Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon følger Apple og sænker prisen på 4K-film - FlatpanelsDK

Amazon følger Apple og sænker prisen på 4K-film

26 Sep 2017 | Rasmus Larsen |

Efter Apple er begyndt at sælge 4K HDR-film igennem iTunes til samme priser, som HD-film hidtil har kostet, har Amazon i hjemlandet sænket sine priser markant, rapporterer The Verge.

Apple har sat dagsordenen

Amazon solgte 4K-film til 20, 25 og til tider over 30 dollars – og var langt fra alene. Det var prisen, som amerikanerne kunne forvente at betale for film i højeste kvalitet på tværs af Amazon Video, Google Play, Xbox Store og Vudu.

Vi har ikke adgang til disse filmbutikker i Danmark, men det er interessant at notere sig, hvordan markedet er gået ind i en korrigeringsfase. Amazon sælger nu visse 4K-film til blot 5 dollars, ifølge The Verge. Nye film koster typisk 7 til 19 dollars, hvilket i flere tilfælde er mere end en halvering. Det skal dog siges, at Amazon endnu ikke tilbyder film i HDR-kvalitet. Apple og andre sælger film i op til 4K HDR, hvor HDR-delen udvider kontrast og farver.

Ikke alle 4K-film hos Amazon er blevet billigere. Det tager tid at nå til enighed med Hollywood-studier. Google, Microsoft og Vudu har endnu ikke reageret på Apples lancering, hvor iTunes-brugere også uden beregning har fået opgraderet HD-film til 4K HDR.

Læs også: Liste: Film i 4K HDR klar i iTunes - danske priser lavere end UHD Blu-ray

Rygtet vil vide, at Amazon ingen længe lancerer sin første streamingboks med HDR-understøttelse.

Amazon er bedst kendt for at presse priser på alt fra bøger til beklædning, men det lader til, at Hollywood har stået i en stærk forhandlingsposition overfor internetforhandleren. Der skulle en endnu tungere mastodont til at sætte dagsordenen.

- Kilde: The Verge

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |