Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanskernes serievaner afslører kløft mellem generationerne - FlatpanelsDK

Danskernes serievaner afslører kløft mellem generationerne

05 Feb 2018 | Rasmus Larsen |

Danske tv-serier som Badehotellet og Rita er stadig populære, men de amerikanske serier vinder frem. Vores tv-vaner er ved at forandre sig og kløften mellem generationerne vokser. Det skriver Søndagsavisen baseret på undersøgelse af YouGov.

Kløft mellem generationerne

YouGov har i en undersøgelse for Søndagsavisen kigget nærmere på, hvilke tv-serier, der hittede hos danskerne i 2017. Tallene viser først og fremmest, at kløften mellem de unge og ældre generationer vokser.

- ”For få år siden kunne man se de store samlende serier på to tv-kanaler, og rigtig mange sad og så den samme serie på samme tidspunkt søndag aften. Måske er de tider forbi. Vi er i hvert fald i et langt mere fragmenteret medielandskab på grund af streamingtjenester og nye måder at se indhold på,” siger Jakob Isak Nielsen, film- og serieforsker på Aarhus Universitet, til Søndagsavisen.

Samme tendens noterede DR sig, da de for nylig frigav den årlige rapport over danskernes brug af medier. Rapporten viste, at mens de unge i flok tager streamingtjenester til sig, holder den ældre generation stadig i overvejende grad fast i tv-kanaler. Det afspejler sig i de tv-serier, som danskerne ser.


Mest populære tv-serier i 2017


Netflix og HBO udfordrer

Danske tv-serier såsom Badehotellet og Rita formår stadig at trække seere i alle aldersgrupper, men der er alligevel stor forskel på, hvad danskerne ser. For danskere over 60 år udgør de tv-serier, som kun distribueres via streaming, en meget lille andel af seertiden.

Den norske tv-serie Skam har været en succes, men ellers er det primært Netflix og HBO, som udfordrer dagsordenen. HBO’s Game of Thrones og Netflix’ Stranger Things har været populære, men Netfix har også været med til at løfte Rita igennem en aftale med TV2. Den tredje amerikanske gigant, Amazon, har derimod ikke fået fat i danskerne, ifølge undersøgelsen.

- Kilde: Søndagsavisen

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |