Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLoewe lancerer 'bild 9' OLED med Dolby Vision - FlatpanelsDK

Loewe lancerer 'bild 9' OLED med Dolby Vision

27 Apr 2017 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen får skarp konkurrence, når de senere på året introducerer det første OLED-tv. Loewe lancerer i næste måned det nye ’bild 9’, som er selskabets andet OLED. bild 9 er designet af Bodo Sperlein og markerer starten på en ny designretning for den tyske tv-producent.

Opdateret 7.7.2017: Loewe Danmark har bekræftet de danske priser. Vi har hermed opdateret Euro-priserne i artiklen.

”En juvel til hjemmet”

Inspireret af de gyldne 20’ere og Art Deco, har Bodo Sperlein skabt et minimalistisk TV med det nyeste indenfor billedteknologi. Sådan lyder ordene fra Loewe, hvis designer heller ikke er bleg for at kalde det ”en juvel til hjemmet”.

- "The warm golden shade creates a harmonious contrast with the futuristic, black flat screen. My inspiration was gold's fascination for alchemists. Gold stands for sunshine, light, wisdom, perfection and constancy," udtaler Bodo Sperlein. "I view Loewe bild 9 as a jewel for the home."

bild 9 er Loewes nyeste OLED-serie efter bild 7 blev lanceret i 2016. Det kommer i to farver (Amber Gold og Graphite Grey) og i to formater (55 og 65 tommer). Rammen er skabt i metal, laserskåret og til sidst poleret. Det giver bild 9 det særlige finish. Skærmen måler samtidig kun 7 mm i tykkelsen og kabler kan gemmes bag et stofcover.

Loewe bild 9


OLED + Dolby Vision + soundbar

Det er store ord, som Loewe hiver op af posen, når de skal beskrive bild 9. Skærmen er da også udstyret med noget af det ypperste teknologi, som tv-markedet på nuværende tidspunkt tilbyder.

OLED-skærmene leverer 4K-opløsning og HDR. Foruden HLG- og HDR10-formaterne, er Dolby inde i billedet. bild 9 understøtter nemlig Dolby Vision. Det gjorde Loewes første OLED, bild 7, i øvrigt også. De to parter er øjensynligt ved at skabe et tæt samarbejde.

Når bild 9 tændes, glider det stille op, hvorefter en soundbar kommer til syne. Den har 6 enheder indbygget og fire passive basmembraner, som leverer en samlet effekt på 120W. Loewe foreslår, at skærmen eventuelt parres med de nye ’klang 9’ højttalere.

Ovenstående tre afsnit kunne lyde som noget, der var skabt i Struer hos Bang & Olufsen. Den danske producent har dog endnu til gode at lancere sit første OLED-tv. Det kommer først senere i 2017. Til den tid vil B&O ikke kun skulle skele til den direkte konkurrent hos Loewe, men også Sony og LG, der begge har benyttet OLED-teknologien til at skabe unikt design.

Loewe bild 9


Indbyggede apps og 1TB harddisk

Loewe tilbyder som sædvanlig en palette af avancerede tv-funktioner. Der er apps indbygget såsom Tidal, Amazon og YouTube, men det er funktioner til tv-kanaler, som fremhæves særligt.

Der sidder i bild 9 en indbygget harddisk på 1TB. Den kan naturligvis optage tv-programmer, men den fungerer samtidig som lagerserver for andre Loewe TV i hjemmet. Det betyder, at optagelser på bild 9 kan streames via hjemmenetværket til en Loewe TV i soveværelset.

Der er mange andre smarte funktioner indbygget og selskabet bruger samtidig lejligheden til at sætte spot på den nye Loewe app, der forlænger tv-oplevelsen til en smartphone og tablet.

Loewe bild 9


Endelig er det muligt at individualisere skærmen, så den passer til hjemmets indretning. Der findes en gulv- og bordstand samt en løsning til vægmontering. Skærmen er produceret lige syd for grænsen i Tyskland.

Den danske pris er endnu ikke annonceret, men allerede nu står det klart, at du skal gribe dybt i lommen, hvis du vil have en skærm i gyldne toner til at pryde stuen. Loewe bild 9 starter i Europa på 7.990 Euro (opdatering 7.7.17: danske priser tilføjet herunder).

Danske priser:
  • 55” Loewe bild 9 – 64.999 DKK
  • 65” Loewe bild 9 – 79.999 DKK

    Loewe bild 9 – tekniske data

    Screen diagonal: 55" / 65"
    Display: OLED display technology
    Resolution: Ultra HD
    HDR technology: Dolby Vision, HDR10, HLG
    Reception: DVB-T2/C/S2, analogue, 2x CI
    Connections: 4x HDMI, 3x USB, micro AV input, integrated WLAN, LAN
    Digital recorder DR+: 1 TB storage capacity, with Multi Recording
    Sound: 120 watts (6 speakers, 4 passive membranes)
    Set-up solutions: Stand/Table/Wall solution
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

    19 Apr 2024 |

    Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

    19 Apr 2024 |

    'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

    19 Apr 2024 |

    Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

    19 Apr 2024 |

    Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

    18 Apr 2024 |

    YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

    18 Apr 2024 |