste volume.

Bemærk, at højttalerne kan afmonteres. Det kræver blot, at enheden skrues af på bagsiden og du tager et lille kabel fra.

Konklusion:


Viewpia har med deres Black Edition skabt et ganske flot Tv. Højttalerne kan godt virke en smule store ved første øjekast, men som helhed synes jeg ikke det fejler noget, og det er muligt at afmontere dem let og bekvemt.

Funktionaliteten er omfattende, dog med et par mangler. Jeg savner f.eks. lidt flere signalkombinationer for PIP, en lidt bedre kontrol af brightness og så savner jeg et lidt pænere udseende for fjernbetjeningen. Når det er sagt, tilbyder Tv’et dog også en masse spændende ting, som f.eks. individuel kontrol af RGB værdierne.

Black Edition har en billedkvalitet, som flere andre LCD skærme i prisklassen. Jeg savner en smule nuancering/detaljering i billedet, hvilket muligvis kan skyldes, at Viewpias billedforbedringssystem NEVe først er integreret i deres modeller over 40 tommer.
Et af de punkter hvorpå Viewpia skiller sig positivt ud fra mængden, er den ret naturlige farvegengivelse. Man har i stedet for at overeksponere de tre grundfarver for at skabe illusionen om et mere farverigt billede, holdt mere fast i de oprindelige værdier for rigtige farver - og det kan altså være med til at skabe et bedre udgangspunkt for billedet. Det skaber naturligvis ikke billedet alene, og produktets billede er ikke perfekt, men sammen med f.eks. den forholdsvis gode kontrast, har Black Edition serien flere af de helt grundlæggende ting, der er med til at skabe et korrekt billede.

Prisen for produktet er på nuværende tidspunkt sat til 7.999, hvilket er ganske attraktivt for et produkt der formår at lægge flere gode kort på bordet. Billedmæssigt skal man dog ikke forvente at få et Tv, der virkelig konkurrerer med de dyreste Tv alternativer, men det betyder jo ikke, at billedet er dårligt.

Bemærk, at Black Edition også findes i 40 og 46 tommer. Man kan tilmed vælge at få alle produkterne med et system der hedder NIMP, som kan læse billeder, video og musik fra USB sticks eller hukommelseskort.

PositivNegativ Målgruppe
DesignSavner nuancering i billedetStuen
Gode funktionerSavner 1 ekstra HDMI indgangVærelset
Forholdsvis præcise farver og god kontrast  


---


Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=2123

Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |