Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple udvikler angiveligt microLED-skærme til egne enheder - FlatpanelsDK

Apple udvikler angiveligt microLED-skærme til egne enheder

19 Mar 2018 | Rasmus Larsen |

Apple er i gang med at udvikle og designe microLED-skærme til egne enheder, ifølge Bloomberg. Mediet forventer, at Apple i fremtiden udskifter OLED-skærmen i Apple Watch med microLED.

Apple microLED-skærme

Apple opkøbte i 2014 et selskab kaldet LuxVue, som forskede i microLED skærmteknologi. Det forlød i 2017, at Apple var klar til at påbegynde testproduktion.

Bloomberg tilføjer nu yderligere detaljer til sagen og beretter, at Apple aktivt udvikler skærme baseret på microLED-teknologi. Selskabet har tidligere designet skærme til sine enheder, men det er første gang, at Apple udvikler selve skærmteknologien.

- ”Apple Inc. is designing and producing its own device displays for the first time, using a secret manufacturing facility near its California headquarters to make small numbers of the screens for testing purposes,” skriver Bloomberg. ”The technology giant is making a significant investment in the development of next-generation MicroLED screens, say the people, who requested anonymity to discuss internal planning.”

Selskabet var tæt på at droppe projektet sidste år, fortæller Bloomberg, men har altså valgt at fortsætte. De tester på nuværende tidspunkt produktionsmetoder på en lokation i Santa Clara, Californien. Apple har også et udviklingscenter til microLED i Taiwan.


MicroLED fra Holst Centre


Ikke klar endnu

Apples microLED er forholdsvis langt i udviklingen, beretter Bloomberg. Mediet mener at vide, at Apple Watch bliver det første Apple-produkt med en microLED-skærm, men selskabet tester også teknologien i iPhone.

- ”It’s unlikely that the technology will reach an iPhone for at least three to five years, the people say.”

Læs også: En introduktion til MicroLED; en ny selv-emitterende skærmteknologi

Mange folk i branchen tror, at microLED har potentialet til at udfordre OLED-teknologi i takt med at LCD langsomt glider ud. Den selv-emitterende skærmeteknologi har fordele såsom høj lysstyrke, høj energieffektivitet og meget høj kontrast. Samsung, LG og andre forsker også i teknologien og Samsung forventer at lancere sin 146-tommer ’The Wall’ senere på året.

- Kilde: Bloomberg

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |