Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 11.3: Frame rate-skift på Apple TV4, fikser Sonys Dolby Vision - FlatpanelsDK

tvOS 11.3: Frame rate-skift på Apple TV4, fikser Sonys Dolby Vision

25 Jan 2018 | Rasmus Larsen |

Den kommende version af tvOS tilføjer automatisk skift af billedfrekvens på den tidligere Apple TV4. Opdateringen gør tilsyneladende også Apple TV 4K kompatibel med Sonys særlige implementering af Dolby Vision.

Match frame rate på Apple TV4

Apple tilføjede for nylig en markant funktion til seneste Apple TV 4K, som gjorde den i stand til automatisk at skifte frekvens til at matche indholdets billedfrekvens.

Denne funktion er nu på vej til den ældre Apple TV4. Det sker med tvOS 11.3 softwaren, som er næste store udgivelse fra Apple. tvOS 11.3 er på nuværende tidspunkt i beta. Den nye software tilføjer desuden auto-skift af billedfrekvens ved Airplay-video – noget som har manglet også på Apple TV 4K.

Du kan se hvordan Apples ’match frame rate’ funktion fungerer i vores video fra november 2017 (på Apple TV 4K).




Dolby Vision på Sony TV

Sony er begyndt at udrulle den længe ventede Dolby Vision-opdatering til sine tv-skærme i USA. Opdateringen kommer til Europa i februar. Den måder, hvorpå Sony har implementeret Dolby Vision gør dog at afspillerne skal behandle de dynamiske metadata før de sendes videre.

Hver afspiller skal derfor opdatering med denne nye Dolby Vision-profil før de bliver kompatible med Sony TV. Det lader til at Apple har implementeret profilen med tvOS 11.3. Folk på Blu-ray.com forummet kan nu få Apple TV 4K til at sende Dolby Vision til deres Sony TV.


Andre opdateringer i tvOS 11.3

Det tyder på, at Airplay 2 fungerer i betaen, ifølge Macrumors. Afspilleren kommer også frem i HomeKit. Det kræver, at du også kører iOS 11.3 på iPhone/iPad. Det mærkværdige her er, at Apple har publiceret et preview af de mange nye funktioner i iOS 11.3, men ikke kommenteret på Airplay 2.

Endelig vil Apple introducere et nyt privatlivs-ikon, som vises på skærmen hver gang en ”Apple app or feature is asking to use your personal information”.

tvOS 11.3 er på nuværende tidspunkt kun tilgængelig for beta-testere. Softwaren bliver senere tilgængelig for offentligheden, men det vil formentlig tage flere uger.

tvOS 11.3 beta – udgivelsesnoter

Enhancements to Match Content support
Automatic frame rate switching on Apple TV 4th Generation.
Automatic mode switching for AirPlay video sessions.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |