Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Acer F-19 - FlatpanelsDK

Test: Acer F-19

|


Indledning:

Hvis du ikke allerede har hørt om Acers Ferrari serie af monitors, så er det på tide du gør det. Acer har nemlig fulgt op på deres succes med deres bærbare computer, som er udviklet i samarbejde med bilproducenten Ferrari, og lancerer nu en serie af nye computermonitors.

En rigtig Ferrari forbindes almindeligvis med farven rød og det har Acer naturligvis også taget med i betragtningerne og lavet foden og bagsiden i en skrigende rød farve.

Acers nye Ferrari line er ydermere spækket med features lige fra Tv tuner til fjernbetjening, og så kommer de selvfølgelig med dette utraditionelle design, som ikke nødvendigvis kun kan tiltale Ferrari entusiaster.



Og hvem har for resten ikke ønsket at kunne sige, at de har en Ferrari stående derhjemme? - det kan du nu.



Serien laves i tre størrelser, nemlig 17, 19 og 20 tommer. De to første er baseret på typiske TN paneler, hvor sidstnævnte er baseret på et P-MVA panel med Overdrive.




Panelstørrelse:19"
Opløsning:1280x1024
Responstid:8 ms
Overdrive:
Kontrastforhold:500:1
Lysstyrke:400 cd/m²
Farveunderstøttelse:<16.2 Millioner farver
Signal processering: 6 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):140°/140°(fald på 10:1)
Dotpitch:0.294 mm
Panelnummer (Type):Ikke oplyst (TN)
  
Strømforbrug:-
Vægmontering:
Størrelse (HxBxD): 44.6cm x 19.1cm x 45.9cm
Vægt7.1 kg.
  
Justeringsmuligheder

 

· Tilt
· Swivel
· Højde
· Pivot
  
Indbyggede højttalere: (1.5W)
  
Indgange 
· VGA
· DVI
· Audio (type)
· SCART
· S-VHS
· HDMI
· Andet

TV/FM, Composit, Phono L/R

  
Udgange 
· Audio (type)

· Andet  
  
Medfølgende kabler  
· strøm
· VGA
· DVI
· Audio (phono)
· USB upstream
· S-VHS
· HDMI
· SCART
  
Medfølgende software:

Driver CD

Pixelgaranti:ISO 13406-2 Klasse 2
Diverse:

Fjernbetjening, Mikrofiber renseklud, 2 ekstra strømkabler, manual.



Pris og forhandler:

target="_blank">



De første indtryk:



Allerede før man overhovedet har kigget på billedet er man helt overvældet af de funktioner skærmen tilbyder og alt det tilbehør der medfølger. Når man lige kommer sig over det, så er der en masse ting på skærmen, som bare skal afprøves med det samme.

Jeg vil undlade at tale om Tv tuneren, fjernbetjeningen og ydelsen ved Tv-brug lige nu, men i stedet lave et supplerende afsnit her i anmeldelsen. Det finder du længere nede.



Jeg prøver lige at falde ned på jorden igen, og så tage anmeldelsen efter almindelig procedure.



Skærmen er, som nævnt, produceret i samarbejde med Ferrari og den bærer da også tydeligt bræg af det. Foden og bagsiden er udført i skinnede, og skrigende røde, materialer, hvilket medfører, at man hvert fald ikke er i tvivl om, at skærmen er lanceret i samarbejde med Ferrari - selv kæresten så det med det samme.





Skærmens fod er udført i et stykke blank metal og skærmen står rigtig stabilt på bordet. Den vejer så også derefter, men når den først står, så er der vel næppe nogen grund til at tage den med over til vennerne og blære sig - du må invitere dem over og samle dem rundt om Tv'et/monitoren.





Bagsiden af skærmen er også rød, men denne gang er der tale om skinnede plastik. Det ser enormt godt ud, selvom man så ikke kigger på skærmen bagfra så ofte.





Skærmens front er lavet i et skinnede sort plastikmateriale og passer godt til den såkaldte CrystalClear overflade, som er lagt udenpå skærmens panel. CrystalClear kommer jeg lige ind på senere.

I bunden ser man Ferraris logo med den stejlende hest og Acers eget mærke finder man oppe i venstre hjørne af rammen.



Bagpå har man mulighed for at tilslutte skærmen på flere forskellige måder. Som du nok bemærkede i starten af anmeldelsen, så var skærmens kasse fyldt med diverse ledninger og sager. Lige under rammens montering på foden, finder man indgangen til lyd, strøm og VGA.



Hvis man vil tilslutte skærmen til DVI eller scart, kræver det, at man afmonterer en lille plastikdims, som sidder på bagsiden. Der fungerer godt og der er også sørget for at man ikke smider den væk - den hænger nemlig fast i en lille snor.
Man kunne måske have ønsket sig, at det var VGA indgangen og ikke DVI indgangen, som var gemt bagt plastiklågen, og at DVI indgangen således havde siddet ved siden af strømstikket, men det er nu blot en mindre bagatel.





Hvis man ønsker at tilslutte skærmen vha. S-video eller composite sker det på venstre side af rammen. Stikkene kommer dog aldrig til at stikke ud, da det stadig er gemt af kanten fra skærmens front. Det er også i siden af ramme man tilslutter antennekablet.



Højttalerne sidder under billedet, men er faktisk ret godt maskeret. Jeg bemærkede dem hvert fald ikke før jeg begyndte at se Tv på skærmen og der på den måde, kom lyd ud af dem. Der sidder også en højttaler bag skærmen.



Byggekvaliteten af skærmen er rigtig god og det mærkes også let, hvis man prøver at løfte skærmen. Den må utvivlsomt være en af de allertungeste 19 tommer skærme jeg har set nogensinde og det eneste minus der som sådan er ved dét er, at skærmen ikke kan drejes uden den skal løftes, hvilket bringer os hen på de ergonomiske muligheder for justering.

Det er nemlig kun muligt at tilte skærmen frem og tilbage.





Skærmen står ret højt i forhold til andre skærme, og da man ikke har mulighed for at højdejustere den, så skal man lige overveje, at ens skrivebord nok ikke skal være verdens højeste på forhånd.



Knapperne på skærmen sidder to forskellige steder. Man finder knapperne til at styre OSD, lyd og autoadjustment på højre side af rammen, og man finder knapper til at skifte Tv kanal og inputtype under rammen.

Når man skifter mellem de forskellige input er der en lille forsinkelse, som umiddelbart virker lidt underlig. På andre skærme kan dette nemlig gøres en del hurtigere, men igen, det er mere en bagatel end det er et egentlig irritationsmoment.



OSD er fint opbygget og tillader mulighed for at indstille følgende: brightness, kontrast, farvetemperatur (varm, kold og user), tint og sharpness.

Derudover har man også muligheder for at lave ændringer på lydsiden og således indstille både volumen, bass, treble og balance.



Når man ser Tv, har man også en sleepfunktion, samt mulighed for at finjustere kanalerne. Det er også muligt at navnegive dem og flytte dem rundt efter behag.



Alt i alt, er stort set enhver funktion rigtig behagelig at arbejde med. Jeg vil nu prøve at gå lidt videre til at omtale den egentlig monitorbrug, for senere at vende tilbage til Tv-delen.



Forud for testen:



Bemærk at skærmen gennem testen, testes der med DVI tilslutning, dog vil kvalitetsforskellen på denne og den analoge omtales senere. Grafikkortet er et Radeon 9800 Pro.






Skærmen vil blive testet i og vurderet ud fra hjælpeværktøjet her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer. Herefter testes den i praksis i alt lige fra tekstbehandling til hurtige spil.



Farver, tekst, kontrastforhold og lysfordeling:



Fra standard af står farverne ikke helt perfekt. Brightness synes umiddelbart også at være alt for intens til tekstbrug, men nok optimeret til Tv-brug. Det er hvert fald ikke behageligt at arbejde foran i længere tid, så den skal nok justeres lidt ned for at opnå et bedre resultat.



Billedet har et lidt gulligt skær, som gør det en smule upræcist og grøn er desuden for intens - sikkert et punkt som kan forbedres en del ved blot at sænke brightness en smule.



Jeg har prøvet at måle farverne med LaCie blue eye pro:





Jeg genopfrisker lige grafens betydning:



Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).



  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.

  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.

  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.

  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.

  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.



    Som du kan se er der ret store afvigelser og det kan skam også ses i praksis. Brightness er, som jeg fornemmede tidligere, også ret høj, og 383 cd/m2 er alt for kraftigt til skrivebordsbrug. Det er til gengæld mere passende til Tv brug, som skærmen jo også tilbyder - specielt hvis man sidder lidt på afstand.



    Man kunne godt have ønsket sig nogle profiler, således, at skærmen havde en kraftig brightness ved Tv brug og en lavere ved tekstbrug, men det har Acer desværre ikke integreret og det er lidt synd. Man kan selvfølgelig relativt let gå ind og skrue op for brightness, både på knapperne på skærmen og fjernbetjeningen, men det ville nu alligevel have været en kærkommen feature.



    Farvetemperaturen ligger på 6900 Kelvin ved den profil, som er valgt fra start af. Den kaldes warm og man har tilsvarende mulighed for at vælge cold. Lad os prøve at kalibrere skærmen og beskrive ændringer, som bliver foretaget.





    Der kan opnås en stor forbedring i forhold til udgangspunktet, men F-19's farver er ikke helt perfekte. Der er stadig afvigelser, som også til dels kan ses med det trænede øje. Brightness er sænket til et mere behageligt niveau på 180 cd/m2 og farvetemperaturen er ramt ret godt.



    Jeg har naturligvis sænket brightness, men ikke voldsomt meget. Kontrastindstillingen har nemlig tilsvarende en stor påvirkning på lysstyrken af skærmen. Kontrast er derfor også blevet sænket en smule for at opnå en mere behagelig arbejdstilstand.



    Standardindstillingen jo heller ikke kritisk - man kan blot sænke værdierne en smule. Man kan sige, at en normalbruger ikke har mulighed for at se effekten på tal ligesom den er målt her i anmeldelsen, men det er ret tydeligt for synet, at skærmens lys er lidt for intenst. Hvad man skal indstille den efter afhænger også i høj grad af omgivelserne og der er aldrig noget facit for en rigtig brightness. Den skal blot ligge inde i nogle forskellige intervaller for forskellige skærmstørrelser. Man siger typisk, at den ikke skal overgå 200 cd/m2 for 17 og 19 tommer computermonitors, når de skal bruges til skrivebordsarbejde.



    Sortværdien er, efter kalibrering, målt til 0,8 cd/m2 og det er ikke et supergodt resultat. Man kunne have ønsket sig en lidt bedre sort, men hvis det ses lidt i perspektiv, så er det ikke meget anderledes fra andre typiske TN paneler, som langt størstedelen af brugerne finder tilstrækkelige, om end det ikke er en rigtig sort farve.



    Hvis man vil have en rigtig sort på en skærm, så skal man stadig holde sig til PVA og MVA paneler.



    Den forbedrede farvegengivelsen er opnået ved at sænke blå en del til et sted mellem midten og maks. Rød er kun sænket en smule og grøn har jeg indstillet til et sted mellem indstillingen for rød og blå. På den måde kan man opnå den optimale indstilling af skærmen, som svarer til mange andre TN paneler. Det er intet exceptionelt, men heller ikke dårligt. Det vil være mere end rigeligt til de typiske brugere, og her er skærmens farvegengivelse rigtig fin.



    For at kigge på det i praksis, så kan det nævnes, at der kan skelnes skridt på 2-3 procent i monitorTests gråtonegradienter på forsiden. I flydende gradienter forekommer der stregdannelser, hvilket, blandt nogle andre ting, hvert fald diskvalificerer skærmen til krævende grafisk brug.



    Til de lidt mere krævende brugere, kan det måske anbefales at kigge nærmere på 20 tommer versionen af disse Ferrari skærme. Den er baseret på et P-MVA panel og derfor er kontrastforholdet og farvegengivelsen også typisk bedre.



    Lad os prøve at kigge på homogeniteten af baggrundsbelysningen.



    Jeg har taget et billede i et mørkt rum, hvilket du kan se herunder:





    Den ikke perfekt og den er tilsvarende til den man finder på flere andre TN paneler. Der er en smule lys som slipper igennem i top og bund, og så har kameraet fremhævet en mængde på midten af panelet. Det lys i midten af skærmen ses stort set ikke i praksis og det er ikke rigtig noget, som irriterer overhovedet.

    I praksis er det værst i toppen og i løbet af anmeldelsen er jeg faldet over det et par gange. Det er primært ved Tv-brug når der vises en film med sorte bjælker for oven og forneden.



    Jeg vil dog gerne være fair og sige, at det ikke er så slemt, som man kan frygte. Hvis man sætter sig lidt længere væk fra skærmen, hvilket man typisk gør ved Tv-brug, så er det kun synligt, hvis man fokuserer på det og på den måde vil langt de færreste nogensinde opdage fænomenet. Ligeledes vil det også kun irritere en meget lille del af forbrugerne, og da skærmen på forhånd ikke er rettet mod segmentet for grafikere, så skal det naturligvis også tages med i vurderingen.



    Tv brug:



    Langt de fleste kanaler, som vi har på vores store kabel-tv pakke, var indstillet da jeg skiftede til Tv funktionen. Stikket var tilkoblet kort før.



    Rækkefølgen af dem ændres nemt i OSD eller vha. den medfølgende fjernbetjening - ingen problemer dér.



    Der er også muligt at tildele de forskellige kanaler et navn, som vises oppe i hjørnet når man skifter hen på dem. Desuden kan man finjustere hver kanal med frekvensskridt på 0,05, hvis autojusteringen ikke er tilstrækkelig.



    Som tidligere nævnt, er det muligt at skrue op og ned, og skifte kanel både på fjernbetjeningen eller vha. knapperne på skærmens fysiske ramme. Der kommer en lille skrattelyd når hver gang man skifter kanal, men den hører kun, hvis man har skærmens lydstyrke over et moderat-høj niveau. Det er en mindre biting, men man kan undres en smule over, hvorfor den er der.



    Lydstyrken fra højttalerne kan justeres til mange niveauer, lige fra meget lav til forholdsvis højt. Det er intet problem at sidde fra en afstand og se fjernsyn, for højttalerne har både en nogenlunde bas og diskant. De begynder ikke at skratte ved høje lydstyrker, og spiller langt bedre end andre skærmes integrerede højttalere. De er faktisk egnet til mange ting og lige her skal Acer have stor ros.

    At man så også har mulighed for at indstille både treble, bass og balance, er ekstra sejt.



    Billedet leveret ved Tv signaler er ikke perfekt, men heller ikke dårligt. Det er klart, at det også afhænger af kildesignalet, men boksen for kabel-tv står umiddelbart udenfor vores hus, så signalet er forholdsvis rent selvom det er analogt.



    Der er en del videonoise i billedet, hvilket naturligvis intensiveres ag dithering metoden på TN paneler sammen med kvaliteten fra analogsignalet. Tuneren klarer dog opgaven ret godt. Hvis farverne for selve monitordelen er indstillet godt, så er Tv gengivelsen relativt god. Flere andre kombinerede monitor/Tv skærme har ofte en overflod af en farve - typisk rød. Det ser jeg ikke i samme opfang på F-19 og farverne er generelt gode.



    Den største ulempe er forstyrrelsen i billedet, men fra nogle meters afstand er det faktisk ikke så synligt.



    Før indstilling oplevede jeg en tendens til blooming på visse farver. Altså hvid kunne f.eks. lyse lidt ind over de andre farver fordi den var ret intens - det kunne også ses på kontrastforskelle mellem eksempelvis rød og sort.

    Fejlen skal nok findes i tunerens behandling af signalet, men det var til dels også et indstillingsproblem for lysstyrken. Efter kalibrering og specielt justering af brightness og kontrast, kunne jeg godt fjerne fænomenet.



    Alt i alt, så er det en positiv oplevelse af Tv delen. Tuneren er ikke den bedste på markedet, men leverer en absolut fin tv gengivelse. Det lidt forstyrrende video noise i billedet kan begrænses en del ved at sætte sig lidt længere tilbage, og farverne er, efter indstilling, ret gode.



    Hvad angår de andre input, herunder scart, composite og s-video, så leverer de generelt set et godt billede. Det er klart, at man får det bedste ved at anvende scart og s-video og det anbefales også at gøre det, hvis man har mulighed for det.

    Der er en smule pixellering i billedet, som kommer af opskaleringen af signalet, men det er intet kritisk. Man opdager det kun hvis man kigger godt efter.

    Farverne er afdæmpede og gode, når skærmen er kalibreret korrekt. Hudfarver er ret præcise og der er ingen problemer med tearing eller vandrette panoreringer.



    Det er på den måde intet problem at tilslutte skærmen en DVD eller en anden form for filmafspiller. Skærmen leverer et resultat på højde med deciderede Tv i samme størrelse.



    Fjernbetjeningen er en lille, men handy sag. Den er ikke verdens kønneste, men den fungerer godt. Den infrarøde modtager på skærmen sidder under billedrammen og det er intet problem at få forbindelse. Selv fra afstande på 4-5 meter virker fjernbetjeningen perfekt. Den tilbyder også alle de almindelige funktioner, herunder tekst-tv, sleep, mute m.fl.





    Det er faktisk også muligt at tilgå OSD menuen fra fjernbetjeningen og på den måde indstille skærmen parametre. En lækker lille feature, som faktisk er lettere at bruge end knapperne på skærmens fysiske ramme.



    Responstid:



    Responstiden er generelt set god. Panelet er specificeret til 8 ms, men jeg vil mene, at F-19 passer godt ind blandt konkurrenternes 12 ms TN paneler. Der kan stadig anes slør i visse overgange, men spil afvikles generelt godt.



    Ved scrollende tekst bliver fontene ind i mellem en smule utydelige, men det kan f.eks. ikke ses når man scroller i et Word dokument. Det er derfor intet kritisk, når man arbejder med sort tekst på hvid baggrund. Hvis man derimod scroller sort tekst over en grå baggrund, så bliver det en anelse mere tydeligt.



    I spil oplever man lidt slørede kanter ved hurtige bevægelser, men da skærmen ikke er baseret på et Overdrive panel, så udformer sløret sig ret traditionelt og virker ikke så markant. Det blev en smule sort i visse overgange, men det var kun noget, som jeg kunne fremprovokere i stresstests.



    Selv til lidt hurtigere spil kan skærmen derfor godt tilfredsstille en stor gruppe af forbrugerne. Det er klart, at skærmen ikke er lige så hurtig, som de nyeste 3 og 4 ms skærme, og der er da lidt plads til forbedringer, men hvis du har siddet foran en anden typisk 12 ms TN baseret skærm og finder den tilstrækkelig, så vil det heller ikke være et problem at sidde foran F-19.

    I spil som f.eks. Fifa 2006 er der en smule slør på spillernes dragter når der panoreres hurtigt over banen, men det ses ikke nødvendigvis af alle mennesker.



    Hvis du er krakilsk, kan du godt argumentere for, at den ikke er den bedste til spil, men det afhænger også i høj grad af, hvor stor tilbøjelighed du har til at opdage sådanne ting. Det er til en vis grænse også subjektivt, hvordan folk opfatter slør, og de mest hårdkogte gamere bør nok også kigge efter en af de deciderede spilskærme på markedet. Til den almindelige forbruger eller personen, som spiller et spil af og til, er F-19 dog en fin performer.



    Responstiden er også tilstrækkelig til ret alsidig brug og der er ingen problemer med filmgengivelse.



    Film og betragtningsvinkler:



    De fleste filmegenskaber ses ved at betragte et signal fra den indbyggede tuner, men da selve tunerens kvalitet også har påvirkning på slutresultatet, har jeg også prøvet at afspille film direkte fra computerens harddisk og DVD drev.
    Der er stadig en smule videonoise, men intet kritisk. For tv gengivelsen er det primært pga. det analoge signal, som skærmen fødes med samt tunerens modtagelsesevne.



    Det lidt lyse område i toppen af panelet kan igen bemærkes, men det er ikke kritisk. Jeg er vant til at kigge efter sådanne fænomener, så jeg ser dem også lynhurtigt.



    Betragtningsviklerne ligner dem for andre TN paneler, og som jeg pointerer ofte, så er der stadig plads til en del forbedringer på dette punkt. Billedet ændrer sig ikke lige så meget, når man ligger sig ned i stolen for efterfølgende at sætte sig op igen, som det gør på visse andre TN paneler, og det er et klart plus, da det ofte er den mest irriterende effekt ved TN panelernes begrænsede betragtningsvinkler.



    Til gengæld er der stadig farve- og kontrastændringer fra større vinkler, men så længe man ser Tv fra en fornuftig vinkel, så er det intet problem og det er et klart plus, at de største ændringer sker ved store vinker og ikke ved de små vinker, som jeg ofte oplever på TN paneltyperne.



    Jeg har taget nogle billeder af betragtningsvinklerne herunder:







    Og nedefra:





    Her kan man også se lidt af de refleksioner, som CrystalClear overfladen kan medføre. Både rammen og panelet kan let reflektere lys, så hvis du har et rum med meget lysindfald direkte på billedet, bør du nok overveje om Acer F-19 vil føles tilpas på skrivebordet. Refleksioner ses specielt når der vises et helt sort billede, og kan sidestilles med dem jeg så på Sony skærmen, om end de ikke er helt så kritiske. Gennem testen, hvor skærmen stod ret isoleret fra direkte sollys - det er heller ikke fordi det er det vi har mest af i øjeblikket - oplevede jeg ikke nævneværdige problemer.

    Du skal blot være opmærksom på, at det kan forekomme.



    Digital (DVI-D) <-> Analog (D-SUB):



    Igen er der ingen nævneværdige forskelle, som bør afskrække brugerne. På high-end og mid-end skærme er D-SUB signalet efterhånden altid tilfredsstillende, og man skal finde forskellene i marginalerne. Det er klart, at signalerne stadig er mere modtagelige overfor støj og hvis du således har et stort kabelrod eller strømbokse nede ved tilslutningerne, kan der godt forekomme underlige fænomener, men hvis man undgår det scenario, så er man langt.



    Tekst og billede står stadig skarpt ved D-SUB, men der er dog små ændringer i farverne for den analoge forbindelse. De færreste vil nogensinde bemærke det.



    Konklusion:



    F-19 kan måske ikke sidestilles med en ægte Ferrari F-40, men på mange punkter lever den helt sikkert op til Ferrari brandet. Der er nogle skønhedsfejl, men der er intet, som decideret gør den dårligere end andre TN baserede 19 tommer skærme. Derimod er den spækket med features, som næsten gør den unik og så er designet da også ret tiltalende på det rigtige skrivebord. Den skal måske lige stå der et par timer, for umiddelbart virker rammen ret stor, men herefter tror jeg, at de fleste vil synes godt om den.



    Funktionaliteten er også helt i top. Både Tv tuneren og fjernbetjeningen virker rigtig godt og det er en fryd at arbejde ved skærmen. Tuneren leverer måske ikke det bedste billede, men det kan let sidestilles med mange andre Tv i samme størrelse. Der en smule videonoise på signalet, men farverne er generelt godt gengivet og hudfarver, som ofte fremhæver problemerne for panelet, står flot.

    Før indstilling oplevede jeg en smule blooming, men efter kalibrering var det næsten perfekt.



    Farverne gør sig ikke egnet til grafisk brug og skærmen gengiver da heller ikke en så dyb sort, men til langt størstedelen af allround brugerne er det nok. Man kunne måske have ønsket sig et af de nye PVA eller MVA paneler i 17 og 19 tommer modellen, men her kan man så med fordel kigge på F-20 modellen, og hente lidt på den måde.



    Responstiden er ikke på højde med f.eks. den for VX924, men fin til de fleste spil. F-19 er derimod ikke egnet til de allerhurtigste spil og hvis du i forvejen er ret krævende på dette punkt, så skal du måske kigge i en anden retning. Til filmbrug er den dog tilstrækkelig.



    Alt i alt en positiv oplevelse. Skærmen egner sig godt til den almindelige bruger, som også lægger noget i et alternativt, men pænt æstetisk design. Tv delen fungerer fint, selvom man måske godt kunne have ønsket sig et par farveprofiler at vælge imellem samt mulighed for PIP (Picture in Picture). Fjernbetjeningen klarer dog let valget mellem PC brug og Tv brug.



    Så køb den, hvis du vil have en pæn og god kombineret monitor og Tv skærm.



    ---



    Skærmen diskuteres i forummet i denne tråd, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål eller diskutere med andre forumbrugere: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?p=1931#1931


  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |