Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee lancerer 4K-boks med tv-optagelser i skyen - FlatpanelsDK

YouSee lancerer 4K-boks med tv-optagelser i skyen

05 Jan 2018 | Rasmus Larsen |

2018 bliver året, hvor YouSee kan levere tv-signaler i 4K-opløsning. Boksen har ingen harddisk, men lagrer i stedet optagelser i skyen. Den er også gjort klar til HDR. 

4K-indhold hos YouSee

Boksen skulle have været klar sidste år, men blev en smule forsinket. Den sendes ud til YouSee-kunder fra næste uge.

Den første danske tv-kanal i 4K blev i 2016 lanceret i form af ’Viasat Ultra HD’. Der er ikke sket mere på den danske front sidenhen og det vides endnu ikke om YouSee tager Viasats sportskanal ind. Det har flere konkurrerende tv-distributører gjort i 2016 og 2017.

YouSee lægger i stedet ud med Netflix, som kan opleves på boksen i 4K-opløsning, men ikke HDR. YouSee siger dog, at boksen er gjort klar til HDR (High Dynamic Range). Om det betyder, at Netflix senere opgraderes til HDR, som i branchen generelt betragtes som et større skridt end 4K, bekræftes ikke.


YouSee 4K-boks


Mindre boks uden harddisk

Boksen har ikke indbygget harddisk, hvorfor den er mindre fysisk ned den nuværende. Optagelser lagres i stedet i skyen, hvor der er plads til 250 timers optagelser. Disse optagelser kan også ses på farten på web og via app.

Boksen (YS-4000) er bygget på samme Humax-platform som den nuværende YouSee-boks (YS-2000), hvorfor brugerfladen i store træk vil være den samme, ud over de nye muligheder.

- ”Brugeroplevelsen vil stort set være den samme, uanset om vores kunder bruger den eksisterende eller den nye tv-boks. Der er dog tilføjet to store ændringer. For det første har den nye boks ikke en harddisk, men giver derimod vores kunder mulighed for at gemme op til 250 timers optagelser i skyen og altså tage deres yndlingsprogrammer med på farten,” siger Jacob Mortensen, tv-direktør i YouSee.

Der kommer mere 4K-indhold senere, lover YouSee, dog uden at blive konkret.

- ”For det andet giver den mulighed for at vise indhold i 4K. Fra lancering vil det være tilgængeligt for kunder, der har et 4K-abonnement hos Netflix, men vi vil løbende udvide med andet 4K-indhold.”

YouSee 4K-boks


I første omgang er det udelukkende kunder på kabelnettet, der kan bruge den nye tv-boks. DSL- og fiberkunder vil kunne bestille den nye tv-boks i løbet af sommeren 2018.

Den nye 4K-boks (YS-4000) lanceres på mandag den 8. januar. YouSee oplyser, at den koster 399 kroner for nuværende kunder og herefter 30 kr/md. i leje.

YouSee 4K-boks - specifikationer

Broadcom 7252s SoC (4x hurtigere end YSR-2000)
2GB RAM
On-board 4x4 802.11ac WiFi
Ingen harddisk – alle optagelser foretages over nPVR
4K/UHD/HDR ready
Netflix er tilgængeligt i 4K til lancering
Mindre boks

Optagelser i skyen nPVR

Man kan optage op til 250 timer i skyen
Der er ingen begrænsning på, hvor mange optagelser der kan være i gang samtidig
Optagelser kan tilgås, planlægges og ændres fra YouSee boksen, YouSee Tv & Film app’en og web
Optagelser er tilgængelige på næsten alle tv-kanaler. Alle optagelser vil blive gemt i op til 1 år med undtagelse af enkelte kanaler, som har specielle rettigheder og derfor kræver, at optagelserne slettes tidligere. Kunderne vil selv kunne se, hvornår optagelserne udløber.
Der kan ikke optages fra C More-kanalerne, da alt indholdet allerede ligger tilgængeligt under Film, Serier og Børn.
Alt indhold på nPVR-tilgængelige kanaler kan optages og afspilles frit på tværs af YouSee Tv & Film apps.

YouSee 4K-boks

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |