Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix åbner for HDR (& Dolby Vision) på nyeste iPhones og iPads - FlatpanelsDK

Netflix åbner for HDR (& Dolby Vision) på nyeste iPhones og iPads

22 Sep 2017 | Rasmus Larsen |

Foruden Apple TV 4K, har Netflix aktiveret HDR-streaming i sin app til iOS. Det gør det muligt at streame i op til Dolby Vision HDR-kvalitet på bl.a. iPhone X og de nyeste iPad Pro-modeller.

Netflix HDR på iOS-enheder

HDR står for High Dynamic Range, hvilket udvider lysdynamikken i video, samtidig med, at det åbner for større farverum, så flere af de synlige farver kan gengives. HDR sammenkobles ofte med 4K-opløsning, men det kan leveres ved enhver opløsning.

Netflix begyndte at rulle HDR ud på mobilenheder i maj 2017. Dengang på LG G6 og sidenhen på udvalgte smartphones fra Samsung og Sony.


iPhone X


Nu kan iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus og 2. generation iPad Pro (begge formater) tilføjes på listen. Netflix oplyser, at de kan levere Dolby Vision HDR på alle fire enheder, hvilket er overraskende, da Apple kun fremhævede understøttelse på iPhone X ved præsentationen af nyhederne.

Kigger man på Apples specifikationsliste for iPhone 8 og 8 Plus, fremgår det dog, at de understøtter både HDR10 og Dolby Vision formaterne. iPad Pro angives, af Apple, ikke som kompatibel med Dolby Vision, men det er muligt, at iOS 11 har ændret på sagens tilstand.

HDR stiller store krav til skærmen i en given enhed. Det kræver, at lyset kan styres meget præcist og at store kontraster kan vises i billedet samtidig. iPhone X har en OLED-skærm, som kan styre lys og farver på pixel-niveau, men iPhone 8 og iPad Pro har dog kant-belyste LCD-skærme, hvor LED-bagbelysningen kun kan styres i begrænset omfang.

Netflix tilbyder bl.a. Marvel-serier i HDR. Du kan også se Marco Polo, A Series of Unfortunate Events og Okja. Søg efter ’HDR’ i app’en for at finde indhold. Vær desuden opmærksom på, at du skal abonnere på Netflix’s dyreste abonnement for at få adgang til 4K og HDR-kvalitet.

Netflix har også netop åbnet for HDR-streaming via sin tvOS-app på Apple TV 4K.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |