Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube: 100 mio. timers video streames dagligt til TV-skærme - FlatpanelsDK

YouTube: 100 mio. timers video streames dagligt til TV-skærme

06 Nov 2017 | Rasmus Larsen |

YouTube streames i stigende grad på husets største skærm, der nu står for 10% af aktiviteten målt i minutter. Selskabet investerer sideløbende i indholdsproduktioner i tv-format.

YouTube på den store skærm

YouTube startede sit liv i PC-browseren og er sidenhen vokset eksplosivt i takt med, at folk har fået en internet-opkoblet skærm i lommen. I perioden har branchen bl.a. talt om ”mobilenheder som fremtidens TV” – en idé der giver associationer 90’ernes idé om PC’en som husets mediecenter.

Giver man seeren valget, viser det sig imidlertid, at vedkommende stadig ofte foretrækker tv-skærmen – selv når det handler om YouTubes formater.

“YouTube continues to see phenomenal growth.”
Der streames dagligt 100 mio. timers video fra YouTube på tv-skærme (inklusiv tv-bokse og konsoller). Det er en stigning på 70% ift. sidste år, bekræftede Google ved fremlæggelse af sit kvartalsregnskab. YouTube fortalte tidligere på året, at de har rundet en milepæl på 1 mia. timers video dagligt på tværs af alle enheder, hvilket betyder, at tv-skærme udgør ca. 10%.

- “YouTube continues to see phenomenal growth,” sagde Sundar Pichai, Google CEO ved seneste regnskabsfremlæggelse.

Til sammenligning streamer kunder hos Netflix over 125 mio. timers video dagligt (per juni 2017). Tallet dækker over alle enheder, som opkobler til Netflix.

Google har gjort sit for, at seere får en god YouTube-oplevelse på tv-skærmen med bl.a. apps til mange populære tv-platforme og billedkvalitet i op til 4K HDR – og endda 8K via PC’en. Selskabet har i udvalgte regioner lanceret YouTube Kids og lancerede for nylig YouTube TV, som er en tv-tjeneste med tv-kanaler, der streames via internettet. YouTube TV indgår ikke i tallene ovenfor.


YouTube i 4K


Næste skridt er originalt indhold

YouTube har allerede samarbejdet med nogle af de mest profilerede udgivere på platformen om at skabe videoproduktioner i mere klassiske formater.

Næste skridt bliver indhold produceret i samarbejde med produktionsselskaber. YouTube bekræftede senest, at de har købt rettighederne til sci-fi serien ’Origin’, som skal produceres af Left Bank Pictures, der bl.a. står bag ’The Crown’ på Netflix. Den får premiere på abonnementstjenesten YouTube Red, som endnu ikke er lanceret i Danmark.

Det er produktioner skabt til hjemmets største skærm, selvom indholdet naturligvis også kan streames på alle andre platforme. Med strategien og en pengepose i hånden byder YouTube nu på nogle af de samme produktioner, som bl.a. Amazon, Netflix og HBO byder på.

Over de seneste 5 år har bl.a. Amazon, Apple, Facebook, Google og Netflix søsat produktion af originalt indhold. Tilsammen spenderer de over 100 mia. kroner årligt.

Internettet og streamingteknologi har sat tv-signalet fri og i disse år forbindes tv-skærme i stigende omfang til internettet, enten via indbyggede apps eller løsninger såsom Apple TV og Chromecast. YouTube har sigtet rettet mod tv-skærmen for det står klart, at potentialet er stort.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |