Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSharp vil producere OLED-paneler til tv-skærme i Japan - FlatpanelsDK

Sharp vil producere OLED-paneler til tv-skærme i Japan

23 Jun 2017 | Rasmus Larsen |

Sharp Corp. vil producere OLED-tv-paneler på sin Sakai-fabrik i Osaka, Japan, i de kommende år, bekræfter selskabet i denne uge overfor japanske medier.

Japansk-producerede OLED-tv

Sony har forsøgt (og fejlet), Samsung har forsøgt (og fejlet), Panasonic har forsøgt (og fejlet), men Sharp tror på, at det er muligt. Hvis selskabet formår at realisere det, bliver det første konkurrent til LG.Display, som i dag leverer paneler til alle OLED-tv på markedet.

Sharp Corp., som i dag har taiwanske Foxconn i ejerkredsen, bekræftede i denne uger overfor Japan Times, at de vil investere “omkring ¥57.4 milliarder på at bygge produktionslinjer til OLED på sine fabrikker i byen Sakai, Osaka Prefecture, og i byen Taki, Mie Prefecture”.

Sharp OLEDFoto: The Verge


Sharp har i Sakai allerede en af de mest avancerede LCD-fabrikker i verden. Den såkaldte 10. generations LCD-fabrik blev etableret i 2009 og har igennem årene sendt LCD-paneler i formater over 100 tommer afsted. Den japanske producent har i over et årti været med helt i front hvad angår skærmteknologi, men økonomiske problemer tvang dem til at sælge ud af selskabet. Foxconn købte en majoritetsandel på 66% i marts 2016.

Selskabet havde allerede bekræftet planer om at producere små og mellemstore OLED-paneler til telefoner og andre håndholdte enheder. Det bekræftes nu yderligere overfor japanske medier, at der skal produceres store OLED-paneler til tv-skærme på fabrikken. Hvornår det sker, står dog ikke helt klart. Tidligere rygter har angivet, at Sharp sigter mod produktion af OLED-tv i 2021.

- “Sharp Corp. plans to develop large organic electroluminescence display panels — a thin, bendable light-emitting technology — for television sets,” beretter Japan Times.

Sharp forventer at starte masseproduktion af OLED-skærme på fabrikken mellem april og juni 2018.

- Kilde: Japan Times & Japan News

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |