Viaplay: Film & tv-serier klar i 1080p HD og Dolby Digital surround - FlatpanelsDK
Viaplay

Viaplay: Film & tv-serier klar i 1080p HD og Dolby Digital surround

05 May 2017 | Rasmus Larsen |

Det er en begivenhedsrig uge for streamingtjenesten Viaplay. Foruden sport i 4K-kvalitet, er Viaplay i gang med at gøre ca. 3000 film og tv-serier tilgængelige i 1080p HD-kvalitet og Dolby Digital-surround.

Bedre billede og lyd

Viaplay har i flere år streamet film i 720p HD-kvalitet og stereo-lyd på trods af, at bl.a. amerikanske konkurrenter såsom Netflix rykkede først til 1080p og sidenhen til 4K. Kataloget af film hos Viaplay har kaldt på mere og den nordiske tjeneste retter nu op på sagen.

Igennem et partnerskab med amerikanske Amazon, hvor Viaplay skal bruge Amazons ”cloud” (men ikke Amazons streamingteknologi), forbedres den tekniske streamingplatform, så højere kvalitet bliver muligt.

- “We have built a streaming engine that can customize the video output to every device in the marketplace. It enables us to do more titles in 1080p and Dolby Digital to all the devices that actually support it,” fortæller Kaj af Kleen, CTO Viaplay, til FlatpanelsDK.

‘Inferno’, ’The Accountant’ og ’Doctor Strange’ er nogle af de første titler i højere kvalitet
Overgangen til 1080p HD-kvalitet og Dolby Digital 5.1 surround har væet undervejs i noget tid. Onsdag den 3. maj trykkede tjenesten på knappen, så de første film blev tilgængelige i den bedre kvalitet. Materiale i 1080p streames med en bitrate på op til 7,5 Mb/s.

‘Inferno’, ’The Accountant’ og ’Doctor Strange’ fremhæves som nogle af de første titler i den højere kvalitet.

Rent teknisk gør den nye platform det muligt for Viaplay at lave adaptiv streaming, der automatisk skifter opløsning og lydformat, ligesom det kendes hos f.eks. Netflix. Hidtil havde Viaplay kun mulighed for at servere en enkelt opløsning (f.eks. 720p) i forskellige bitrater.


The Accountant


3000 titler til at starte med

Kunder hos Viaplay får over de kommende måneder adgang til 3000 titler fra det nuværende katalog i den højere billed- og lydkvalitet.

- “We are starting with the first movies today (i forgårs, red),” fortæller Kaj af Kleen. “3000 titles have been prepared. We will publish a bit at a time to make sure that the transition goes smoothly,”

De 3000 titler, der dækker over både film og tv-serier, ligger allerede klar på serverne, men gøres tilgængelige løbende for at sikre, at alt går efter planen. Viaplay tilbyder henholdvis abonnement og mulighed for at købe/leje film enkeltvis. Det er i begge kategorier, at kvaliteten på billede og lyd hæves.

På nuværende tidspunkt vises et ’HD’ mærkat i beskrivelsen for filmen eller tv-serien, men lydkvaliteten angives ikke.

- "We will add a badge for Dolby Digital later this summer or early fall. Initially you will not be able to identify what is what unless you actually try," fortæller Kaj af Kleen og tilføjer: "We are not planning on a 1080p badge. We think it adds complexity for the user to sort and filter movies based on HD or Full HD."

Når udrulningen af den nuværende pulje er færdig, vil yderligere film og tv-serier blive konverteret til den højere kvalitet. Det forventes at ske henover det næste år. Ambitionen er at kunne tilbyde så meget indhold som muligt, men Viaplay er begrænset af, at ikke alt indhold er produceret i 1080p HD og surround.


Viaplay


Rykker tættere på amerikanerne

Viaplay har i denne uge taget et stort skridt op ad billedkvalitetstrappen med først sport i 4K-kvalitet og nu film og tv-serier i 1080p HD. Udover dansk-amerikanske HBO Nordic er Viaplay den eneste danske tjeneste, som leverer i 1080p.

Amerikanske tjenester såsom Netflix og Amazon er på arkivindhold dog stadig et skridt foran. De overgik sidste år til at streame få udvalgte film og tv-serier i HDR (High Dynamic Range). Med HDR går man ud over opløsning til også at forbedre lysdynamik og farvegengivelse.

Den nordiske streamingtjeneste tilbyder en gratis prøvemåned, hvis du vil snuse til sagerne.Del på:


Flere nyheder

Dunkirk

Christopher Nolan kritiserer skarpt Netflix's filmsatning

20 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Bedste mediebokse

Guide: Bedste mediebokse til HBO, Netflix, TV2 Play, Viaplay m.fl.

19 Jul 2017 | Flatpanels |
HLG HDR on LG 2016 OLED

LG 2016 OLED har fået HLG HDR support med seneste opdatering

19 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Dolby Cinema

Dolby og partnere har åbnet Dolby Cinema nummer 100

18 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Netflix

Netflix: Internet TV kan "genoplive filmindustrien"

18 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Ataribox spilkonsol

Kommende Atari spilkonsol vil byde på klassiske og nye spil

17 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
2017 TV SHootout

LG OLED kåret 'King of TV' for 4. år i træk ved TV Shootout

14 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Sony Android TV

Alexa kan styre Sony Android TV før Google Assistant kan

14 Jul 2017 | Rasmus Larsen |