Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTCL kombinerer zone-styring med quantum dots i X6 - FlatpanelsDK

TCL kombinerer zone-styring med quantum dots i X6

07 Sep 2017 | Rasmus Larsen |

TCL vil, ligesom Samsung, markedsføre sine LCD-tv som ”QLED”. Modsat Samsung, har TCL en topmodel med zone-styring, så lyset kan styres mere præcist på tværs af skærmen. Den skal hedde X6.

TCL X6 topmodel

TCLs X6 kommer kun i 85 tommer og repræsenterer det ypperligste, som TCL kan præstere. Skærmen blev vist frem for omverdenen på IFA-messen, hvor TCL også meldte sig ind i ”QLED” klubben; en marketingalliance og en front mod OLED-teknologi.

Selskabet var ellers i en periode optimistiske om udsigterne til at producere OLED på egne fabrikker. Da vi mødte dem på CES tidligere på året var denne optimisme pist væk. De var begyndt at tale om quantum dots og på IFA kulminerede det så med ”QLED TV”. Endnu et selskab har tilsyneladende erkendt, at OLED er vanskelig at producere.

TCL X6


X6 – eller ”Private Theatre XESS X6” – kombinerer et zone-styret LCD-panel med quantum dots. Det giver en skærm, som skulle kunne få HDR-materiale til at funkle. Helt konkret lover TCL et udvidet farverum og op til 1200 nits højlys. LED-belysningen kan styres i ca. 600 zoner, hvilket næsten matcher Sonys ZD9 LCD-topmodel.

- “Today marks a significant milestone for TCL, as we continue to innovate on behalf of our sophisticated global customer base,” sagde Tomson Li, CEO for TCL.

Skærmen understøtter Dolby Vision HDR på billedsiden samt både Dolby Atmos og DTS:X på lydsiden. På trods af den avancerede teknologi, er skærmen kun 24,8 mm i tykkelsen, hvilket gør X6 til den tyndeste bagbelyste model på over 80 tommer, lød det fra selskabet. Lyden er udviklet i samarbejde med Harman Kardon og leveres i 7.1.4-kanaler, hvoraf de fire peger mod loftet.

TCL X6


The Creative Life – eller TCL – er en kinesisk producent, som forsøger at trænge ind i Europa og USA. De bryster sig af at være verdens tredjestørte producent af tv-skærme, primært drevet af hjemmemarkedet i Kina. TCLs skærme blev i en periode markedsført i Danmark via distributionspartneren Strong, som dog har ophørt samarbejdet efter de blev opkøbt af konkurrenten Skyworth.

Prisen kender vi ikke, men søger du en skærm i stort format til filmaftenerne, så ligner TCL X6 et stærkt alternativ til Sony ZD9 og Panasonic DX900 – måske den endda overgår dem.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |