YouSee slukker for FM-signal i kabel-tv-nettet den 31. januar - FlatpanelsDK
YouSee

YouSee slukker for FM-signal i kabel-tv-nettet den 31. januar

30 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

I morgen mister de første tv-kunder hos YouSee adgang til FM-radio i kabel-tv-nettet. I uge 10 slukkes FM-radio hos de sidste husstande. Det sker i forbindelse med kanalomlægningen og for at gøre plads til hurtigere bredbånd.

Skal bruge kapacitet i kabel-tv-net

YouSee kunder har hidtil kunne lytte til FM-radio via kabel-tv-stikket i væggen. Fra i morgen begynder Danmarks største tv-udbyder at lukke for det signal. Det sker knap 1 år efter, at YouSee også lukkede for de analoge tv-kanaler.

Analoge signaler optager uforholdsmæssigt meget kapacitet i sendenet og YouSee mener, at denne kapacitet kan bruges bedre. Helt konkret skal slukningen af FM-radio give plads til hurtigere bredbånd i kabel-tv-nettet. Planen er at tilbyde op til 1 Gb/s bredbånd.

”Det har været en svær, men nødvendig beslutning”
- ”Det har været en svær, men nødvendig beslutning. Det gamle analoge radiosignal sluger betydelig plads i nettet, og vi har brug for den plads til at opgradere bredbåndsnettet”, siger YouSee-direktør Jacob Mortensen med ansvar for bredbånd og tv.

- ”Mens vi får stadigt flere kunder, der efterspørger høje bredbåndshastigheder, oplever vi jævnt fald i forbruget af radio via kabelnettet. Og vi har en klar forventning om, at antallet af bredbåndskunder på kabelnettet vil vokse markant de kommende år,” tilføjes det.


Tilbud om gratis stueantenne

FM-signalet slukkes i forbindelse med YouSees årlige kanalomlægning. Den starter i morgen i Svendborg, Slagelse, Randers og omegn. Herefter ruller omlægningen ud over landet og forventes færdiggjort i uge 10.

Kanalomlægningen vil også give plads til samtlige DR-kanaler i HD-kvalitet og plads til højere bitrate på de 26 mest populære tv-kanaler.

Det estimeres at ca. 300.000 af YouSees 1,2 mio. kabel-tv-kunder har haft en FM-radio tilsluttet. 30.000 har indtil videre sagt ja til at modtage en stueantenne gratis.

FM-radio lukkes, men der vil stadig blive distribueret i alt 18 radio-kanaler, heriblandt alle DR’s kanaler, som del af tv-signalet, oplyser YouSee. Du kan læse mere om ændringerne og bestille en gratis stueantenne på yousee.dk.


Fakta om FM-sluk hos YouSee

FM-luk gennemføres løbende i uge 5-10 2017 i forbindelse med den årlige kanalomlægning, som YouSee altid gennemfører på det tidspunkt af året. På den måde forstyrres den enkelte kunde mindst muligt.
Lukning af FM-signalet berører kun YouSee-kunder, der modtager tv og bredbånd via kabel-tv-stikket (også kaldet coax). Det gælder således også de antenneforeninger, der modtager deres tv og bredbånd via denne teknologi med undtagelse af husstande i følgende områder: Ishøj Fællesantenne, EWII (Trefor), Ringe Antenneforening, Dyrup Sanderum Antenneforening, Brande Antenneforening, Odder Antenneforening, Skanderborg Antenneforening, Videbæk Antenneforening, TUKNET og Hjørring Antenneselskab.
FM-luk berører de landsdækkende radiokanaler: DR P1-P5, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz, Radio24syv, The Voice, Radio 100, Nova, Pop FM, Radio Klassisk, Sverige P2, NDR1, NDR Kultur, Radio Schleswig-Holstein samt en række lokalradiostationer.
De landsdækkende og internationale radiostationer vil fortsat blive distribueret som del af tv-signalet, og kan aflyttes på tv-apparatet på kanalplads 701 og opefter.
Lukningen af FM-signalet sker for at frigøre plads i den del af kabelnettet, der anvendes til bredbånd. YouSee udbygger i disse år kabelnettet mhp. at kunne tilbyde bredbåndshastigheder på op til 1 Gbit/s til samtlige 1,4 mio. husstande, der er tilsluttet eller nemt kan tilsluttes YouSees kabelnet. Målet er, at YouSee i løbet af i år vil kunne tilbyde bredbåndshastigheder på mindst 100 Mbit/s til 70 pct. af landets husstande.Del på:


Flere nyheder

Dunkirk

Christopher Nolan kritiserer skarpt Netflix's filmsatning

20 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Bedste mediebokse

Guide: Bedste mediebokse til HBO, Netflix, TV2 Play, Viaplay m.fl.

19 Jul 2017 | Flatpanels |
HLG HDR on LG 2016 OLED

LG 2016 OLED har fået HLG HDR support med seneste opdatering

19 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Dolby Cinema

Dolby og partnere har åbnet Dolby Cinema nummer 100

18 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Netflix

Netflix: Internet TV kan "genoplive filmindustrien"

18 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Ataribox spilkonsol

Kommende Atari spilkonsol vil byde på klassiske og nye spil

17 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
2017 TV SHootout

LG OLED kåret 'King of TV' for 4. år i træk ved TV Shootout

14 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Sony Android TV

Alexa kan styre Sony Android TV før Google Assistant kan

14 Jul 2017 | Rasmus Larsen |