Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips fravælger Dolby Vision til fordel for HDR10+ - FlatpanelsDK

Philips fravælger Dolby Vision til fordel for HDR10+

06 Nov 2017 | Rasmus Larsen |

TP Vision, der står for Philips TV i Europa, vil lægge vægt bag HDR10+ formatet i stedet for Dolby Vision, bekræfter selskabet overfor tyske Video Magazin. Alle 2018-tv vil håndtere HDR10+ og visse 2017-tv vil få en softwareopdatering.

Samsung, Panasonic & Philips

HDR10+ formatet er udviklet af Samsung som et licensfrit alternativ til det proprietære Dolby Vision. Tidligere på året dannede Samsung, Panasonic og 20th Century Fox en alliance for at promovere formatet.

Du kan nu tilføje TP Vision – Philips TV i Europa – til listen.

- "We are on schedule to integrate HDR10+ into all 2018 Philips TVs with HDR,” bekræftede Danny Tack, Director Product Strategy & Planning, TP Vision, overfor Video Magazin og tilføjede: "And to offer a software upgrade for the 2017 models."

TP Vision har indtil videre ignoreret Dolby Vision, så det kommer næppe som en større overraskelse. HDR10+ giver større fleksibilitet i design af videosystem, hvilket selskabet traditionelt har foretrukket. Det skal noteres, at Philips TV i USA produceres af et andet selskab, som har valgt at støtte op om Dolby Vision


HDR10+ versus HDR10Venstre: HDR10+ - Højre: HDR10


Hvad med indholdet?

Der er et par interessant detaljer at notere sig i denne forbindelse. HDR10+ understøttes endnu ikke i Googles Android TV, som Philips benytter. Fra version 7.0 er der teknisk understøttelse af Dolby Vision, HDR10 og HLG. Det er op til tv-producenten at understøtte formaterne i tv’et. Philips kan naturligvis vælge at understøtte HDR10+ udelukkende via HDMI indledningsvis. HDR10+ kræver HDMI 2.0b, blev det bekræftet overfor Flatpanels tidligere på året.

Ligesom Dolby Vision er HDR10 baseret på dynamiske metadata, hvilket betyder, at HDR-video kan optimeres scene-for-scene eller sågar frame-for-frame. Dette kan forbedre detaljer i skygger og højlys i billedet.

Læs også: Hvad vi lærte om HDR10+

Hvad med indholdet? Der er en god portion indhold tilgængeligt i Dolby Vision, men intet indhold tilgængeligt i HDR10+. Udover 20th Century Fox, har Amazon lovet at støtte op om HDR10+. De siger, at det bliver “tilgængeligt på Prime Video globalt senere på året”. På IFA-messen i september afslørede Blu-ray-organisationen, at de er i dialog med alliancen bag HDR10+ om at gøre det til et valgfrit HDR-format under UHD Blu-ray-standarden.

Det står klart, at HDR10+ er mindst et par år efter Dolbys format, men med flere selskaber på vognen oparbejdes momentum. Philips afslører som regel nye tv-skærme i februar/marts.

- Kilde: Video Magazin via Toengels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |