Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste UHD Blu-ray-skiver i Dolby Vision bekræftet - FlatpanelsDK

Første UHD Blu-ray-skiver i Dolby Vision bekræftet

29 Mar 2017 | Rasmus Larsen |

De to første UHD Blu-ray-film i Dolby Vision HDR-formatet er bekræftet. Det bliver ‘Despicable Me’ og ‘Despicable Me 2’ fra Universal. Skiverne udgives i juni.

Første Dolby Vision Blu-ray-film

Dolby og Universal har endnu ikke kommenteret på sagen, men opmærksomme entusiaster har spottet et lille logo på bagsiden, ledsaget af teksten “UHD Dolby Vision / HDR10 Widescreen 1.85:1”.

De to ‘Despicable Me’ film er således de første bekræftede Blu-ray-skiver i Dolby Vision, som er et premium HDR-format, der blandt andet benytter dynamiske metadata til at forbedre billedet scene-for-scene kontra det grundlæggende HDR10-format. Ligesom alle andre UHD Blu-ray-skiver, vil en version af filmen i HDR10 også være tilgængelig for at sikre kompatibilitet med eksisterende afspillere.

Dolby Vision UHD Blu-ray


Om ‘Despicable Me’ skiverne så rent faktisk også bliver de første, som kan købes, er naturligvis ikke sikkert, da de først udkommer i juni. Andre udgivelser kan nå at overhalve dem indenom. Det er svært at sige med sikkerhed, da Dolby indtil videre har afvist at udtale sig konkret om situationen. Det eneste vi ved er, at 3 Hollywood-studier – Lionsgate, Universal & Warner Bros – er med på vognen fra start.

Alle store Hollywood-studier udgiver allerede film i formatet til brug i de særlige Dolby Cinema-biografer. De findes endnu ikke i Danmark. Det betyder naturligvis, at der er et solidt bagkatalog af indhold, som kan udgives i de kommende måneder og år. Du kan også opleve indhold i Dolby Vision hos Netflix og Amazon.

For at se skiverne i det bedste HDR-format skal du have en UHD Blu-ray-afspiller med understøttelse. Oppo og LG har indtil videre annonceret sådanne afspillere. Herudover skal din tv-skærm understøtte formatet. LG er en af de eneste, som sælger sådanne skærme i Europa, men Sony lancerer adskillige i år.

Despicable Me-skiverne kan forudbestilles nu (1, 2) og vil i USA blive frigivet den 6. juni. Den europæiske dato kendes endnu ikke.

- Kilde: @UltraHDBluray via @rayhahn1

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |