Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKubrick's '2001: A Space Odyssey' genudgives på UHD Blu-ray - FlatpanelsDK

Kubrick's '2001: A Space Odyssey' genudgives på UHD Blu-ray

28 Feb 2018 | Rasmus Larsen |

Stanley Kubricks science fiction-mesterværk havde premiere for 50 år siden og genudgives i år i en restaureret version på UHD Blu-ray, ifølge kilder og Amazon.

50 års jubilæum

2001: A Space Odyssey blev frigivet i 1968, hvilket betyder, at 2018 markerer filmens 50 års jubilæum. Nyheden om det restaurerede 4K-version kom indledningsvis fra The Digital Bits via “kilder i detailkæden”, men er nu bekræftet af Amazon, som er begyndt at tage imod forudbestillinger.

Filmen er en af flere mesterværker fra filmforfatter, instruktør og producer Stanley Kubrick. Den er optaget på Super Panavision 70 (65mm film), hvilket skulle gøre Warner Bros i stand til at hæve billedkvaliteten markant ift. den eksisterende HD Blu-ray-udgivelse.


2001: A Space Odyssey


Hollywood-studier har en skattekiste af katalogtitler liggende, som passer til formatet. En håndfuld titler er allerede udgivet på UHD Blu-ray og iTunes i 4K og/eller HDR, men Stanley Kubricks samling er uden tvivl en af de mere spændende udgivelser.

Studiet har endnu ikke udsendt officielt materiale, så vi kender på nuværende tidspunkt ikke de tekniske detaljer på udgivelsen. Det er heller ikke bekræftet om den restaurerede version udgives online i formatet, men det forekommer os sandsynligt – måske endda flere uger før UHD Blu-ray-versionen.

The Digital Bits siger, at “our sources suggest a planned late March or early April”. Vi krydser fingre.

- Kilde: The Digital Bits, Amazon

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |