Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple frigiver tvOS 10.2 - Remote-app understøtter nu iPad - FlatpanelsDK

Apple frigiver tvOS 10.2 - Remote-app understøtter nu iPad

28 Mar 2017 | Rasmus Larsen |

Apple har frigivet tvOS 10.2 med et nyt filsystem under overfladen og et par nye funktioner på Apple TV4. Remote-app’en understøtter nu også iPad.

Nyhederne i tvOS 10.2

Apples tvOS 10.2 er en semi-stor opdatering, men fra brugerperspektivet er der relativt få ny funktioner. De fleste nyheder ligger under overfladen og rulles ud før den store opdatering til tvOS 11, som forventes frigivet senere i 2017.

Den vel nok vigtigste nyhed fra et teknisk perspektiv er, at tvOS 10.2 introducerer Apples nye filmsystem kaldet APFS (Apple File System), ligesom det er tilfældet med iOS 10.3 til iPhone/iPad. Det nye filsystem er designet fra bunden af til SSD og Flash-hukommelse, med underliggende stærk kryptering, og vil angiveligt øge den generelle hastighed af styresystemet.

 Apple TV


En anden ny funktion, som fremhæves af Apple er “accelerated scrolling”, som gør det nemmere at scrolle igennem lange lister af indhold. Med et langt ”swipe” på fjernbetjeningens berøringsfelt, kan du hurtigt rule igennem lister. Ved at ”swipe” på højre side af berøringsfeltet kan du også springe imellem sektioner (så snart den enkelte app-udvikler implementerer det).

En anden nyhed, som ikke fremhæves, er “rent once, watch anywhere”. Det gør det muligt at leje en film på iTunes på en enhed og efterfølgende se den på Apple TV (eller enhver anden Apple-enhed).

Apple har introduceret en række nyheder i tvOS siden lanceirngen i slutningen af 2015, men danskerne mangler stadig Siri-stemmestyring, universal-søgning og ’TV’ app’en. Du kan se hvilke nyheder, der er introduceret siden lancering her.

tvOS 10.2 release notes

Accelerated Scrolling support for UIKit and TVMLKit apps
Device Enrollment Program support
Expanded Mobile Device Management support
Support for the VideoToolbox framework

TV Remote app til iPad

Da Apple TV4 blev lanceret, udsendte Apple også en redesignet ’Apple TV Remote’ app til fjernbetjening af boksen. App’en har hidtil kun virket med iPhone og iPod.

Opdatering version 1.1 tilføjer understøttelse af iPad. Du kan bruge app’en til at styre afspilning eller til at navigere den generelle brugerflade. App’en har også integration med Siri, men det virker som bekendt endnu ikke på dansk. Du kan ydermere bruge app’en til at tænde og slukke din tv-skærm, såfremt den understøtter HDMI CEC.

Apple TV Remote


Herudover er “Now Playing” grafikken opdateret med “tekster og playlister for musik samt valg af kapitel, lydspor og undertekster i film og tv-serier”. Du kan i øvrigt rykke rundt på det lille vindue i bunden ved at holde fingeren nede på berøringsskærmen.

Apple TV Remote app’en er tilgængelig i App Store og er gratis.

Apple TV remote softwareversion 1.1

Support for iPad
Enhanced Now Playing experience with lyrics and playlists for music and chapters, audio tracks, and captions selection for movies and TV shows
General performance and stability improvements

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |