Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVisse film i iTunes angives som '4K HDR' i købshistorik - FlatpanelsDK

Visse film i iTunes angives som '4K HDR' i købshistorik

29 Jul 2017 | Rasmus Larsen |

Kunder i USA, England, Canada og Tyskland har bemærket, at visse film købt eller lejet i iTunes fremgår som ’4K HDR’ i købshistorikken, beretter MacRumors. Det sker forud for den forventede lancering af ny Apple TV.

iTunes på vej mod 4K HDR

Apple har tilsyneladende så godt som bekræftet, at iTunes inden længe får tilgang af film i 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range). Kombinationen af de to teknologier løfter filmoplevelsen markant, idet det udvider detaljegraden, farverummet og lysdynamikken i billedet.

Kunder på tværs af Europa, USA og Canada har bemærket, at visse film i købshistorikken fremgår som ”Type: Movie (4K, HDR)”. Det fremgår bl.a. på titler såsom ’Passengers’ og ’Fantastic Beasts and Where to Find Them’.

iTunes 4K HDR


Filmene kan vel og mærke ikke ses i denne kvalitet endnu – højest HD-kvalitet – men det vidner om, at Apple er ved at gøre bagkataloget klar til en officiel lancering. Den nuværende Apple TV-boks understøtter højest 1080p HD.

Google og Microsoft er allerede begyndt at sælge og udleje film i den højere kvalitet, men kataloget er typisk begrænset til USA og Canada. Apple vil tilsyneladende gøre kataloget tilgængeligt for et bredere publikum, herunder i hvert fald dele af Europa, hvilket giver håb om, at Danmark er med i puljen fra start.

Om film skal købes på ny for at få adgang til den højere kvalitet eller om Apple opgraderer brugernes filmkatalog, står ikke klart. Da iTunes overgik fra 720p til 1080p opgraderede Apple brugernes filmkatalog uden afregning.

Bloomberg skrev tidligere på året, at Apple arbejder på en ny Apple TV-boks, der understøtter 4K og HDR. Tim Cook sagde i juni, at vi kommer til at høre "a lot more about tvOS later this year”.

- Kilde: MacRumors

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |