Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVideo-apps på Xbox One hakker fordi de alle er låst til 60Hz, ifølge tests - FlatpanelsDK

Video-apps på Xbox One hakker fordi de alle er låst til 60Hz, ifølge tests

20 Dec 2017 | Rasmus Larsen |

Selvom den er i stand til at skifte imellem billedfrekvenser, er Xbox One låst til 60Hz, når der afspilles video via apps. Det resulterer i hakkende billeder, viser tests foretaget IGN. Forfatteren har udviklet en app for at sætte spot på problemet.

Videoafspilning hakker

Xbox One-konsoller excellerer i spil og de to seneste har sågar et UHD Blu-ray-drev indbygget. Når der afspilles Blu-ray virker skift imellem 24 og 60Hz efter hensigten, så hvorfor låses Xbox One til 60Hz i alle andre apps?

Andrea Minini Saldini, Publishing Editor for IGN Italy, besluttede sig for at komme til bunds i sagen.

- “I decided to get to the bottom of this and started studying Microsoft’s developers documentation,” skrev han. “As such, I contacted an UWP (Universal Windows Platform) developer, Pasquale Pignataro, who kindly offered his collaboration to create a demo app, to illustrate the console capability.”

Du kan finde app’en (Test HDMI display modes) på Microsoft Store, men konklusionen er, at Xbox One allerede i dag er i stand til at skifte billedfrekvens, så den matcher indholdets. Det fungerer med Blu-ray-skiver, men desværre har alle app-udviklere fravalgt at gøre bruge af udviklingsværktøjerne. Det betyder i praksis, at videoafspilning hakker fordi afspilning er låst til 60Hz selv hvis et tv-program er optaget i 25 billeder per sekund (hvilket burde outputtes i 50Hz).


Xbox


Andrea Saldini has præsenteret resultaterne for både Microsoft og Netflix, men ingen af dem har planer om at ændre noget. Resultaterne er også præsenteret for udvikligeren af myTube! app’en – en alternativ YouTube-afspiller – som har formået at få automatisk skift af billedfrekvens til at virke i sin app

- “We can only hope that Netflix, Amazon, Hulu and others take advantage of these capabilities in the near future,“ konkluderer Saldini.

Videoafspilning ved korrekt billedfrekvens er til stadighed et problem på mange tv-platforme, primært fordi HDMI-standarden ikke er designet til at skifte billedfrekvens on-the-fly. Google har implementeret manuelt frekvensskifte på Chromecast-enheden, mens Apple for nylig har adresseret problemet på systemniveau i tvOS (til Apple TV) ved at tilføje en valgfri funktion i menuen. HDMI Forum vil HDMI 2.1 løse problemet med kortvarige sorte skærme ved frekvensskift med såkaldt QMS (Quick Media Switching).

Så hvad kan du gøre for at hjælpe? Lad din stemme blive hørt på Xbox brugerforum.

- Kilde: IGN

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |