Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBoxers prisstigning afventer godkendelse fra Konkurrencestyrelsen - FlatpanelsDK

Boxers prisstigning afventer godkendelse fra Konkurrencestyrelsen

24 Oct 2017 | Rasmus Larsen |

De prisstigninger på tv-pakker, som i sidste uge fremgik på Boxers hjemmeside, er ikke nødvendigvis endelige. Da priserne stiger med op til 5,6% skal de først godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, oplyses det overfor FlatpanelsDK.

Boxer anmoder om at hæve priser

Boxer blev tidligere på måneden opkøbt af SE-koncernen, der ejer Stofa. Fusionen blev godkendt af Konkurrencerådet med det bindende tilsagn, at priserne ikke måtte stige mere end forbrugerprisindekset frem til 2020.

Det skabte derfor undring, da Boxer i sidste uge – ved en fejl – annoncerede prisstigninger på tv-pakker, som lå over forbrugerprisindekset. En af tv-pakkerne stiger eksempelvis med knap 5,6%.

Læs også: Overblik: Prisstigninger hos tv-udbydere i 2018

Anmodningen om prisregulering er sendt afsted til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som ifølge tilsagnet skal godkende prisforhøjelser hvert år frem til 2020.

- ”Vi kan bekræfte, at vi har modtaget en anmodning fra Boxer, der beder om at få lov til at hæve nogle af sine priser fra årsskiftet. Vi skal ifølge tilsagnet godkende prisforhøjelser, der ligger over stigningen i forbrugerprisindekset, og vurderer i øjeblikket Boxers anmodning. Vi kommenterer herudover ikke på verserende sager,” oplyser Søren Bo Rasmussen, chef for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens fusionsenhed, til FlatpanelsDK.

Det står ikke klart, hvilket grundlag prisstigningen kan godkendes på eller om der arbejdes med flere scenarier. I sager som disse vil øgede leverandøromkostninger dog typisk tages i betragtning for ikke at stille aktøren dårligere end konkurrenterne.

Boxer har ingen kommentar til sagen før Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har behandlet anmodningen.

- ”Vi har ingen kommentarer, så længe KFST arbejder, og vi lægger os naturligvis først fast på de endelige priser, når KFST har afsluttet sagsbehandlingen,” siger Kaj Høivang, Head of Communications hos Boxer.

Afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen må vi vente på, men et sandsynligt scenarie må formodes at være, at Boxer-kunder kan se frem til en prisstigning på 20 kr/md. uanset tv-pakke.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |