Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOculus Go er et billigere VR-headset der ikke kræver tilslutning - FlatpanelsDK

Oculus Go er et billigere VR-headset der ikke kræver tilslutning

12 Oct 2017 | Rasmus Larsen |

Facebook har annonceret Oculus Go, som ikke kræver tilslutning til en PC eller mobil. Det har al teknologien indbygget og kommer i handlen næste år til 199 dollars. Det oprindelige Rift bliver også billigere.

Zuckerberg vil nå 1 milliard

Mark Zuckerberg vil ikke nøjes med dine fotos og videoer. Han vil have din fulde opmærksomhed. Visionen er at få 1 milliard mennesker ind i den virtuelle verden vha. et VR-headset.

Et vigtigt skridt på vejen, er at lave et VR-headset, som ikke kræver tilslutning til en PC og som ikke kræver, at en telefon isættes. Det er præcis hvad Oculus Go repræsenterer. Det er et VR-headset, som finder plads imellem det billige Samsung Gear VR til mobiltelefonen og det dyrere Oculus Rift til PC’en.

Oculus Go sendes først på markedet i starten af 2018, men prisen kender vi allerede. Den bliver 199 dollars og lander formentlig på 199-249 Euro på vores kanter. For at nå dette prispunkt har Facebook fjernet fuld sporing af bevægelse, så der udelukkende spores på hovedbevægelse.

Den største forskel er dog, at OLED-skærmen er udskiftet med en LCD-skærm med en opløsning på 2560x1440 pixels. De tidlige prototyper af Rift brugte LCD, men selskabet valgte i sidste ende at skifte til OLED. De var ikke sene til at kalde det et gennembrud, men jagten på milliarden er tilsyneladende brolagt med kompromisser. Det hele styres med en lille fjernbetjening i stil med den, der findes til Samsung Gear VR.

Oculus Go


Billigere Rift og Santa Cruz

Facebook annoncerede ved samme lejlighed, at de sænker prisen på Oculus Rift, altså det oprindelige VR-headset, som skal tilsluttes en PC. Det skal fremover koste 3.350 kroner inklusiv controllere.

Rift blev lanceret i 2016 til ca. 5200 kroner.

Facebook arbejder desuden stadig på et få den fulde funktionalitet fra topmodellen Rift ned i en kompakt pakke, som ikke kræver tilslutning til PC eller mobil. Dette projekt går under kodenavnet ”Santa Cruz”. En udviklerversion vil være klar i løbet af 2018.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |