Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFoxconn satser på 8K TV med ny gigantisk skærmfabrik - FlatpanelsDK

Foxconn satser på 8K TV med ny gigantisk skærmfabrik

10 Apr 2017 | Rasmus Larsen |

Fra 2019 begynder salget af tv-skærme med 8K-opløsning at tage fart. I hvert fald hvis det står til Foxconn, der investerer over 60 mia. kroner i en ny fabrik dedikeret til at producere LCD-skærme med 8K-opløsning.

Kina overhaler Sydkorea

Da LCD-skærmene tog over efter billedrør, red de to sydkoreanske giganter, Samsung og LG, på en bølge. De overhalede japanske producenter og gjorde Sydkorea førende på produktion af skærme.

Kina står til at overtage tronen allerede i indeværende kvartal, hvis man måler på produktionskapacitet, altså hvor mange skærmpaneler, der produceres.

- "In fact, China will surpass long-dominant South Korea in capacity share by the second quarter of 2017," sagde analytiker Charles Annis fra IHS Markit.

Det er selskaber, som Hon Hai - også kendt som Foxconn - der investerer enorme summer for at gøre det muligt. Foxconn begyndte i sidste måned at bygge en ny gigantisk skærmfabrik, som kan arbejde med 10.5-generations LCD-paneler. Det betyder, at de omkostningseffektivt kan producere store skærme på 70, 80, 90 og sågar 100 tommer.


60 mia. kroner til 8K TV

Der skal i skærmfabrikken investeres 61 mia. yuan, hvilket svarer til over 60 mia. danske kroner. Den skal bygges af Sakai Display, tidligere Sharp, som Foxconn opkøbte i 2016.

Med fabrikken satser Foxconn på, at markedet for store tv-skærme med 8K-opløsning, som er fire gange højere end 4K-opløsning, tager fart. I hjemlandet Kina boomer tv-salget, men også i andre regioner af verden forventes høj vækst. Japan satser f.eks. på at sende OL 2020 i Tokyo i 8K-opløsning.

Det er Sharps LCD-teknologi, der skal benyttes. Det vil sige VA-paneltyper. Det bliver en af verdens mest avancerede fabrikker til produktion af LCD-skærme, kun overgået af kinesiske TCLs 11G-fabrik, som dog først forventes klar i midten af 2019.

Foxconn investerer også i OLED-teknologi, men satser på små skærme til håndholdte enheder.

Fabrikken skal bygges i Guangzhou, Kina, og stå klar i 2019. Allerede i 2020 vurderer Terry Gou, bestyrelsesformanden for Foxconn, at det globale marked for 8K-teknologi vil være over 5000 milliarder US dollars værd.

- Kilde: Foxconn, China Post

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |