Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVenstre foreslår 'Danflix' som bolværk mod Netflix - FlatpanelsDK

Venstre foreslår 'Danflix' som bolværk mod Netflix

31 Dec 2017 | Rasmus Larsen |

Venstre ønsker at skabe en fælles dansk streamingtjeneste, finansieret primært af public service-puljen. 'Danflix' skal være et dansk, offentligt støttet alternativ til Netflix, HBO og andre amerikanske giganter.

Danflix app og tv-kanal

Streamingtjenesten, der går under arbejdsnavnet Danflix, skal være en app, der suppleres af en 24-timers tv-kanal. Tjensten skal indeholde dansk public service-indhold.

I hvert fald, hvis det står til Venstre, som har præsenteret forslaget forud for forhandlingerne om nyt medieforlig.

- ”Det skal være nemt for forbrugerne at gå til det. Derfor er vores forslag, at man laver en Danflix-app og en Danflix-kanal. Så vil forbrugerne ret hurtigt blive vant til, at det er der, man går ind, hvis man vil se dansk public service-indhold,” siger Britt Bager, Venstres kultur- og medieordfører.


Indhold fra public service-pulje

Venstre ønsker at skære 400 mio. kroner fra DRs budget og supplere med 100 mio. kroner fra mediestøttepuljen til en styrket public service-pulje. Indholdet, som produceres med midlerne fra denne pulje skal, samles i Danflix.

Bliver forslaget en realitet, betyder det samtidig, at de penge, som danskerne fremover vil spare på regningen til DR, i stedet opkræves til public service-puljen.

”Når vi kalder den Danflix, udspringer det selvfølgelig af Netflix"
- ”Når vi kalder den Danflix, udspringer det selvfølgelig af Netflix. Men det er samtidig en måde at understrege på, at vi mener, at vi i fremtiden skal samle alt dansk indhold et sted.”

Britt Bager siger, at tjenesten desuden bør tilbyde indhold, som afbrydes af reklamer.

- ”Alle, der betaler skat i Danmark, vil kunne søge puljens midler. Men det er de danske licensbetalere, der betaler licens til den her pulje. Derfor kan vi selvfølgelig ikke tillade, at indholdet ligger bag en betalingsmur,” tilføjer Britt Bager overfor Politiken.

De kommercielle tv-udbydere kan byde ind og Venstre forestiller sig, at en produktion, der har fået midler fra puljen, eksempelvis kan ligge eksklusivt på udbyderens egen tjeneste i 3 måneder før den er at finde på Danflix.

Domænenavnet Danflix.dk ejes i dag af medieanalytiker Claus Bülow Christensen.

Forslaget præsenteres som optakt til forhandlingerne om det nye medieforlig, der skal træde i kraft den 1. januar 2019. Regeringen vil ifølge Britt Bager præsentere et samlet bud på et medieforlig omkring den 1. februar 2018.

- Kilde: Ritzau, Politiken, Venstre

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |