Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSharp vil ophæve licensaftale for at kunne sælge TV under eget logo - FlatpanelsDK

Sharp vil ophæve licensaftale for at kunne sælge TV under eget logo

13 Jun 2017 | Rasmus Larsen |

Den engang så stolte japanske tv-producent, der i dag ejes af Foxconn, forsøger at få vristet rettighederne til eget logo på tv-skærme ud af hænderne på kinesiske Hisense. Sharp går nu rettens vej og beskylder Hisense for at sælge ”sjuskede” TV. Det skriver Wall Street Journal.

”Sjuskede” TV der ”ødelægger” brand

Da Sharp for nogle år tilbage kæmpede med store tab i bl.a. tv-afdelingen, solgte de rettighederne til at producere tv-skærme under Sharp-logoet fra i licensaftaler. I USA er det kinesiske Hisense, som sælger Sharp TV og i Europa har slovakiske UMC bebudet, at de vil sælge Sharp TV.

Sidenhen har Foxconn købt aktiemajoriteten (66%) i Sharp og de vil nu have rettighederne tilbage, så de igen kan sælge tv-skærme globalt under Sharp-mærkatet. Det stod klart allerede kort efter Foxconn kom ind i billedet.

Hisense har indtil videre afvist. De sidder på rettighederne indtil 2020. Sharp har derfor valgt at gå rettens vej på noget opsigtsvækkende facon.

Sharp beskylder Hisense for at sælge tv-skærme påklistret Sharp-logo, som er ”sjuskede”. De beskylder herudover skærmene for at være i strid med gældende regler for strømforbrug, FTC-agenturets regler for billedformater samt gældende industristandarder indenfor sikkerhed. Sharp frygter, at brandet kan være ”ødelagt”, når den 5-årige licensaftale ophører.


Sharp P9500


Hisense afviser anklager

Hisense afviser alle anklager og siger, at de ”til fulde overholder” licensaftalen, som blev underskrevet i 2015. Selskabet vil derfor tage kampen op mod Sharp/Foxconn i retten.

- "Hisense will continue to manufacture and sell quality televisions under the Sharp licensed brands," lød det i en udtalelse til Wall Street Journal.

Det står ikke klart, hvad status er på licensaftalen med slovakiske UMC om salg af Sharp TV i Europa. UMC annoncerede i september 2016, at de ville lancere 50 tv-modeller i 1. kvartal 2017, men det er ikke sket.

- Kilde: Wall Street Journal

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |