Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIFA 2017 starter næste uge - hvad vi kan forvente - FlatpanelsDK

IFA 2017 starter næste uge - hvad vi kan forvente

25 Aug 2017 | Rasmus Larsen |

Den årlige IFA-messe i Berlin starter i næste uge – helt præcis d. 1. september. FlatpanelsDK er som altid på plads, men hvad skal man forvente sig af årets messe? Her er hvad vi ved, hvad vi tror, og hvad vi håber på at se.


Få det hele med
Du kan naturligvis læse alle vores nyheder fra messen på forsiden eller finde dem i IFA 2017 sektionen, hvor de første artikler allerede ligger klar. Undervejs vil vi dele masser af materiale på de sociale medier, så følg os på Facebook, twitter og YouTube eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og RSS.

IFA 2017 messen

Bang & Olufsen deltager på året messe. Det er nyt for den danske producent, så der kan forventes i hvert fald 1 nyt produkt. Meget tyder på, at det bliver ’BeoVision Eclipse’; selskabets første OLED-tv.

YouSee holder pressemøde på IFA den 1. september. FlatpanelsDK kunne i et eksklusivt interview med YouSee-direktøren afsløre, at selskabet arbejder på apps til både Apple TV og Android TV, foruden 4K-indhold, cloud-optager mm. Mon ikke YouSee løfter sløret for i hvert fald nogle af disse nyheder på IFA?

Herudover vil Berliner-messen have omdrejningspunkt om de aktuelle temaer på markedet. Det vil sige 4K-opløsning, High Dynamic Range, UHD Blu-ray, OLED og naturligvis Smart TV.

IFA 1995IFA har i mange år stået i TV’ets tegn. Her ses en præsentation fra Philips i 1995



Det har været småt med rygter i år, men Philips har bekræftet, at det første LCD-tv med quantum dot-teknologi lanceres som den nye 8000-serie. Herudover vil Philips sætte spot på den netop lancerede POS9002 OLED-model. Rygtet går, at der desuden kommer en 65” version. Samsung vil på messen fremvise Q8F, som er en modelserie af flade ”QLED” LCD-tv. LG har allerede lanceret en god håndfuld OLED-tv, men det er muligt, at den nye A7-serie af Full HD OLED-tv medbringes. Vi får dog at vide, at LG A7 ikke skal lanceres i Danmark.

Se også: Vindere: EISA Awards 2017-2018

Der er ingen konkrete indikationer på, hvad Sony har tænkt sig at gøre, men de skylder stadig køberne af udvalgte high-end TV en opdatering til Dolby Vision HDR. Herudover har den japanske producent endnu ikke lanceret 77" versionen A1 OLED i Europa. De har heller ikke offentligt kommenteret på Android O (version 8.0) med den opfriskede brugerflade. Vi krydser fingre.

Eisa Awards 2017-2018


Vi hører en lille fugl synge om, at Panasonic vil bakke op om et nyt HDR-format på IFA. HDR10 er givet på forhånd - det findes i alle TV - og Panasonic har allerede lovet, at HLG tilføjes via firmware. Det efterlader HDR10+ og Dolby Vision i bowlen. Vi besøger desuden HDMI-organisationen for at høre seneste nyt om HDMI 2.1, der bliver en vigtig milepæl i branchen - et fundament for fremtiden.

Vi håber naturligvis på en masse overraskelser. Producenterne har søsat en god portion tv-skærme i år, så hvis vi skulle ønske os mere, ville det være større klarhed om særligt HDR-formater samt en mere dedikeret indsats på Smart TV området.


Få det hele med
Du kan naturligvis læse alle vores nyheder fra messen på forsiden eller finde dem i IFA 2017 sektionen, hvor de første artikler allerede ligger klar. Undervejs vil vi dele masser af materiale på de sociale medier, så følg os på Facebook, twitter og YouTube eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og RSS.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |